24.4 C
Ljubljana
Saturday, July 24, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Kazahstan uvaja doplačilo za električno energijo, ki jo uporabljajo kripto rudarji

Kazahstan uvaja doplačilo za električno energijo, ki jo uporabljajo kripto rudarji

Kazakhstan Introduces Surcharge for Electricity Used by Crypto Miners

Rudarji kriptovalut v Kazahstanu bodo plačevali več kot drugi potrošniki za električno energijo, ki jo uporabljajo za kovanje digitalnih kovancev. Predsednik države je podpisal zakon, ki nalaga dodatno plačilo za moč, ki jo porabi energetsko intenzivna industrija.

Rudarji kovancev v Kazahstanu za dodatno plačilo na kilovatno uro električne energije

Podjetja za pridobivanje kripto v Kazahstanu bodo plačala doplačilo za električno energijo, ki jo porabijo. Predsednik Kassym-Jomart Tokayev je ta teden podpisal nov zakon, ki spreminja zakonodajo srednjeazijske republike “o davkih in drugih obveznih plačilih v proračun.”

Predlog zakona, o katerem je glasovala senat v začetku junija uvede novo pristojbino v višini 1 kazahstanske tenge (približno 0 USD. 0023) na kilovatno uro, ki jo uporabljajo rudarji kriptovalut. Nova stopnja električne energije bo uvedena od 1. januarja 2022, je poročal Forklog.

Oblasti v Nur-Sultanu trdijo, da bo dodatni davek “spravil iz sence” tiste rudarje kriptovalut, ki trenutno delujejo v sivi ekonomiji. Albert Rau, poslanec, ki so ga lokalni mediji imenovali za avtorja zakona, je dejal, da ne more predvideti nobenih “kritičnih posledic” od njegovega sprejetja. Rau vztraja, da je parlament odobril “vladno različico” prvotno predlaganih sprememb.

Kripto industrija se boji, da bo nova stopnja električne energije kitajske rudarje spremenila Proč

Predstavniki kripto sektorja se ne strinjajo s stališčem Raua in opozarjajo, da se poteza zgodi v zelo neprimernem trenutku. Člani kazahstanskega nacionalnega združenja industrije blokov in podatkovnih centrov so za kripto novice povedali, da bo odločitev “zelo negativno vplivala na naložbeno privlačnost industrije.”

Glavna zaskrbljujoče je, da bi lahko provizija odvrnila kitajska podjetja, ki so se iskala po drugih jurisdikcijah zaradi trenutnega zatiranja rudarjenja kriptovalut v Ljudski republiki. Kazahstan se šteje med druge potencialne rudarske destinacije, saj se je država v zadnjih nekaj letih postopoma ogrela proti kripto industriji.

Maja je rudarstvo Bit Mining s sedežem v Shenzhenu napovedalo, da načrtuje zgraditi 60 rudarski podatkovni center za rudarstvo v Kazahstanu v partnerstvu z dve lokalni podjetji. Junija, ko so kitajske oblasti okrepile pritisk na rudarjenje bitcoinov, je podjetje tam začelo pošiljati rudarske naprave. V začetku tega meseca je proizvajalec rudarske strojne opreme s sedežem v Hangdžouju Canaan v Kazahstanu ustanovil poprodajni servisni center, saj več kitajskih rudarjev razmišlja o selitvi v Srednjo Azijo.

Kakšen bo po vašem mnenju učinek nove pristojbine na kripto rudarsko industrijo v Kazahstanu? Delite svoje misli o tej temi v spodnjem oddelku za komentarje.

Blockware Mining Raises $25M — Firm Looks to Make 'Hashrate in the US More Globally Competitive'

Hydropower Stations Up for Sale Amid China’s Crackdown on Crypto Mining

Oznake v tej zgodbi

spremembe, račun, osrednja Azija, dajatev, Kitajska, kitajščina, kripto, kriptokop, rudarjenje kripto valut, kriptovaluta, elektrika, provizija, Kazahstan, zakon, rudarji, rudarstvo , moč, stopnja, doplačilo

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments