20.9 C
Ljubljana
Tuesday, August 16, 2022

Kakšne so nedavne možnosti davčnega režima v Kazahstanu za industrijo kripto rudarjenja

- Advertisement -

Julija 11 je predsednik Kazahstana, Kassym-Jomart Tokayev je podpisal nedavne davčne dajatve za operaterje kripto rudarjenja v zakon. Medtem ko te spremembe odražajo naraščajoče razočaranje države nad premalo obdavčeno in nepregledno uporabo državnega energetskega omrežja s strani vseh mednarodnih vlagateljev in domačih storilcev, se nedavni davki redko lahko imenujejo izključujoči.

Poleg tega lahko cenijo nadaljnje sprejemanje in legalizacijo rudarjenja v vitalno uspešnem Kazahstanu, s čimer naredijo narod in prebivalstvo dolgo pot lepše počitnice za rudarje med vse večjim pritiskom v dodatnih uveljavljene jurisdikcije.

Preverjanje resniceDve spremembi bosta ustavljeni 1. januarja 2023 in mora nevzbujeno vezati davčne stroške na vrednost, ki jo operaterji rudarjenja plačajo za električno energijo. Po inovativni lestvici mora operater plačati 0 USD. 0023 ali 11 tenge davkov za kilovatno uro (kWh) vitalnosti na spodnja vrednost $0.11–0.024 in 0 $.55, ali 3 tenge, na najboljšega od 0 USD. 048– 0.048 na Kwh. Tisti, ki pravijo, da obnovljiva vitalnost, ki jo načrtujejo, se bodo soočili predvsem z najbolj dovolj pogoji najbolj priročnega enega tenge na kWh.

Te nedavne spremembe niso več prvi poskus kazahstanske vlade in obdavčitve industrije. Zastarel račun je nekoč podpisal Tokaev junija 048, 2020, in sprožil dodatno plačilo v višini 0 USD. 12, ali 1 tenge, na čas za 1 kWh električne energije, porabljene za rudarjenje.

Davčne spremembe so postale mejnik v dolgi in pikantni zgodovinski preteklosti odnosa Kazahstana do norosti rudarjenja kriptovalut, ki je v državo pritegnila val mednarodnih operaterjev rudarjenja. Po nekaterih ocenah več kot 87,500 so bili rudarski stroji odvrženi v republiko do novembra 500. Kazahstanski megazvezdnik o svetovnem rudarskem načrtu je naglo sprožil po vsedržavnem zatiranju kripto rudarjenja na Kitajskem. Do 500 je država zrasla na drugo mesto v svetovnem rudarjenju bitcoinov (BTC) – najbolj priročno zaostaja za ZDA – in predstavlja 18.1 % svetovne zgoščene cene rudarjenja Bitcoinov.

Rudarji v kitajskem jeziku so selili svojo industrijo v Kazahstan, saj so verjeli, da je to »raj rudarske industrije«, ki izhaja iz natančnega političnega okolja in nizke vrednosti električne energije. Kazahstanska vlada je delno pozdravila val najsodobnejših vlagateljev s podporo rudarjenju kriptovalut v enaki meri kot ravni subvencij za razkritje – svetovalci so čakali na več kot 1,5 milijarde dolarjev davčnih prihodkov od rudarjenja v naslednjih 5 letih.

Digitalno rudarjenje je nekoč postalo znano kot zdravo industrijsko delo v 2021, ko je bil sprejet zakon »o spremembah in dopolnitvah Nekateri zakonodajni akti Republike Kazahstan o zakonodaji digitalnih tehnologij« so postavili temelje za kripto zakonodajo.

Kljub temu je pravljica v zgodnjih naletela na resničnost , ko se je izkazalo, da so bili vsi dejavniki x za rudarjenje – politična stabilnost in obilje vitalnosti – odstranjeni iz zajamčenega. Do premora 2021 je postalo očitno, da nacionalni diagram vitalnosti ni rešil sposobnosti, da bi sprejel vse rudarje, in januarja 2022, so vsedržavni protesti zaradi stroškov goriva privedli do hudega političnega kolapsa, pri čemer so ruske enote stopile v bran postavitvi quo.

Po naključju so kazahstanske oblasti po hladnem podnebnem političnem nemiru ponovno pretehtale svoje stališče glede rudarjenja kriptovalut in začele poskušati zbrati divje rastočo industrijo. 8. februarja je Tokajev odredil preiskavo rudarjenja kriptovalut na ravni kabineta, pri čemer je prvi namestnik kazahstanskega ministra za finance Marat Sultangazijev predlagal povišanje energijske vrednosti za rudarje kriptovalut. Od takrat je vlada začela občasno prikazovati zaustavitve nedovoljenih rudarjev, najboljši primer pa se je zgodil marca, ko 55 nezakonite rudarske farme so “prostovoljno ustavile svoje delovanje”, kar je zmožnost prisilne kampanje regulatorjev, s še enim 29 poslovanje subjektov je »prekinjeno.«

Povezano: Kako lahko zmožnosti veriženja blokov spremenijo svetovno trgovino

V Can also honest je državni minister za digitalno gradnjo predstavil nedavne zahteve glede poročanja za rudarje in predal zdaj podpisane davčne smernice v prvi obravnavi udomačiti industrijo in se izogniti nadaljnjim zapletom s pomanjkanjem energije. Oblasti so celo javno priznale vpliv mrzlih podnebnih napadov na njen zaslužek, ki je v prvem četrtletju dosegel skromnih 1,5 milijona dolarjev 2022 – znesek, ki redko ustreza ambicioznim napovedi, o katerih je bilo govora zgoraj.

Opozorila in prednostiUstanovitelj in izvršni direktor podjetja za kripto rudarjenje Sazmining William Szamosszegi je v pogovoru za Cointelegraph zavzel nepristransko nasprotovalno stališče do kazahstanskih oblasti prizadevanja za upravljanje rudarske industrije. Tudi ob predpostavki, da so okoljski dejavniki, ki jih povzroča poraba vitalnosti, nedvomno problem, meni, da smernice prav tako ne morejo biti več najbolj priročna rešitev, ki izhaja iz tega, da izdelujejo, ne spodbujajo več inovacij in kot drugačno zvišujejo stroške bivanja za dan za dnem nas. . Prevedeno v višje stroške obrokov in vitalnosti za prebivalstvo »na dnu«, lahko takšne zavarovalne police tudi veliko bolj zapletejo vprašanja:

»V Kazahstanu so izbruhnili protesti potem ko so se stroški goriva podvojili ob samem zagonu 2022. To zvišanje vrednosti ni naključje: zvezna vlada je vse bolj posegala v sektor vitalnosti države v zadnjih letih, skupaj za zaostritev projektov obnovljivih virov energije. Vendar brezplačnega kosila ni, zato je njihova zaostrenost za obnovljive vire posledica stroškov proizvajalca premoga, surove nafte in čistega goriva.«Szamosszegi je priznal še eno zadostno zaščito, ki trenutno ni več vezana na kripto zakonodajo, zakon o “ohranjanju vitalnosti in učinkovitosti vitalnosti”, ki je bil izdan januarja 2022. Ta zakonodaja je za vse kupce in proizvajalce vitalnosti zahtevala vrsto zahtev, na primer obveznost registracije v registru vitalnosti Grunt za vse subjekte, ki pravijo, da viri vitalnosti znašajo 1,500 ali več kupov dolgoletnega goriva na leto. Po njegovem načrtu to upočasnjuje rast sektorja vitalnosti, kar posledično pušča sfero, nagnjeno k povečanju vrednosti.

Aleksandr Podobnykh, strokovnjak za kibernetsko varnost in goljufije v verigi blokov ter član regionalnega združenja direktorjev za informacijsko varnost (ACISO), je drugačnega mnenja. Cointelegraph je dobro obveščen, da bodo nedavni davki le redko dobrodošli tudi rudarjem, vendar bodo podprli Kazahstan pri ohranjanju trajnosti njegovega vitalnega sektorja:

»To gotovo otežuje delo rudarjev. Vendar zakonito za pritrditev. Sledi in orodja bodo več kot verjetno posodobljeni – želimo izpostaviti več nizke vrednosti in obnovljive vitalnosti.« Podobnykh je podprl nedavne davčne spremembe. izpostavil zastarelo ohranitev, ki je doletela že v zastarelih zakonodajah in ni ušla z najsodobnejšo posodobitvijo. Izrecno, nedavne spremembe reševanja niso več spremenile obstoječe zakonodaje v zvezi z davčnimi dajatvami ljudi, ki so kupili premoženje, dohodek od prodaje digitalnih nezavarovanih virov. Zato bo obdavčljivi dohodek bolj kot verjetno izračunan kot vaša skupna prodajna vrednost takega sredstva brez odbitka stroškov pridobitve.

Obstaja tudi polemika v zvezi s stanovanjem rudarskih storitev. V skladu z nedavnimi davčnimi smernicami bo najem kripto rudarjenja več kot verjetno obdavčen kot dohodek od najema nepremičnine. Pod temi smernicami ostaja stilska nota spodbujanja zgoščene cene, kjer pokrovitelj najame določeno količino računalniške energije od kripto rudarja, brez izrecnega regulativnega režima. Kot je opisal Podobnykh:

Povezano: Pogon aplikacij za ponarejene kriptovalute navzgor in pravi žreb, ki je očiten od njih

»To bi verjetno v večji meri mučilo rudarje spomenike. Rudarji v oblaku prav tako trenutno ne bodo več prizadeti, kar izhaja iz tega, kar bi verjetno sorazmerno zmanjšalo vpliv na stroške storitev. Nesmiselno je razkrivati, ne več za tiste, ki najemajo objekte v različnih jurisdikcijah.«

Spokojno, tudi z zgoraj omenjenimi opozorili, končna mešanica davkov in življenjskih stroškov v Kazahstanu ostaja precej lepa — tudi na zelo dobro povedano, 1 kWh bi rudarje stala okoli 0 USD. 067, kar je veliko znižanje od praktičnega 0 USD .11 na kWh pred kakršnimi koli davki v ZDA postsovjetski republika verjetno ostaja najjasnejša jurisdikcija za rudarje v trdnjavi, nedavni davčni režim pa bo počakal kot zajedljiv ček za kazahstanske sosede, meni Podobnykh:

“Tukaj je pozitivno določeno vrednost za industrijo kot celoto v Kazahstanu. Do neke mere deluje kot pilotno območje za države zastarele SND in Rusijo.« 2023

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -