0.2 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Kako lahko trgovci uporabijo Twitter za predvidevanje gibanja cen altcoinov

Kako lahko trgovci uporabijo Twitter za predvidevanje gibanja cen altcoinov

Ko trgovci s kriptovalutami veliko zmagajo, pogosto obiščejo Twitter, da delijo veselje. Ponavadi delajo enako, ko delijo boleče zgodbe o nesreči, razpravljajo o obetavnih novih sredstvih ali delijo vpogled in napovedi o tem, kateri projekti lahko postanejo naslednja velika stvar. Včasih lahko ti valovi družbene pozornosti celo ustvarijo pozitivne povratne zanke, pri čemer žetoni, ki povedo klepetu, vidijo, da se njihove cene dvigajo ravno iz tega razloga.

Obseg tvitov, ki se sklicujejo na določeno sredstvo, lahko kaže na veliko različne stvari. Ta mesec je pet žetonov, ki so iz meseca v mesec zabeležili največje povečanje dnevnega obsega tvitov – Loopringov LRC, NuCypherov NU, Enjin Coin (ENJ), ANKR in The Sandbox (SAND) – prav tako zabeležilo nekaj največjih mesečnih dobičkov. To samo po sebi sploh ni šokantno, saj sredstva, ki spremljajo velike shode, ponavadi pritegnejo pozornost množice na Twitterju.

Obseg tvitov, ki omenjajo LRC, NU, ENJ, ANKR in SAND, 9. oktober – 9. november. Vir: TIE

Zanimivo pa je, da so bili v vseh petih primerih rekordni vrhovi količine tvitov dejansko zabeleženi ne kot odgovor na mesečne najvišje cene, vendar pred njimi . Z drugimi besedami, obsežni pogovori na Twitterju o teh kovancih so pričakovali cenovno gibanje in ne sledili temu. Kako bi trgovci lahko zgodaj ujeli znake te izjemne družbene aktivnosti?

Opozorilo množice

Če ne spremljate skoraj vseh na Crypto Twitterju, obstaja nekaj načinov za zanesljivo zajemanje vsakega porasta tvitov okoli določenega sredstva. Naročniki Markets Pro, Cointelegraphove lastniške platforme za obveščanje o podatkih, imajo preprosto: namenska plošča s petimi elementi, ki vidijo nenavadno veliko število tvitov, je koristno prikazana v realnem času na nadzorni plošči.

CT Markets Pro Nenavadna plošča o obsegu Twitterja, nov. 15. Vir: Cointelegraph Markets Pro

Poleg tega je obseg tvitov ena od več meritev, ki se uporabljajo za izračun VORTECS™ Score, algoritemskega indikatorja ki primerja vzorce pretekle tržne in družbene dejavnosti okoli digitalnega sredstva z letno vrednostjo zgodovinskih podatkov o uspešnosti, da oceni, kako naklonjeni so obeti kovanca.

V primeru najboljših prijateljev Twitterja meseca , bi zadostoval pogled na neobdelane podatke Twitterja, saj so se vsi ti kovanci pojavili na plošči Nenavadne količine Twitterja, ko je njihov obseg tvitov dosegel vrhunec.

LRC/USD: A 606.49 % povečanje obsega tvitov, ki mu sledi +329.81% mesečne spremembe cene

Ena od sestavin pošastnega rallyja LRC ta mesec je dejstvo, da t Protokol druge plasti še naprej ponuja nižje provizije za transakcije v primerjavi s svojimi analogi, kar je zelo priročno ob previsokih pristojbinah za plin v omrežju Ethereum.

LRC cena v primerjavi z VORTECS™ Score (rumena/zelena), 8. oktober – 8. november Vir: Cointelegraph Markets Pro

Presegli 3,000, je obseg dnevnih tvitov, ki omenjajo projekt, presegel mesečno povprečje za več kot 744% 3. novembra (rdeči krog na grafikonu) kot sredstvo se je približevalo vrhuncu lokalne cene pri 1 USD 39. Po kratkem popravku, ki ga je spodbudil priliv družbene pozornosti, se je LRC še naprej vzpenjal še višje in šest dni pozneje presegel 2 $.

NU/ USD: A 535.90 % povečanje količine tvitov je sprožilo +150.20% mesečna sprememba cene

Nihče ne ve za zagotovo kje je NU x-plus črpalka oktobra 17 prišel iz, vendar je videl, da je kovanec popadel od približno 0 $. 17 do nad 3 $ v samo nekaj ure. Nekateri uporabniki Twitterja so za povečanje pripisali njegovi kotaciji na južnokorejski borzi Upbit, vendar obstaja velika verjetnost, da bi lahko šlo za kaj drugega. Najverjetneje so ljudje preprosto poskušali ugotoviti, kaj se dogaja.

NU cena v primerjavi z VORTECS™ Score (rumena/zelena), 8. oktober – 8. november Vir: Cointelegraph Markets Pro

V vsakem primeru je indikator nenavadne količine na Twitterju začel utripati le dve uri po zvišanju, pri čemer se je najvišja stopnja pojavila tik pred najvišjo ceno 3 $.20. Zanimivo je, da je družbeno navdušenje okoli NU vztrajalo še nekaj časa po močnem popravku cene in začelo pojenjati šele dan po tem, ko je cena padla nazaj na okoli 1 dolar 20.

ENJ/USD: A 350.38% porast glasnosti tvitov je spremljal +

.30 % mesečna sprememba cene

Enjin Coin se je pojavil kot eden od upravičencev v množici metaverse žetonov, ki jo je sprožila Facebookova prenova blagovne znamke v Meta konec oktobra.

ENJ cena v primerjavi z VORTECS™ Score (rumena/zelena), 8. oktober – 8. november Vir: Cointelegraph Markets Pro

Razprava na Twitterju o blo ckchain igralna platforma Enjin je dosegla svoj vrhunec oktobra 30 proti ceni 2 $. 49, saj se je ENJ ohladil po paraboličnem reliju. Napad omemb na Twitterju je napovedoval naslednjo etapo akcije, ki je kovanec dvignila na naslednjo najvišjo vrednost pri $3.51.

ANKR/USD: A 315.11% porast glasnosti tvitov je podprl + .54 % mesečna sprememba cene

ANKR je imel ogromen prikaz približno v istem času, ko so sredstva metaverse narasla v nebo, narasla z 0,0 $ oktobra 28 na 0. USD 179 teden kasneje.

Cena ANKR v primerjavi z VORTECS™ Score (rumena/zelena), 8. oktober – 8. november Vir: Cointelegraph Markets Pro

Ko se je cena žetona za kratek čas dvignila, da bi si oddahnila med povišanjem, so se številke Twitterja povečale in dosegle 2,350 dnevne omembe. Po tem je cena žetona naredila še en skok do mesečne najvišje vrednosti, zabeležene 3. novembra.

SAND/USD: A 350.08 % povečanje obsega tvitov je bilo sledi +150.11% mesečna sprememba cene

Peskovnik je bil še eno čudo metaverse, katerega cena žetona je po novicah na Facebooku/Meta naletela v nebo.

PESEK cena v primerjavi z VORTECS™ Score (rumeno/zeleno), 8. oktober – 8. november. Vir: Cointelegraph Markets Pro

Zdrav družbeni pogled SAND-a se je pokazal, ko se je njegov dnevni obseg tvitov več kot potrojil v primerjavi z mesečnim povprečjem in dosegel rekordno vrednost nad 2, 598 18 ur pred najvišjo ceno 3 $.45 je bil zabeležen.

Seveda nenormalna količina tvitov, ki omenjajo določeno sredstvo, ni samo po sebi recept za skorajšnje zvišanje cen. Trgovci bi se morali poglobiti v dejanski kontekst dogajanja okoli žetona, da bi sprejeli informirano odločitev. Vendar pa je lahko opozorilo na velike skoke pozornosti na določeno premoženje izjemno koristno za osredotočanje svoje analize na najverjetnejše kandidate za nadaljevanje zbrane.

Cointelegraph je izdajatelj finančnih informacij in ne investicijski svetovalec. Ne nudimo osebnih ali individualiziranih naložbenih nasvetov. Kriptovalute so nestanovitne naložbe in prinašajo veliko tveganje, vključno s tveganjem trajne in popolne izgube. Pretekla uspešnost ne kaže na prihodnje rezultate. Slike in grafikoni so pravilni v času pisanja ali kot je drugače določeno. V živo preizkušene strategije niso priporočila. Preden sprejmete finančne odločitve, se posvetujte s svojim finančnim svetovalcem.

381928

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments