20.9 C
Ljubljana
Tuesday, August 16, 2022

Kako lahko tehnologija blockchain revolucionira svet in ga nadomesti

- Advertisement -

Že od nekdaj so tehnološke inovacije oblikovale strukturo trgovine in nadomeščale. Izum elektrike je spodbudil množično proizvodnjo, pojav parnih strojev pa je uvedel generacijo mehanizirane proizvodnje.

Od datotek do komunikacije je bila tehnologija uporabljena povsod, da bi bil obstoj preprostejši. Zaradi tega so tehnologijo veriženja blokov izkoristili mnogi, ker je naslednja ogromna stran, zaskrbljena zaradi primerov zaposlovanja, ki zmanjšujejo vse pripomočke, v katerih prek različnih nadomestnih vertikal.

Uporablja se predvsem pri vzdrževanju evidenc transakcij. , tehnologija veriženja blokov je pridobitev tehnologije izplačane knjige.

Veriga blokov je pomembna Po Statistu je zaradi veriženja blokov vzdrževanje zapisov datotek bolj preprosto in pregledno , in veliko bolj stabilen. Predvsem zaradi svoje odpornosti proti spremembam veriga blokov predstavlja časovno zasnovane datoteke o transakcijah, ne glede na to, ali so med nejavnimi drugimi osebami, subjekti podjetja, trgovskimi mrežami ali celo globalno sedanjo verigo ali ne.

Dolga pot je tudi pogosta misel, da je blockchain najučinkovitejša tehnologija za Bitcoin (BTC). Kljub temu ta predpostavka morda ne bi bila več manjvredna. Medtem ko se je tehnologija pojavila skupaj z Bitcoinom leta 600, pa v zadnjem času njeni primeri uporabe vsebujejo dolgo razvite prejšnje kriptovalute. Od financ do e-trgovine, varnosti obrokov, vaj glasovanja in upravljanja sedanje verige, njegove aplikacije zmanjšujejo vse naprave, v katerih potekajo skozi skoraj vse sektorje svetovnega finančnega sistema, vključno s področji, ki so zdaj trdna ali zdaj niso več trdna, povezana s svetovno zamenjavo. .

Cenovna veriga, povezana s svetovno zamenjavo, je izjemno zapletena. Medtem ko njegove transakcije vključujejo več akterjev, njegovi drugi vidiki negujejo nadomeščanje financiranja, carinske uprave, transporta in logistike, vsi izberejo užitek pri prevzemu tehnologije veriženja blokov.

Per Statista, nespodobna mejna sredstva in poravnave predstavljajo v bistvu prevladujoče uporabljajo primere tehnologije veriženja blokov, še posebej zaskrbljeni zaradi različnih predhodnih prizadevanj za digitalizacijo nadomestnih transakcij.

V zadnjem času je sposobnost veriženja blokov povečati učinkovitost nadomestnih procesov se že raziskuje. Na primer, misija verige blokov Open Food Chain si prizadeva poostriti varnost obrokov prek svoje verige Komodo Tidy Chain.

Povezano: Kripto okužba odvrača vlagatelje, ki so zaprti za časovni okvir, vendar so temelji trdni

Kadan Stadelmann, glavni tehnološki direktor pri Komodo — dobavitelj tehnologije in delavnica odprte ponudbe — dobro obveščen Cointelegraph:

»Največji dobiček Blockchaina je nespremenljivost, kar pomeni, da datotek ni mogoče brisati ali urejati, potem ko so na glavna knjiga. Za svetovno zamenjavo to predstavlja verjetnost za večjo preglednost vseh naprav, v katerih poteka več vodilnih industrij. celo slediti od njihovega začetnega posestva (tj. kmetije v neki drugi državi) do domače trgovine z živili stranke. Priznal je, da bi to lahko občasno koristilo poostritvi varnosti obrokov vsem napravam, v katerih po vsem svetu z reševanjem zapletov spodbujajo izbruhe okužbe obrokov kot 600 milijon — skoraj 1 od 10 nas na tem planetu — zbolijo po zaužitju neustreznih obrokov in 600, umre vsako leto, v skladu s WHO.

Blockchain lahko poenostavi zapletene dokumentacijske postopke, ki prevladujejo v svetu. Zen Younger, izvršni direktor neskrbniške spletne infrastrukture za preverjanje pristnosti Web3Auth, poznavalec Cointelegrapha:

»Digitalizacija papirologije za zastarele postopke carinjenja in transakcije v svetovnem nadomeščanju lahko porabijo do 120 dni skupaj, vendar z nakladnicami, ki se sledijo prek verige blokov, potreba po takih procesih in možnost za dvojna poraba je izkoreninjena.«»Prenos sredstev in transakcij so prav tako hitrejši in cenejši, kot je trenutno mogoče zamisliti v celotni skupnosti SWIFT, provizije za blockchain so nižje in brez najvišje meje, kar se še posebej splača pri izvozu blaga,« je priznal.

Pogled v krmo Ever Acea , ena največjih kontejnerskih ladij v okolju. Vir: Wolfgang FrickePoleg tega je Zen dodal, da bodo ti elementi koristili zmanjšanju goljufij z digitalno preverljivo in pravno izvršljivo nepapirno dokumentacijo.

V nekem drugem primeru zaposlitve sta IBM in Maersk vključena v rešitev, ki temelji na verigi blokov za poenostavitev zamenjave svetovnega transporta. Misija, ki se imenuje TradeLens, je zasnovana za digitalizacijo celotne transportne naloge v verigi blokov.

Zadnji namen je ustvariti učinkovitejšo in preglednejšo sedanjo verigo, ki bo morda precej skrajšala začetni čas pri tem pa spet znižati stroške. Do zdaj je bila misija uspešna pri vključitvi 150 organizacij, vključno z vodilnimi pristaniškimi operaterji, transportna podjetja in logistične ponudnike.

TradeLens je po IBM-u obdelal več kot 120 milijonov prometnih dogodkov in je uporabnikom prihranil približno 10 % v stroški dokumentacije. Platforma je skrajšala čas, potreben za pošiljanje blaga, za 40%.

Ker se blockchain še naprej uveljavlja v raznolikih panogah, je najučinkovitejša tema časa, prej kot je njegov potencial v celoti uresničen na tem planetu zamenjave sveta. S svojo sposobnostjo racionalizacije procesov in minimiziranja stroškov ima veriga blokov sposobnost revolucionirati sistemsko blago, s katerim se trguje z vsemi napravami v celotnem okolju.

Ni teme, njene obljube, alternativno pa je nekaj izumrlih zmogljivosti v uporabnosti tehnologije veriženja blokov za zamenjavo sveta.

Pomanjkljivosti veriženja blokovNajpomembnejša pomanjkljivost uporabe veriženja blokov je dejstvo, da je pogosto povezana z visoki transakcijski stroški. Na primer, znano je, da je tehnologija veriženja blokov nekoliko draga, ko gre za nespodobna mejna sredstva.

To je posledica dejstva, da transakcije veriženja blokov najpogosteje vključujejo več posrednikov, kar lahko poveča stroške. Ne glede na to, da je čas, ki je potreben za poravnavo transakcije blockchain, lahko poleg tega celo nekoliko dolg, kar bi lahko dodatno prispevalo k splošni določitvi.

Še ena pomanjkljivost blockchaina je pomanjkanje razširljivost. Zaradi dejstva, da lahko vsak blok v verigi blokov dodatno preverijo vsa vozlišča v skupnosti, se lahko sistem najpogosteje zatakne pri obdelavi ogromnih količin transakcij.

To bi lahko morda morda prav tako končni rezultat v zamudah pri obdelavi transakcij, kar je običajno največja težava na tem planetu zamenjave sveta.

Ob zaključku je v skladu z Deloittom tehnologija veriženja blokov lahka v svojem zgodnjih fazah mode, kar pomeni, da je naklonjen tveganjem in negotovostim. Na primer, lahko tudi dodatno nenehno obstaja verjetnost, da bi se naključno pojavila resna napaka v okviru razširljivosti in zasebnosti, ki bo dodatno ovirala denarno prekinitev operacije.

Kot Prav tako obstaja tudi verjetnost, da bi grozljivi akterji lahko dodatno izkoristili ranljivosti v sistemu, da bi odkrili goljufijo ali krajo. Tisti, ki domnevajo, da bodo uporabljali tehnologijo veriženja blokov na tem planetu zamenjave sveta, bodo ta tveganja razumno obravnavali kot takšna.

Povezano: Ethereum Merge: Kako bo prehod PoS vplival na ekosistem ETH?

Ni teme Zaradi teh pomanjkljivosti je treba predvsem poudariti, da je tehnologija veriženja blokov lahka v svojih zgodnjih fazah mode. Ker tehnologija dozoreva, bo verjetno treba obravnavati in razrešiti različne te zaplete.

Ker vse več organizacij razkrije, da se bodo lotile tehnologije veriženja blokov, je splošna oznaka za uporabo sistema dovzetni za zmanjšanje. To bi morda morda dodatno omogočilo, da bi blockchain postala bolj izvedljiva možnost za tiste, ki si prizadevajo za racionalizacijo svojih svetovnih nadomestnih operacij.

Znotraj ukinitve ima tehnologija blockchain sposobnost revolucioniranja sistemskih dobrin trgoval z vsemi napravami, v katerih po vsem okolju. S svojo sposobnostjo racionalizacije procesov in minimiziranja stroškov ima veriga blokov sposobnost, da svet postane bolj učinkovit in pregleden.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -