0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Ken Griffin pravi, da bo Bitcoin nadomestila valuta, ki temelji na Ethereumu

Ken Griffin pravi, da bo Bitcoin nadomestila valuta, ki temelji na Ethereumu

Milijarder, izvršni direktor ameriškega hedge sklada Citadel Kenneth Griffin meni, da bo valuta v omrežju Ethereum (ETH) nadomestila Bitcoin (BTC) kot najboljšo kriptovaluto. Citadel upravlja več kot 40 milijardo dolarjev kapitala – četrtino obsega trgovanja na ameriškem borznem trgu.

Med srečanjem DealBook v sredo novembra, ki ga je gostil The New York Times, je Griffith dejal, da pričakuje da je »koncept, ki temelji na bitcoinih zamenjal koncept, ki temelji na Ethereumu, v naslednji generaciji kriptovalut.«

Dodal je, da imajo kriptovalute, ki temeljijo na Ethereumu, »prednosti višje hitrosti transakcij [and] nižje cene na transakcija.«

Ethereum je trenutno le nekoliko hitrejši od Bitcoina, vendar bo znatno povečal hitrost transakcij in znižal stroške, ko bo Eth2 v celoti implementiran.

Griffin je dolgoletni kripto skeptik, zlasti glede Bitcoina – za katerega trdi, da »ni primeri komercialne uporabe«.

Čeprav je opozoril, da je kriptovaluta in njena osnovna tehnologija veriženja blokov “res zanimiva tehnologija” in “močan način za vzdrževanje decentralizirane knjige po vsem svetu,” je na koncu dejal, da ” za večino težav to res ni rešitev, ki jo potrebujemo.«

»Ljudje so zelo osredotočeni na svet novih idej in novega ustvarjanja,« je rekel, »skrbi me, da nekaj te strasti je zgrešeno, ko gre za kriptovalute.«

Med vrhom je trdil, da »obstaja številna vprašanja, ki jih kriptovalute niso obravnavale«, med drugim tveganje goljufije, visokih stroškov in porabe energije.

“Bitcoin je neverjetno drag za upravljanje plačil,” je dejal. Trenutno stane približno 4,1 USD na transakcijo z Bitcoin. Običajni kredit Provizije za transakcije s karticami se gibljejo med 1,4 % in 3,5 % v priljubljenih omrežjih, kot so Mastercard, Visa in American Express. Priporočeni strošek doplačila za debetne kartice je približno 0,5 %.

V smislu susta Griffith je trdil, da Bitcoin “večji prispeva k globalnemu segrevanju kot katera koli oblika plačila, ki jo danes uporabljamo po vsem svetu skupaj.”

Letni ogljični odtis bitcoina je približno 48.48 ton CO2. Vsaka Bitcoin transakcija ima enak ogljični odtis 2,,48 Transakcije VISA v skladu z indeksom porabe energije Bitcoin.

Po drugi strani pa rudarjenje Bitcoin uporablja tudi najcenejše oblike energije, kot sta obnovljiva energija in presežna energija, ki bi sicer Prav tako je bistveno težje dejansko kvantificirati količino emisij, za katere so odgovorne banke in finančne institucije.

Povezano: Milijarder Ken Griffin ogroža kriptovalute kot ‘džihadistični poziv’ proti zelenarski valuti

Na vprašanje, ali ga skrbi, da je je morda že zamudil kriptovlak, je rekel: “Mislim, da je vlak v nekem smislu še vedno na postaji … Mislim, da je še vedno zelo v zgodnjih menjavah.”

Earl letos so se pojavile govorice, ki trdijo, da Citadel stoji za omejitvami trgovanja, določenimi za Robinhood za delnice Gamestock. Zanikal je kakršno koli osebno vpletenost v sago med vrhom in jo označil za “slabo komedijsko šalo”,

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments