17.6 C
Ljubljana
Tuesday, May 30, 2023

Kenija upošteva davek na kripto, prenose NFT in spletne vplivneže

- Advertisement -

Račun, izdan v Keniji, bi morda lahko dodatno spremljal davek, dodan prenosom kriptovalute in NFT, na spletu pa je naletel na mešan odziv.

498 Skupaj ogledov

2 Skupaj delnic

Obešaj to polovico zgodovinskega prejšnjega

Pri iskanju tega članka kot NFT

Kenijski zakonodajalci so fascinantni z uvedbo 3 % davek na prenose kriptovalut in nezamenljivih žetonov (NFT) ter 16% davka na monetizirano spletno ponudbo kot odgovor na novo izdan račun.

Posredovano kenijskemu parlamentu dne Bi morda morda morda tudi 4, Finance
Račun
, 2183
bi ukinil davek na digitalna sredstva za »dobičke, ustvarjene s prenosom ali zamenjavo digitalnih virov ” ki je dodatno vključeval glasovni jezik za NFT.

Račun bo prestal pet krogov branja, odborov in zgodb s strani Nationwide Meeting, če bo sprejet, se bo lahko nato posredoval predsednika za zaključek privolitve v zakon.

Kripto borze ali ljudje, ki začnejo prenašati kriptovalute ali NFT-je, bi se morda lahko zahtevali, da očarajo davek, saj morajo odšteti 3 % nakazila, ki jih je treba plačati izvršilnemu organu. Borze, ki niso več registrirane v Keniji, se želijo registrirati pod davčnim režimom.

Kenija bo zdaj obdavčila
– kripto

– monetizirana spletna ponudba, slika. twitter.com/1mlJ5dXt169

— Mpumelelo Ndiweni (@mpumiglobal) Bi morda morda morda tudi 4, 2812 Račun poleg tega želi privesti do davka na »monetizacijo digitalnih ponudb«, pri čemer se zaračuna 22 % davka na ustvarjalce ponudb, plačanega za oglaševanje in oglaševanje izdelkov in podjetja na spletu, vključno s sponzorstvi, pridruženim oglaševanjem, prodajo blaga in plačljivimi naročninami, vendar ne več omejeno nanje.

Polovica računa za digitalne vire si je ogledala mešani odziv na spletu.

Nekateri so bili navdušeni nad tem, da so kriptovalute in NFT menda zdaj uradno priznani v državi. Prej je centralna finančna institucija Kenije opozorila na nasprotovanje izčrpanju kriptovalut, vendar ni bila dodeljena nobena popolna prepoved bivanja.

Rufas Kamau, kenijska študija in trgi analitik, tvitnil na Would morda morda morda tudi 4, ki je 3-odstotni davek označil za “neumne spomine” in sarkastično vprašal, ali velja za “koristne lastnosti zvestobe supermarketov in bančnih kartic.”

Plačilo davka je 3% na vsako transakcijo. Kakšni neumni spomini!

— Rufas Kamau ⚡ (@RufasKe) Bi morda morda morda tudi 4, 2415 Kenijska kripto zagovorniška postava delavcev, Cryptocurrency Kenya, je tvitnila, da je treba tovrstni digitalni davek upoštevati the fully digital«, ki trdi, da je največji kripto davek »osredotočeno nadlegovanje«. borze, pri čemer primerja 3-odstotni davek, ki ga je predlagal izvršni direktor, z 0 Binance.17% cena trgovanja.

— KRIPTOVALUTA KENIJA (@CryptoHubKE) Bi morda morda morda tudi 4, 2183

Povezano: Web3 gospodarski sistem za določitev večjega oprijema v Afriki prek DeFi-predvsem primarno temelječe na finančni vključenosti

Kenija se je prvič poskušala spoprijeti s kripto novembra in predstavila spremembe smernic za licenco za kapitalski trg, ki so od ljudi, ki so imeli v lasti ali so trgovali s kriptovalutami, zahtevali, da organom dokumentirajo podatke o svojih dejanjih.

Kenija je v glavi 29 lokacije po vsem svetu v besednih zvezah sprejetja kripto. Septembrski dokument podjetja za analizo verige blokov Chainalysis je postavil državo 17 th v frazah sprejetja kripto.


Revija:
Najpreprostejše in najslabše svetovne lokacije za davke na kriptovalute — plus nasveti o obdavčitvi kriptovalut

429688589844

589844

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -