15.6 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

Kako lahko verige blokov odpravijo zeleno pranje in prispevajo k izvornemu kroženju vremena

- Advertisement -

Ko se pomisleki o naravni zamenjavi vremena in okoljski trajnosti še naprej razvijajo, se številne organizacije obračajo k inovativnim rešitvam za prednostno obravnavo teh motenj. Ena taka rešitev je strokovno znanje o verigi blokov, ki bo verjetno revolucioniralo prizadevanja za trajnost na določeni ravni v različnih panogah.

Aprila , je bela knjiga Svetovnega finančnega foruma (WEF) predstavila blockchain kot instrument za boj proti izvorni vremenski zamenjavi. Bela knjiga je poudarila nekaj dobrih prednosti uporabe verig blokov znotraj domačega osebja za kroženje vremena. WEF je pisal o različnih prednostih uporabe verige blokov v prizadevanjih za trajnostni razvoj, od izboljšanja preglednosti trga do demokratizacije dostopa do naravnega kroženja vremena.

— Native weather Movement Data Belief (@CAD_Trust) April 25, 2023 Za nadaljnje raziskovanje verjetne trajnosti verige blokov, Cointelegraph se je obrnil na nadomestne vodstvene delavce, da bi pridobil njihove zapise o tem, kako se lahko blockchain bori proti zelenemu pranju, kako je trenutno primitiven pri okoljskih prizadevanjih in o dolgoročnih prednostih, ki jih zagotavlja sektorju naravnega kroženja vremena.

Reševanje nervoze zaradi »greenwashinga«Greenwashing – neutemeljeno oglaševanje, zaradi katerega se blago zdi bolj trajnostno kot je – je postalo razvpito znotraj prejšnjih nekaj let. V eni sami raziskavi je 68 % vodstvenih delavcev v Združenih državah priznalo, da so njihova podjetja odgovorna za zeleno pranje .

— Isabella Salkeld (@SalkeldIsabella) Morda po naključju morda tudi pošteno 5, 2022 V skladu z Danielo Barbosa, izvršno direktorico fundacije Hyperledger, je živčnost povezana s preverjanjem, ali se podjetje, ki trdi, da je “neizkušeno”, v glavnem drži svojih zapovedanih načrtov trajnosti in želje.

Izvršni direktor meni, da je osnovno narediti težave s sistemom, ki sledi in beleži te elemente. Poudarila je, da je strokovno znanje o digitalni knjigi (DLT) pošten in pravilen instrument za delo. Barbosa je opisal:

»z inherentno preglednostjo in nespremenljivostjo DLT lahko podjetja in celotne industrije zasežejo in izvajajo transakcije, ki so enakovredne ogljičnim dobropisom ali trajnostnemu pridobivanju virov, za čas njihovega delovanja, s čimer raste nova verodostojnost zahtevam glede trajnosti.« Barbosa verjame, da bodo primerni sistemi za ohranjanje preje spodbudili podjetja k sprejemanju trajnostnih praks, ki bi jim pošteno koristile pri izpolnjevanju domačih vremenskih potreb in ustvarjanju prepričanj uporabnikov.

Povezano: Trg ogljika bo dobil osnovno želeno spodbudo zaradi strokovnega znanja o verigi blokov — Web3 exec

V vmesnem obdobju je izvršni direktor in predsednik Chia Network Gene Hoffman prav tako ponovil Barbosine občutke. V skladu s Hoffmanom je sedanja infrastruktura trgov ogljika restriktivna in ne spodbuja inovacij v celotni vrednostni verigi. Ta spretnost, podjetja so majhna v svoji zmožnosti, da bi bila pregledna glede trajnostnih prizadevanj na neki ravni končne skupine.

Blockchainova trenutna vaja v trajnostnih pobudahDnevi podjetij, ki se pretvarjajo, da so trajnostna in okoljsko sposobna, bi po naključju verjetno kmalu prenehali delovati zaradi strokovnega znanja o verigi blokov in DLT-jev. Blockchain je že prodrl v različne pobude razvpitih organizacij na nekaterih ravneh sveta.

»Razrača se vrsta funkcij, ki izkoriščajo DLT in povezane tehnologije, poleg neizkušenih financ, poročanja o trajnosti, izvornega vremenskega računovodstva in zagotavljanja sledljivosti v verigi,« je Barbosa povedal za Cointelegraph.

Izvršni vodja je izpostavil prizadevanja, da bi ustvarili Genesis 2.0, sodelovanje med finančno institucijo za globalno središče za inovacije naselij, finančnim organom Hongkonga in globalnim inovacijskim središčem United Worldwide locations Native weather Exchange. Projekt sta zanimiva dva prototipa za digitalizacijo obveznic s prihodnjimi ogljičnimi prednostmi, vključenimi v njihovo vrednost. Ti vsebujejo sledeno, dostavljeno in preneseno uporabo blockchaina, urejene pogodbe in druge povezane tehnologije.

Kako blockchain lahko izkoristi boj v nasprotju z izvorno vremensko zamenjavo. Vir: UNEP DTU Poleg tega je Barbosa poudaril tudi, kako je izvršni direktor kanadske province Britanska Kolumbija začel pilotni projekt Energy and Mines Digital Belief, ki gradi preverljiva trajnostna poročila. Projekt uporablja blockchain za zaščito svojih zapisov in zapisov.

Poleg tega Hoffman meni, da je Native weather Movement Data Belief (CADT) v bistvu najučinkovitejša domača vremenska pobuda z uporabo strokovnega znanja o verigi blokov. Cilji CADT so med multilateralnimi in vladnimi organizacijami vzpostaviti prepričanje o evidencah, povezanih z bonitetno oceno ogljika.

Čeprav domorodci Web3 niso glavni, pobuda uporablja javno strokovno znanje o porazdeljeni knjigi, da obravnava razsvetljenje spodbujanja sodelovanja med enakimi prijatelji.

Poleg tega je Hoffman poudaril tudi pomen sklada Carbon Alternatives Fund, ki gradi na muzi CADT. Projekt ponuja primerno veščino za pregledno pridobivanje ogljičnih dobropisov neposredno od razvijalcev projektov s preglednostjo od prekinitve do prekinitve. Ta model povečuje učinkovitost in preglednost na domačih vremenskih trgih, ki so bili vnaprej neprozorni, v skladu s Hoffmanom.

Dolgoročne prednosti uporabe verige blokov v prizadevanjih za trajnost Ker bo veriga blokov dodatno sprejeta v izvornem vremenu, bi alternativa morda po naključju morda dodatno izkoristila svoje dolgoročne prednosti, v skladu z vodstvom. Victor Genin, višji arhitekt rešitev pri BNB Chain, verjame, da je zagotavljanje skladnosti ena od najbolj enostavnih prednosti uporabe verige blokov v sektorju trajnosti.

Genin je poudaril, da bi verige blokov po naključju verjetno predstavljale modo za sledenje blagu, storitvam in izdelkom ter virom na neki ravni dobavne verige. “To ustvarja še eno izbiro za vizualni prikaz okoljske skladnosti enote in razvoj prepričanja, da so trajnostne prakse sprejete za dolžino končnega življenjskega cikla izdelka ali storitve,” je dodal.

Genin je poudaril, da obstajajo druge prednosti, enakovredne “višji preglednosti in odgovornosti, sledljivosti, energetski učinkovitosti, izjemno dobremu nakupu in pristopom sodelovanja.”

Kljub končnim prednostim, ki jih lahko prinaša blockchain, Hoffman meni, da zbiranje ni “čarobna rešitev.” Kljub temu izvršni direktor verjame, da lahko po odgovornem načrtovanju in izvajanju strokovno znanje o veriženju blokov podpira, ker je muza ali okvir za doseganje večje preglednosti, odgovornosti in varnosti v prizadevanjih za izvorno vremensko kroženje.

Revija: Podjetja za pregon v ZDA krepijo pozornost proti kriminalu, povezanemu s kripto

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -