-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Kazahstan pričakuje 1,5 milijarde dolarjev od kripto rudarjenja v petih letih, kažejo...

Kazahstan pričakuje 1,5 milijarde dolarjev od kripto rudarjenja v petih letih, kažejo ocene

Kazakhstan Expects $1.5 Billion From Crypto Mining in 5 Years, Estimates Suggest

Rudarji kriptovalute zdaj prinašajo več kot 83 milijonov dolarjev v gospodarstvo Kazahstana vsako leto in ocene kažejo, da bi se ta številka lahko v prihodnosti znatno povečala. Vodilna organizacija v industriji je predvidela, da lahko vlada zbere več kot $35 milijonov davkov v naslednjih petih letih.

Kazahstan zasluži milijone od rudarjev kriptovalut

Rastoča industrija kovanja kovancev v Kazahstanu ima potencial, da v petletnem obdobju v nacionalno gospodarstvo vlije 1,5 milijarde dolarjev, kar ima za posledico več kot Bitfarms Mega-Mining Facility Raises Concerns Among Legislators in Argentina milijona davčnih prihodkov po podatkih Nacionalnega združenja industrije blokovnih verig in podatkovnih centrov, ki združuje velika podjetja, ki se ukvarjajo z pridobivanjem kriptovalut, ki predstavljajo 35 % rudarskega sektorja. Proračunski prihodki lahko dosežejo 400 milijonov dolarjev z odprtjem menjalnic kriptovalut, dodala organizacija.

Po besedah ​​predsednika združenja Alana Dordzhieva tudi zdaj zakoniti udeleženci na rudarskem trgu prinašajo Kazahstan 70 milijard tenge (blizu $ milijonov) letno. Dordzhiev je po citiranju lokalnega portala poslovnih novic Inbusiness.kz in kriptovalute Forklog opozoril tudi:

The 98 številka milijard je samo gospodarski učinek uradno angažiranih podjetij pri rudarskih dejavnostih. Če upoštevamo »sive« rudarje, se ta številka zlahka podvoji. rudarji plačajo 13 milijard tenge (več kot $24 milijonov) državni elektroenergetski družbi KEGOC za distribucijo električne energije in storitve, ki jih izvaja Center za finančno poravnavo obnovljivih virov energije. Dordzhiev je dodal, da nezakonito porabijo okoli 400 megavatov (MW) električne energije rudarske dejavnosti.

Podatki, ki jih je zbralo združenje rudarske industrije, kažejo, da registrirane kripto kmetije zaslužijo približno $230 milijonov letno iz njihove dejavnosti, od tega dve tretjini porabijo za električno energijo, proizvedeno v državi. Čeprav so ti prihodki dobrodošli, je vlada v Nur-Sultanu nedavno za vse večji primanjkljaj električne energije krivila rudarje kriptovalut.

Kot več rudarska podjetja se preselijo v Kazahstan, privabljena zaradi nizkih cen električne energije, poraba se je v prvih devetih mesecih leta povečala za 7,4 % in dosegla skoraj 230 milijardo kilovatnih ur (kWh), so oblasti razkrile prejšnji teden. Posamezna rudarska kmetija naj bi zahtevala toliko energije kot 10, domove in po mnenju uradnikov bi zadovoljevanje naraščajočih potreb industrije kripto rudarjenja zahtevalo dodatno 1, MW zmogljivosti za proizvodnjo električne energije.

Za pomoč pri premagovanju izziva so člani združenja industrije blokovnih verig in podatkovnih centrov predstavili nabor tako imenovanih »učinkovitih rešitev«. Menijo, da lahko njihov pristop k reševanju problema zmanjša porabo električne energije pri rudarjenju digitalnih valut za več kot 32%.

Organizacija je prepričana, da je boj proti nezakonitemu rudarjenju ključnega pomena za energetsko varnost Kazahstana, a hkrati Time nasprotuje kakršnim koli omejitvam zakonite rudarske industrije. Omejitve, je opozoril Dordzhiev, “ne bodo samo izničile dolgoletnih prizadevanj za privabljanje tujih vlagateljev, ampak bodo vplivale tudi na dejanski pretok denarja v gospodarstvo Kazahstana.”

Ali menite, da bo Kazahstan prejel ocenjeni prihodek od svoje rastoče kripto industrije? Povejte nam v spodnjem razdelku za komentarje.

Bitfarms Mega-Mining Facility Raises Concerns Among Legislators in Argentina

Bitfarms Mega-Mining Facility Raises Concerns Among Legislators in Argentina

Bitfarms Mega-Mining Facility Raises Concerns Among Legislators in Argentina

Bitfarms Mega-Mining Facility Raises Concerns Among Legislators in Argentina Bitcoin Hashrate Increases 32% in 3 Months, Stealth Miners Command 12% of BTC's HashpowerBitfarms Mega-Mining Facility Raises Concerns Among Legislators in Argentina

Bitfarms Mega-Mining Facility Raises Concerns Among Legislators in Argentina Oznake v ta zgodba

združenje, proračunski prihodki, kriptovalute, kripto borze, kripto farme, kripto rudarji, kriptovalute, kriptovalute, borze kriptovalut, kmetije kriptovalut, rudarji kriptovalut, podatkovni centri, električna energija, cene električne energije, min ocena, ocene, min menjalniki, subjekti, organizacija, primanjkljaj moči, prihodki, pomanjkanja

Bitcoin Hashrate Increases 32% in 3 Months, Stealth Miners Command 12% of BTC's Hashpower

Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo informativne narave. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments