2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Kazahstanski senat je potrdil zakonodajo, ki ureja ponudnike kripto storitev

Kazahstanski senat je potrdil zakonodajo, ki ureja ponudnike kripto storitev

Državni zakonodajalec je sprejel zakon, ki bo nalagal finančni nadzor na kripto platformah.

75697
Skupaj ogledov

00

Skupaj deleži

Kazakhstan Senate approves legislation regulating crypto service providersKazakhstan Senate approves legislation regulating crypto service providersKazakhstan Senate approves legislation regulating crypto service providersKazakhstan Senate approves legislation regulating crypto service providers

V skladu z novo zakonodajo, ki jo je v ponedeljek sprejel zgornji dom državnega parlamenta, bi lahko za kriptovalute v Kazahstanu kmalu veljali predpisi o preprečevanju pranja denarja (AML), kot poroča lokalna tiskovna hiša Vlast.

Novi zakon razširja sistem finančnega spremljanja države na ponudnike kripto storitev.

Nova zakonodaja bi prav tako vzpostavila pravni institut javnih funkcionarjev. Ko podjetje zažene svojo storitev trgovanja s kriptovalutami ali izda digitalna sredstva, bi moralo obvestiti Ministrstvo za digitalni razvoj, inovacije in vesoljsko industrijo v Kazahstanu. Institucija bo zadolžena za izvedbo ocene tveganja, ki bo preverila, ali se upoštevajo predpisi Know Your Customer in AML.

Po besedah ​​Vlasta je senatorka Olga Perepechina izjavila, da finančno spremljanje Kazahstana sistem trenutno ne zajema pravnih oseb, ki ravnajo z digitalnimi sredstvi, organizirajo trgovino ali ponujajo storitve pretvorbe kriptovalut v gotovino, materialno blago in drugo premoženje.

Senator je opozoril, da je to pomanjkanje nadzora omogoča hitro širjenje kaznivih dejanj pranja denarja in financiranja terorizma ter rast črnega trga. Kibernetski kriminalci, vključno s teroristi, se spodbujajo k uporabi digitalnih sredstev in elektronskih metod v svojih naseljih, je opozorila.

Povezano: Kazahstan pričakuje vsaj 1,5 milijarde dolarjev gospodarske dejavnosti zaradi rudarjenja kriptovalut v 5 letih

Vendar predloga še ni odobril predsednik države Kasym-Jomart Tokayev. Prejšnji mesec je Tokayev pozval k “hitri” ureditvi druge dejavnosti kriptovalute, rudarjenja Bitcoin (BTC), in opozoril na primanjkljaj električne energije v državi. Srednjeazijska država, ki ima nekaj najcenejše električne energije na svetu, je postala vroča točka za rudarjenje bitcoinov med okrepljenim kitajskim zatiranjem.

Kot poroča Cointelegraph, je Kazahstan v petih letih napoveduje, da bo rudarjenje kriptovalut v njegovo gospodarstvo prispevalo vsaj 1,5 milijarde dolarjev. Trenutna stopnja razpršenosti rudarjenja v državi je druga na svetu za Združenimi državami.

128018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments