9.5 C
Ljubljana
Tuesday, October 4, 2022

Kakšna je metodologija združevanja Ethereum za alternative plasti 2 verige blokov

- Advertisement -

Ethereum je pošteno več kot teden dni daleč od uradnega prenosa na verigo blokov z dokazilom o deležu (PoS), pri čemer je združitev predvidena za dokončanje okoli septembra. 11–15. S prehodom bi Ethereum opustil svojo sedanjo verigo dokazov o delu (PoW), ki bi rudarje obesila iz ekosistema.

Ethereum je obsežen ekosistem s tisoči decentraliziranih aplikacij in decentraliziranih finančnih protokolov, ki delujejo v veliki meri. Poleg tega obstaja veliko alternativ plasti 2, tj. alternativ, ki so zgrajene na vrhu same verige blokov, plasti 1, da omogočijo hitrejše transakcije in naredijo Ethereum bolj razširljiv.

Združitev bi označila zaključek druge faze trifazne prehodne poti. Prihajajoča tekma bo veliko opazovala dejansko zamenjavo soglasja, kjer bi veriga blokov Ethereum začela obdelovati transakcije v verigi PoS. Kljub temu to ne bo veliko vplivalo na razširljivost ali stroške bencina.

Popravki razširljivosti so namenjeni metodi po zaključku tretje faze, ki lahko po naključju uvede drobljenje, sestavo vzporedne obdelave, za katero ustanovitelji in razvijalci Ethereuma trdijo, da bo povečala prepustnost transakcij Ethereuma eksponentno.

Ali bodo alternative plasti 2, kot so Polygon, Arbitrum One, Boba Community in Loopering, izvedljive po združitvi? Cointelegraph se je z notranjimi poznavalci trgovine zagrel za dojemanje, kako bo združitev vplivala na te ekosisteme L2.

Vodja spretnosti Bitfinexa Paolo Ardoino meni, da združitev ni imela vpliva na L2, ker Združitev ni takoj razjasnila alternativ razširljivosti. Cointelegraphu je predlagal, da bodo tudi po zaključku tretje faze prehoda na Ethereum, ko postane izjemno razširljiv, L2 še vedno razkriti v ekosistemu. Poudaril je:

»To bi bilo po naključju dodatno trgovanje, kot je sprejeto za L2. Te alternative še vedno ohranjajo ključno obrestno mero za kratkoročno, srednjeročno in dolgoročno razširljivost. L2 bodo še vedno obvezni, da bi zadostili naraščajočim iskalnim informacijam iz verig blokov in njihovi uporabi po vsem svetu. Tudi 100, transakcij na sekundo ne bi bilo več dovolj, da bi preprosto izpolnili informacije o iskanju po vsem svetu in jih sprejeli.«Anton Gulin, direktor svetovne trgovine pri AAX Alternate, je Cointelegraphu predlagal, da L2 ne bi Ne srečujem se s številnimi težavami ali ne vidim potrebe po ogromnih tehničnih spremembah, ker je prevod nastajal 2 leti, zato so verige L2 že privlačne.

»Bolj znana raven je, kako uspešna bi bila združitev morda naključno in ali mora doseči zagon ali ne. Z bolj znanimi naložbami, ki tečejo v razkritje, lahko zahtevamo še bolj uspešne alternative, ne glede na to, kar se bo zgodilo po združitvi. Sprostitev L2 bi se bodisi prilagodila bodisi porabila za obstoj,« je orisal.

Najsodobnejše: Kako se v ekosistemu blockchain spopadajo s previsokimi stroški transakcij

Na splošno je napačno prepričanje, da alternative skaliranja Ethereuma bi na koncu sestavljale alternative L2 kot odvečne ali malo potrebne, vendar večina alternativ L2, enakovrednih Polygonu, priznava, da doseženo preklop soglasja za Ethereum v resnici ne zmanjšuje potrebe po takšnih alternativah skaliranja L2. V resnični objavi v spletnem dnevniku je protokol priznal:

»Medtem ko združitev utira metodo za razčlenjevanje, ta prihodnja nadgradnja morda ni več zadostna za povečanje Ethereuma. Pravzaprav bo Polygon pomagal pri tem in to bi morda morda dodatno povečalo zmogljivost naše rešitve za skaliranje.«

prehodni in dolgi -izraz, značilen za L2 po združitvi Veliko ljudi se sprašuje, kako se ekosistemi L2 ujemajo s sliko, pod pogojem, da Ethereum izkorišča združitev za označevanje svoje infrastrukture. Integracije L2 že nekaj časa ohranjajo izboljšano zmogljivost Ethereuma. Kljub temu svetovalci trdijo, da združitev ne bo več samo izboljšala ekosistema Ethereum, ampak da bodo L2 razkriti, da bodo postali učinkovitejši in učinkovitejši.

Vlad Totia, raziskovalni analitik na platformi blockchain L1 Zilliqa, je za Cointelegraph predlagal, da se bo L2 izboljšal v tandemu z L1. Poudaril je:

»Vsak L2, ki je zgrajen za podporo obsegu Ethereuma, se premika skupaj z Ethereumom. Katera metodologija, da če, kot ponazoritev, začaramo, da je Arbitrum prej kot Ethereum pred združitvijo in sam L1 postane prej, potem Arbitrum v resnici meri v tempu enako učinkovito. Uporabniško in razvijalsko potovanje z L2 se bo izboljšalo v tandemu s tem, kako se Ethereum sčasoma izboljšuje.«Pričakuje se tudi, da bo Merge sestavil L2 bolj okoljsko boljše, kot je Polygon, ki trdi, da bo morda morda, morda, na priložnost, na priložnost, na koncu zmanjšajo svoje emisije ogljika za 15, 11 metričnih ton ali 99.91% njihove trenutne stopnje.

Združitev bo izbrisala 15,000 Tone ogljičnega odtisa #Polygon.

Prehod Ethereuma na konsenz PoS bo odmeval po vsem širšem ekosistemu v množici strategij, vendar bi to morda naključno naključno dodatno ohranilo poseben vpliv na profil emisij ogljika Polygonove skupnosti .

pic.twitter.com/RNkxvRQ1EL

— Poligon – MATIC (@0xPolygon) 7. september 2023 Strokovnjaki trdijo, da bi okoljski dejavnik prehoda na PoS morda morda dodatno utrdil metodo za boljše sprejemanje prek L2. Pat White, izvršni direktor in soustanovitelj podjetniške platforme za digitalna sredstva Bitwave, je Cointelegraphu predlagal, da bi bil prehod na dokazilo o deležu morda naključno ključnega pomena za legitimizacijo skupnosti Ethereum in privabljanje več podjetij k verigi blokov. Priznal je, da je »ogromna potreba podjetij ob digitalnih virih zaradi okoljskih vprašanj. Združitev bi bila morda naključno naključno dodatno katalizator za povzdigovanje podjetja v red.«

Poleg učinkovitosti in okoljskih prednosti se pričakuje, da bo prehod okrepil varnost skupnosti v nasprotju z usklajenih napadov. White je poudaril, da blokovne verige PoW ogrožajo napadi reorg, “medtem ko je do povezanih napadov veliko težje priti na verigi blokov PoS zaradi utemeljitve, da bi napadalec trdil, da bi porabil dve tretjini zaloge ETH.”

To zmanjšanje tveganja ETH bo odprlo vrata institucionalnemu kapitalu, ker je skupnost bolj stabilna in boljša od okoljskih, družbenih in upravljavskih sanj podjetij, je dodal White.

Združitev bi pomenila zaključek druge faze trifazne poti. Dobro znani kos vidikov razširljivosti, enakovrednih drobljenju in pretirani prepustnosti transakcij, bo zaključen po zaključku tretje in najvišje faze, predvidene za konec 2023.

Daniel Nagy, glavni znanstvenik pri dobavitelju decentraliziranega shranjevanja in verbalnega nadomestnega sistema Swarm Foundation, se je osredotočil na neobičajni dejavnik spajanja in njegovega dolgoročnega vpliva na L2. Predlagal je Cointelegraphu, da bi z uvedbo dolgoročnih alternativ razširljivosti številne pobude, zlasti pobude nezamenljivih žetonov (NFT), morda naključno dodatno nadaljevale za L1 namesto L2.

Priznal je, da bodo v dodatno razvitih transakcijskih sistemih L2 združitve v veliki meri podprte z združitvijo in da bi se morda naključno razširile tudi na trenutni tržni del stranskih verige. Nagy je dodal, da bodo zbiranja, vsaka optimistična in brez informacij, v veliki meri pomagala razčlenjevanju, tudi v najbolj dovzetni obliki, kjer je zelo dragocena za shranjevanje informacij o zajamčeni razpoložljivosti.

Najsodobnejše: Upniki Mt. Gox ne razkrijejo datuma odplačila, vendar trgi ostanejo nespremenjeni

To se naključno poleg tega ne bi več uresničilo takoj z združitvijo, ampak bi morda naključno po možnosti dodatno pričakujemo kmalu zatem. Poudaril je, da bodo “združevanja verjetno podobna posvojitvi, medtem ko se bo morda od stranskih verig verjetno naključno pričakovalo, da bodo izgubile prepoznavnost zaradi zbiranj in bolj razširljivega L1, ki ga omogoča združitev.”

Številni poznavalci trgovine trdijo, da bodo L2 še naprej uspevali in si bodo prizadevali za verigo blokov Ethereum, ne glede na to, kako razširljiva bo skupnost, in napovedujejo, da bo kljub neizpodbitni realnosti glavno omrežje Ethereum morda naključno pridobilo še nekaj oprijema po po zaključku vseh faz bo L2 postal izvršilni sloj.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -