-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Kazahstan pričakuje vsaj 1,5 milijarde dolarjev gospodarske dejavnosti iz rudarjenja kriptovalut v...

Kazahstan pričakuje vsaj 1,5 milijarde dolarjev gospodarske dejavnosti iz rudarjenja kriptovalut v petih letih

Kazahstan je trenutno na 2. mestu na svetu glede stopnje razpršenosti rudarjenja Bitcoin.

Kazakhstan expects at least $1.5B in economic activity from crypto mining within 5 yearsKazakhstan expects at least $1.5B in economic activity from crypto mining within 5 yearsKazakhstan expects at least $1.5B in economic activity from crypto mining within 5 years

Poročilo Kazahstanskega združenja podatkovnih centrov za industrijo in verigo blokov ali NABDC ocenjuje, da bi rudarjenje kriptovalut državi v naslednjih petih letih lahko prineslo 1,5 milijarde dolarjev prihodkov. Trenutno dejavnosti rudarjenja digitalnih valut podjetij ustvarijo približno 40 milijard tenge ($230M USD) na leto v državi. Alan Dordzhiev, predsednik NABDC, je izdal naslednjo izjavo, kot jo citira lokalne novice kapital.kz:

Številka 40 milijard tenge je samo gospodarski učinek podjetij, ki se uradno ukvarjajo z rudarjenjem. Če upoštevamo “sive” rudarje, potem lahko to številko varno pomnožimo z 2.

V kontekstu se “sivi rudarji” nanašajo na posameznike, ki izvajajo lastne operacije kripto rudarjenja – pogosto s spornim pravnim statusom. Združenje je pozvalo k večji ureditvi boja proti nezakonitemu rudarjenju, da bi preprečili morebitno pomanjkanje električne energije. Rudarji sivega območja porabijo približno 230 MW električne energije v državi, kot ocenjuje Dordzhiev. V začetku tega meseca je kazahstansko ministrstvo za energijo predlagalo osnutek odredbe za uvedbo omejitev količine električne energije, ki jo porabi industrija kriptovalute.

Po podatkih Univerze v Cambridgeu je Kazahstan prispeval k 00.10 % svetovnega bitcoina (BTC) stopnja razpršenosti rudarjenja – druga največja na svetu, potem ko je Kitajska začela zajeziti rudarsko dejavnost. To ga postavlja tik za 35.40 % delež hash rate za ZDA in nad Rusijo .18%. Na podlagi številk GlobalPetrolPrices so povprečni stroški električne energije za komercialno uporabo v Kazahstanu 0 USD 11 na kWh, precej pod svetovnim povprečjem 0,00 USD 124 na kWh — zaradi ogromnih zalog fosilnih goriv v državi.

128018

128018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments