29.7 C
Ljubljana
Thursday, June 17, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Kakšne možnosti je, da BTC dejansko prehiti druga kripto?

Kakšne možnosti je, da BTC dejansko prehiti druga kripto?

Ko je slavni Satoshi Nakamoto prvič zasnoval svojo mojstrovino, bi si le redko kdo lahko predstavljal skoraj $ 63, 500 vrh, ki je vlagatelje spravil v blaznost. Tudi te dni je včasih težko verjeti v ceno kriptovalut, včasih pa se investitorji morda vsake toliko stiskajo. Ko so sedeli poleg Bitcoina (BTC) na vlaku, so se vožnji pridružili altcoin, kot so Litecoin (LTC), Ether (ETH) in Bitcoin Cash (BCH), v zadnjem času pa tudi velikani DeFi Polkadot in Cardano.

Toda na dolge razdalje, ko gledamo v kristalno kroglo, je težko videti prihodnost kovanca, zavitega v negotovost. Ray Dalio je v svoji kritiki Bitcoinov opozoril na trditve, da so negotovosti glede tega, kako se bodo vlade odzvale na digitalno premoženje, ki bo nadomestilo uporabo fiat valute, vzroki za morebitno zaskrbljenost. Nadalje je trdil, da bo Bitcoin blockchain kmalu zastarel in brez kakršnega koli centralnega upravljanja, ki bi ga prilagodilo nastajajoči tehnologiji blockchain, bi ga lahko nadgradil vrhunski kovanec.

Povezano: DeFi ne bo trajal dolgo, ne da bi odklenil Bitcoin-ove $ 250 B skrinja z zakladi

: Bitcoin-ovi protokoli blockchain so zelo omejujoči v smislu omogočanja širših finančnih aplikacij. Neznansko bi bilo upravljati ogromen ekosistem DeFi na vrhu verige Bitcoin, saj je Bitcoinov algoritem soglasja o transakcijah dokazov o delu.

Kljub svojim omejitvam težko napovedati, ali lahko inovativni napredek konkurenčnih kovancev ‘blockchains bodo dovolj, da bodo prehiteli uspeh Bitcoinov. Vse je odvisno od uporabnega dejavnika: Ali bo kripto ostalo hranilnik vrednosti ali bo postalo izvedljiva alternativa za izmenjavo vrednosti?

: Ali se je Bitcoin izkazal kot zanesljivo skladišče vrednosti v ? Odgovor strokovnjakov

Nastajajoče tehnologije veriženja blokov in uspeh DeFi-ja

Od začetka bitcoinov pred dobrim desetletjem je industrija veriženja blokov ustvarila na stotine različnih projektov, katerih cilj je bil vsak nov kovanec oblikovati v zvezdništvo. Številnim je to dolgoročno uspelo. Ether, drugi po vrednosti Bitcoin najbližji kovanec, je ves april še naprej dosegal nove najvišje vrednosti, pri čemer je potrdil ne samo potencial kovanca kot hranilca vrednosti, temveč tudi potencial Ethereuma kot blockchain omrežja.

Povezano: Kam je prihodnost DeFi pripadajo: Ethereum ali Bitcoin? Strokovnjaki odgovarjajo

Podobno kot Ethereum so bili številni projekti, namenjeni posnemanju titana, ki so ga zgradili Vitalik Buterin in njegovi sodelavci, na primer kot Cardano, EOS in nazadnje vroč in priljubljen Polkadot. Vsak projekt poskuša z različnimi stopnjami uspeha nadgraditi omejitve drugega. Hype je bila večina tega, kar je bilo dostavljeno uporabnikom, saj bo le čas razkril resnično veljavnost teh projektov.

Ne glede na projekte verige blokov in njihova ustvarjalna imena so spodbudili ekosistem sodelovalnega razvoja. Skupaj so ustvarili decentralizirane aplikacije ali DApps, ki lahko izvlečejo iz zagate revščino, priložnosti za finančno izključene in nove možnosti za naložbe že tako pametnim.

Povezano: Čas je, da odložimo vojvode in si skupaj prizadevamo za prihodnost blockchaina

Razcvet kovancev in DApps služi navdihujejo veliko optimizma za številne tujce, ki iščejo, in ponujajo upanje, da obstaja resničen potencial za spodbujanje cvetočega decentraliziranega finančnega ekosistema – ali vsaj njegovega hibrida v kombinaciji s centraliziranimi trgi. Ampak to je vse zahvaljujoč verovanju v vrednost Bitcoina, ki je točka fiksacije številnih vlagateljev.

Povezano: Je bilo 2020 “leto DeFi” in kaj je pričakuje od sektorja v 2021? Strokovnjaki odgovarjajo

Bitcoinova vrednost je tisto, kar je resnično v mislih

Tisto, kar je spodbudilo radovednost vlagateljev, razvijalcev in navdušencev nad kripto, je bila privlačnost Bitcoina kot hranilca vrednosti. Glede na fiat valute je Bitcoin deflacijski; Torej, v obdobjih, kot je pandemija COVID – 19, je pritožba Bitcoina postala vroča.

Povezano: Kako je pandemija COVID – 19 vplivala na kripto prostor? Odgovor strokovnjakov

Medtem ko so razprave o Ethereumu, Polkadotu in drugih platformah blockchain pritegnile pozornost sveta DeFi, je veliko tujcev ostalo otrplo. jim določili cene kovancev. In zato pritožba Bitcoina večinoma ostaja hranilec vrednosti.

Povezano: Učinek metulja: Zakaj bo DeFi prisilil BTC, da ga prekine 21 Zgornja meja ponudbe M

Mnogi navadni mali vlagatelji in institucionalni vlagatelji nimajo trdega razumevanja na notranje delovanje kripto. Po raziskavi Cardify samo 16. 9% kripto vlagateljev jo “popolnoma razume”, medtem ko je malo več 33% jih ima omejeno znanje ali “nič znanja”. Več kot 40% kripto vlagateljev je novincev, ki jahajo hype val. Sporno je, da so vstopne ovire v svet DeFi precej visoke in je pismenost težko doseči, toda to je zgodba za kdaj drugič.

Povezano: Institucionalni vlagatelji ne bodo zavzeli bitcoina – Ti

Poleg tega so institucionalni vlagatelji še vedno previdni glede vprašanj nestanovitnosti, s katerimi se soočajo Bitcoin in druge kriptovalute, z nenehnimi napovedmi o skorajšnjem balonu – še enem signalu, da so osnovne tehnologije veriženja blokov so manj pomembne. In ravno zato drugi kovanci ne bodo prehiteli Bitcoina. Dokler bo glavna fiksacija ostala pripeta na vrednost kovancev in ne bo temeljna vrednost verige blokov, bo Bitcoin stal na vrhu stopničk s kriptovalutami. Ali bodo vlagatelji lahko bolj pismeni v notranjem delovanju sveta DeFi, bo odvisno, koliko vrednost bodo vlagatelji našli v osnovnih tehnologijah novih in nastajajočih kovancev.

Za zdaj je Bitcoin kralj hriba in bo takšen ostal verjetno še dolgo, saj se bo cena še naprej dvigovala in bodo glavni vlagatelji skočili na krov.

Ta članek ne vsebuje investicijskih nasvetov ali priporočil. Vsaka naložbena in trgovinska poteza vključuje tveganje, bralci pa morajo pri odločanju opraviti lastne raziskave.

Stališča, misli in mnenja izraženi tukaj so samo avtorjevi in ​​ne odražajo ali predstavljajo stališč in mnenj Cointelegraph-a.

Ariel Shapira je oče, podjetnik, govornik, kolesar in je ustanovitelj in izvršni direktor Social-Wisdom, svetovalne agencije, ki sodeluje z izraelskimi startupi in jim pomaga pri vzpostaviti povezave z mednarodnimi trgi.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments