2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Kako previdno bikovski trgovci z bitcoini uporabljajo možnosti za ohranjanje izpostavljenosti BTC

Kako previdno bikovski trgovci z bitcoini uporabljajo možnosti za ohranjanje izpostavljenosti BTC

Trgovci z bitcoini (BTC) se zdijo neodločeni na naslednjem koraku in to se odraža v ceni, ki niha med $54,85 in $54,85 v zadnjem dnevi. Obstaja nekaj medvedjih signalov, ki prihajajo iz regulativnega fronta Združenih držav, vendar so hkrati tudi skladi, s katerimi se trguje na borzi Bitcoin (ETF), ki presegajo 1,2 milijarde dolarjev sredstev v upravljanju, prav tako povečali pričakovanja vlagateljev.

Cena bitcoina v USD pri Coinbase. Vir: TradingView

Potrjeno poročilo CryptoQuant 5. novembra da so v zadnjih dneh največ prodajnega pritiska predstavljali kiti. Vir za spremljanje v verigi se je osredotočil na »razmerje med kiti« – odstotek prilivov, ki prihajajo iz največjih denarnic – in pokazal jasno povečanje od sredine oktobra do danes.

Še več , 1. novembra je ministrstvo za finance ZDA pozvalo kongres, naj nemudoma ukrepa in sprejme zakonodajo, ki bo zagotovila, da bodo izdajatelji plačilnih stabilnih coinov urejeni podobno kot banke v ZDA. V praksi poročilo priporoča, da se stabilne coine izdajajo samo prek »subjektov, ki so zavarovane depozitarne institucije«.

Kljub temu so institucionalni upravitelji denarja oktobra prek vzajemnih skladov uspeli dodati Bitcoin v vrednosti 2 milijardi dolarjev. Glede na oktobrsko 19 poročilo o toku CoinShares, ProShares Bitcoin Strategija ETF, ki se je uradno začela oktobra 19, predstavljal 1,2 milijarde USD priliva.

Možnosti omogočajo trgovcem, da stavijo na bikovske in medvedje poteze

V nasprotju s splošnim prepričanjem trgi izvedenih finančnih instrumentov niso bili zasnovani za igre na srečo in prevelik finančni vzvod. Trgovanje z izvedenimi finančnimi instrumenti je prisotno že več kot pet desetletij in institucionalni trgovci so v zadnjih nekaj letih preusmerili svojo pozornost – in obseg – na kriptovalute.

Tema je postala osrednja tema 7. julija, saj Bloomberg je poročal o 4,8 milijona dolarjev dobička pri trgovanju z opcijami moža Nancy Pelosi, predsednice predstavniškega doma ZDA. V finančnem razkritju 2. julija je Paul Pelosi poročal o uveljavljanju klicnih opcij za pridobitev 4, delnice Alphabet, Googlove matične družbe, po izvršilni ceni 1 USD 200.

Trgovanje z opcijami predstavlja različne priložnosti za vlagatelje, ki želijo izkoristiti povečano nestanovitnost, povečati dobiček, če cena ostane v določenem območju, ali pridobiti zaščito pred ostrimi cenami kapljice. Tiste zapletene posle, ki vključujejo več kot en instrument, so znane kot opcijske strukture.

Kako omejiti izgube in ohraniti neomejene dobičke

Za tiste, ki ne poznajo trgovanje z opcijami, je Cointelegraph že objavil članek, v katerem so podrobno opisane vse prednosti in slabosti možnosti, vključno s prednostmi pred trgovanjem s terminskimi pogodbami.

Za zavarovanje izgub zaradi nepričakovanih nihanj cen lahko uporabite strategijo opcij »obrnitev tveganja«. Vlagatelj ima koristi od tega, da je dolg na klicnih opcijah, vendar jih plača s prodajo prodajnega tečaja. V bistvu ta nastavitev odpravlja tveganje stranskega trgovanja z delnicami, vendar prinaša veliko tveganje, če se sredstvo zniža.