15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Kdo je bikov zdaj? XRP pod $ 1, terminske pogodbe odpirajo...

Kdo je bikov zdaj? XRP pod $ 1, terminske pogodbe odpirajo obresti za 75%

Cena XRP se je aprila zvišala 260% in se premaknila z 0 USD. 57 marca 31 na 1 USD. 97 aprila 14, najvišja raven od januarja 2018. Ta poteza je povzročila, da so terminske pogodbe za XRP dosegle impresivnih 2,1 milijarde dolarjev odprtih obresti.

Vendar je v sredo, ko so se trgi kriptovalut propadli, XRP izgubil 60% v štirih dneh, likvidira ($ milijonov položajih. Odprte obresti za terminske pogodbe so se vrnile na 550 milijonov dolarjev, približno na isti ravni od začetka februarja, ko se je altcoin trgoval blizu 0 USD. 40.

Vlagatelji se zdaj sprašujejo, ali se bodo terminske pogodbe XRP kdaj lahko opomogle na več milijard dolarjev vrednega trga. Ali so bile aprilske številke napihnjene zaradi pretiranega vzvoda ali je le vprašanje časa, da se povrne na prejšnje ravni?

XRP terminske pogodbe skupne odprte obresti. Vir: Bybt

Da bi razumeli, ali je 2,1 milijarde dolarjev terminski trg je bil anomalija, ki je bil potreben za analizo količin in, kar je še pomembneje, njihove premije. Ta kazalnik meri cenovno vrzel med terminskimi pogodbenimi cenami in rednim promptnim trgom.

Če bi se vzpostavila nekakšna brezposelnost brez primere, obstaja velika verjetnost, da bodo odprte obresti za terminske pogodbe trajale mesece, da si povrnejo impresivno ravni, ki smo jih videli prej. Ne samo, da bi zaupanje trgovcev trajalo dlje, da bi si opomoglo, ampak pretirana premija bi lahko napihovala trge izvedenih finančnih instrumentov.

Količine so strmo naraščale, kar je zdravo

Obseg terminskih trgov daje namig o tem, ali se je zgodilo nekaj nenavadnih pojavov. Če primerjamo te podatke z običajnimi XRP promptnimi trgi, bi morala obstajati jasna povezava, obseg terminskih pogodb pa se je moral znatno povečati, da bi ohranil odprte obresti v višini 2,1 milijarde USD.

Skupni obseg terminskih pogodb XRP (zgoraj) v primerjavi s promptnimi borzami, USD. Vir: Coinalyze.net

Čeprav je prišlo do pomembnega 5. aprila je gibanje spremljala redna količina spotov. Poleg tega $ – milijardni dnevni promet na terminskih trgih je več kot dovolj za ohranitev odprtih obresti v višini 2,1 milijarde USD.

terminska premija dosegla nevzdržno raven

Za oceno, ali bi lahko trgovci ustvarili nenavaden odprt interes na podlagi pretiranega optimizma, je treba analizirati premijo za cene terminskih pogodb v primerjavi z običajnim promptnim trgih. Trimesečne terminske pogodbe bi morale običajno trgovati z 1,2% –2,4% premije ali 8% – 15% na letni ravni.

Prodajalci terminskih pogodb v bistvu odlagajo trgovino, zato zahtevajo več denar za nadomestilo. Na ekstremno bikovih trgih pa se lahko premija dvigne precej nad 3,8%, kar je enako 25% letno.

Binance June XRP terminske premije glede na promptne trge. Vir: TradingView

Kot je prikazano zgoraj, junijske pogodbe, s katerimi se trguje skoraj 10% nad rednimi promptnimi borzami. To je nič manj kot spektakularno, saj predstavlja 75 % letne premije. Vendar so te ravni povsem nevzdržne in povzročajo prevelik vzvod kupcev.

Trgi kriptovalut so zelo nestanovitni in nihče ne sme staviti, da se noben dogodek ne bo ponovil. Vendar obstajajo nekateri znaki, da so trgovci postali tako samozavestni, da niso hoteli zmanjšati pozicij, tudi če so bili plačani za 8% ali 9% nad tržno ravnjo.

Trgi ponavadi pretiravajo v obe smeri

Zato obstaja razlog za domnevo, da trenutni $

– milijarde terminskih pogodb z odprtimi obrestmi in negativnimi premijami nakazujejo pretiran strah in ne odražajo pravilno trga. Cena XRP se je zvišala 294% v 2021, nedavne novice Ripple Labs v zvezi s tožbo Komisije za vrednostne papirje in borzo ZDA pa so nekoliko spodbudne.

Vlagatelji se ne motijo, če pričakujejo, da bodo terminske pogodbe odprle zanimanje za izterjajte oznako v višini 1 milijarde USD, saj ima XRP nad 0 USD. 80 . Vendar je malo verjetno, da bodo trgi dosegli 50% ali več letne premije, kaj šele kmalu odprte obresti v višini 2 milijard USD. Običajno traja nekaj časa, da si dolgo povrne zaupanje, kar je zdravo za drugo nogo navzgor.

Mnenja in mnenja, izražena tukaj, so izključno stališča avtor in ne odražajo nujno stališč Cointelegraph. Vsaka investicijska in trgovalna poteza vključuje tveganje. Ko se odločate, morate izvesti lastne raziskave.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments