19.1 C
Ljubljana
Wednesday, July 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Kazahstan bo leta 2022 uvedel nove energetske takse za rudarje kripto

Kazahstan bo leta 2022 uvedel nove energetske takse za rudarje kripto

Novi zakon uvaja dodatno davčno dajatev za energijo, ki jo kriptokoparji uporabljajo od januarja 2022.

1207 Skupno ogledov

11 Skupaj delnice

Kazakhstan to introduce new energy fees for crypto miners in 2022

Ko je Kazahstan vse bolj priljubljen za pridobivanje kriptovalut, je predsednik države podpisal nov zakon, ki uvaja dodatno dajatev za rudarje kripto valut.

Predsednik republike Kazahstan Kassym-Jomart Tokajev je pred kratkim je nazadnje podpisal nov zakon, ki nalaga dodatno davčno takso za energijo, ki jo izkoriščajo kriptokoparji, ki delujejo v državi. Nove pristojbine bodo začele veljati januarja 2022.

Po navedbah lokalne tiskovne agencije Kursiv novi zakon uvaja dodatno pristojbino v višini 1 kazahstanske tenge (0 USD. 00233) na kilovatno uro, ki jo uporabljajo rudarji kriptovalut.

Dodatna davčna dajatev je del vrste zakonodajnih sprememb nacionalnega davčnega zakonika, ki zadevajo kriptokopalnike. Kazahstanski parlament je zakon sprejel sredi junija.

Albert Rau, predsednik odbora za gospodarsko reformo in regionalni razvoj, je dejal, da je glavni namen nove zakonodaje uravnavajo kripto rudarsko industrijo in “jo pripeljejo iz sence.” Rau je nekdanji prvi namestnik ministra za naložbe in razvoj Kazahstana in naj bi bil avtor nove zakonodajne pobude.

Kazahstan se je pred kratkim pojavil kot glavni cilj rudarjenja kriptovalut. operacij. Po podatkih Cambridgeovega indeksa porabe električne energije je Kazahstan po Kitajski, ZDA in Rusiji četrta največja država na svetu po skupnem deležu hitrosti Bitcoin.

Povezano: Kazahstanski vlada za oblikovanje načrta za razvoj kripto trga

Stopnja zgoščenosti Bitcoin po državah. Vir: Indeks porabe električne energije v Cambridgeu

Kot že poroča Cointelegraph , Kitajski velikani kripto rudarjenja, kot je Canaan, so zaradi selitve kitajskih oblasti s strani kitajskih oblasti svoje dejavnosti preselili v Kazahstan. Večji kitajski rudarski bazen BTC.com je konec junija prav tako uspešno preselil del rudarjev v Kazahstan.

68580

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments