2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Kazahstanski senat je sprejel zakonodajo, ki podreja kripto platforme finančnemu spremljanju

Kazahstanski senat je sprejel zakonodajo, ki podreja kripto platforme finančnemu spremljanju

Kazakhstan Senate Adopts Legislation Subjecting Crypto Platforms to Financial Monitoring

Senat v Kazahstanu je odobril spremembe, katerih cilj je preprečiti legalizacijo nedovoljenih sredstev, ki bodo med drugim prizadela podjetja, ki se ukvarjajo z digitalnimi sredstvi. Nova zakonodaja za ponudnike kripto storitev velja državni režim finančnega spremljanja.

Senators nazaj zakon o kripto storitvah v Kazahstanu

Člani zgornjega doma kazahstanskega parlamenta, senata, so nedavno sprejeli novo zakonodajo, prilagojeno izboljšanju preprečevanja pranja premoženjske koristi, pridobljene s kaznivim dejanjem, in financiranja terorizma. Ključne določbe, sprejete z novim zakonom, se nanašajo na vzpostavitev pravnega instituta “javnih funkcionarjev” in njihovo finančno revizijo.

Spremembe so namenjene izboljšanju protidenarnosti države. pranja kot celote in nekateri od njih zadevajo platforme za kriptovalute. Poročilo Sputnik Kazahstan razkriva, da so avtorji predlagali “regulacijo delovanja ponudnikov virtualnih sredstev.”

Kazakhstan Senate Adopts Legislation Subjecting Crypto Platforms to Financial Monitoring

Na plenarnem zasedanju je senatorka Olga Perepechina ugotovila, da pravne osebe, ki izdajajo digitalna sredstva, organizirajo svoje trgovanje, in tiste, ki zagotavljajo storitve za menjavo kriptovalut v gotovino , dragocenosti in drugo premoženje so trenutno izven okvira sistema finančnega spremljanja.

To po mnenju Perepechine vodi v širjenje kaznivih dejanj, povezanih s pranjem denarja in financiranjem terorizma in tudi na širitev sive ekonomije. Zlonamerce, vključno s teroristi, spodbujajo k uporabi digitalnih sredstev in elektronskih sredstev v svojih naseljih, je opozorila poslanka.

Olga Perepechina je spomnila, da je Kazahstan junija tega leta sprejel zakon, ki ureja digitalne tehnologije. leto. Omogoča izdajo in kroženje digitalnih sredstev v državi in ​​v mednarodnem finančnem centru Astana (AIFC). Zakonodajalci zdaj želijo subjekte, ki izvajajo tovrstne dejavnosti, podvrniti finančnemu spremljanju.

Nove določbe bodo kriptovalute zavezale, da obvestijo ustrezne državne organe ob začetku ali prenehanju svojega delovanja. Načrt je, da se Ministrstvo za digitalni razvoj, vesoljsko in obrambno industrijo pooblasti, da deluje kot glavni regulator.

Drugi predlog je razširitev pristojnosti Agencije za finančni nadzor z zagotavljanjem z neomejenim dostopom do državnega registra pravnih oseb, na primer. Perepechina meni, da je to potrebno za zagotavljanje preglednosti uradnih podatkov o pravnem lastništvu gospodarskih organizacij.

Kazakhstan Senate Adopts Legislation Subjecting Crypto Platforms to Financial Monitoring

Po glasovanju v senatu je Zakon o spremembah in dopolnitvah nekaterih zakonodajnih aktov Republike Kazahstan o preprečevanju legalizacije (pranja) dohodkov, pridobljenih s kaznivimi dejanji, in financiranju terorizma je bil poslan predsedniku Kazahstana Kasym-Jomartu Tokajevu, ki ga mora podpisati. .

Zaskrbljen zaradi primanjkljaja električne energije, s katerim se sooča Kazahstan, je Tokajev nedavno pozval k “nujni” ureditvi druge kripto dejavnosti, rudarjenja bitcoinov. S svojimi nizkimi cenami električne energije je ta srednjeazijska država postala žarišče kovanja kovancev, med nenehnim zatiranjem na Kitajskem. Rudarje kriptovalut so v veliki meri krivi za 7-odstotno povečanje porabe električne energije v letošnjem letu.

Kar zadeva vlaganje v kriptovalute, so oblasti pred kratkim uvedle omejitve za količine kriptovalut, ki niso profesionalnim vlagateljem je dovoljeno kupovati na domačih borzah, registriranih v finančnem središču v Nur-Sultanu. Regulatorji so omejitve pojasnili z navedbo potrebe po zaščiti zasebnikov pred izpostavljenostjo tveganjem, povezanim z digitalnimi sredstvi.

Ali pričakujete, da bo Kazahstan okrepil finančno spremljanje v kriptoprostoru? Povejte nam v spodnjem razdelku za komentarje.

Kazakhstan Imposes Purchase Limits on Retail Crypto Investors

Kazakhstan Imposes Purchase Limits on Retail Crypto Investors

Oznake v tej zgodbi

spremembe, preprečevanje pranja denarja, spremembe, kripto, kripto borze, kripto platforme , ponudniki kriptovalut, kriptovalute, kriptovalute, borze, finančni nadzor, Kazahstan, zakon, zakonodaja, pranje denarja, predsednik, ponudniki, določbe, javni uradniki, uredba, predpisi, senat, senator, senatorji

China's Digital Currency Used in Transactions Worth $10 Billion, 140 Million People Have Digital Yuan Wallets

Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je informativnega značaja samo za namene. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjeni v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments