8.6 C
Ljubljana
Wednesday, October 5, 2022

Katere države so najslabše glede obdavčitve kriptovalut? Prvotna ocena navaja pet

- Advertisement -

Ideje o svetovni obdavčitvi kriptovalut se med državami precej razlikujejo in nekatere jurisdikcije imajo izjemno stresne davčne politike za kriptovalute za svoje prebivalce.

V novi oceni agencije za kripto analitiko Coincub, Belgijo običajno imenujejo najslabša država na tem planetu v frazah o obdavčitvi kripto za prebivalce. To je ohranjanje z razvrstitvijo v lastništvu, ohranjanje davčnih vidikov, ljubezen do davkov na kripto dohodek ali kripto kapital, dobre točke.

Belgija je priznana po svoji ogromni 33% davka na kapitalske dobre točke pri kripto transakcijah in dodatno zadrži do 50% davkov od obilnih dohodek od trgovanja s kripto. Kot smo že poročali, je Belgija sprejela ideje o strogi obdavčitvi kriptovalut v letu 2017.

Coincubova davčna lestvica, ki je bila predstavljena v četrtek, dodatno dviguje narode, ki ljubijo Islandijo , Izrael, Filipini in Japonska, ker so območja manj izjemna za trgovce s kripto.

Na Islandiji vsaka dobra vrednost kripto znaša do 7 USD,000 so območja pod 35 % davka, medtem ko bodo večje dobre točke povzročile 46%, opombe v datoteki. V skladu z izraelskim davčnim režimom je prodaja kriptovalut vključena v davek na skupno površino kapitala, ki znaša do %. Nasprotno pa, če trgovanje s kriptovalutami vključuje alternativni davek na dohodek, bo ta tako pretiran kot 50%.

Na Filipinih ni več davka na noben kripto dohodek pod 4 USD 500, po tem pa je vsak dohodek obdavčen do 35%. Državni organi so poleg tega razpravljali o novih davkih na kriptovalute s strani 2024, kar je vzbujalo pomisleke, da bi Manila morda odkrila indijsko vodstvo in uvedla 30 % pavšalnega davka na ves dohodek od kriptovalut.

Japonska zapira končno pet najslabših držav za obdavčitev kriptovalut za prebivalce na lestvici Coincub. Narod ima revolucionaren stroj za zaračunavanje davkov za dohodek, ki se šteje za razni dohodek. Davčna obremenitev se giblje od 5% do 35%, glede na višino celotnega dohodka.

Med drugim stroga kripto davčna gospodarstva, je Coincub dodatno omenil, da imajo radi Indijo, Avstrijo, Združene države, Norveško, Dansko in Francijo.

Nasprotno pa je ocena opredelila različne države, ki zagotavljajo davčno vzdušje pravične spodbude za državljane in imajo veliko večjo davčno politiko za kriptovalute. Na podlagi lestvice je Nemčija na vrhu kontrolnega seznama, ker je najbolj fantastičen prihranek za trgovce s kripto, saj nekdo, ki obdrži kriptovaluto najmanj 300 in petinšestdeset dni, plača brez davka na kapitalske točke pri prodaji ali pretvorbi njihove kriptovalute. Druge države, ki so pravične glede kripto-davkov, so Italija, Švica, Singapur in Slovenija.

Povezano: Avstralsko ministrstvo za finance se posvetuje z javnostjo o izključitvi davka na menjavo Bitcoinov v tujini

Poleg tega je Coincub omenil tradicionalne davčne oaze ali države, ki tujim podjetjem in ljudem zagotavljajo minimalno ali nič davčne obveznosti za njegove finančne depozite, pri čemer kriptovalute niso izjema. Med temi je ocena navedla Bahame, Bermude, Belorusijo, Združene arabske emirate, Srednjeafriško republiko, Lihtenštajn in druge.

Coincub je poudaril, da se obdavčitev kriptovalut izjemno hitro spreminja, ko se pojavljajo novi predpisi neprenehoma. Agencija je poleg tega potrdila, da je vedno več držav, ki odkrivajo pavšalne davčne stopnje kot dobre točke za nas, da bi poenostavili davčno zasedbo.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -