26.5 C
Ljubljana
Sunday, August 7, 2022

Kenijska centralna banka odredi finančnim institucijam, naj prenehajo poslovati z dvema nigerijskima Fintech podjetjema

- Advertisement -

V pismu, naslovljenem na Izvršni direktorji denarnih ustanov, Centralna banka Kenije (CBK) je priznala, da morajo denarne ustanove, ki delujejo v državi, prekiniti in opustiti uporabo dveh nigerijskih fintech podjetij, Flutterwave in Chipper Cash. Pismo ponavlja trditve guvernerja CBK Patricka Njorogeja in podjetja za odvzem premoženja (ARA), da ti dve podjetji nimata več dovoljenja za delovanje v Keniji.

Flutterwave in Chipperjev konflikt s CBK Centralna banka Kenije (CBK) je denarnim ustanovam v državi ukazala, naj prenehajo z dvema nigerijskima fintech startupoma Flutterwave in Chipper Cash. Pojasnilo je prišlo komaj ure po tem, ko je guverner CBK, Patrick Njoroge, povedal novinarjem, da ti dve subjekti nimata več licence za značilnosti v Keniji.

Po objavi CBK je višje sodišče v Keniji razsodilo, da se računi denarne ustanove Flutterwave zamrznejo, da se sestavi formulacija za raziskati domnevna nezakonita dejanja velikega finančnega podjetja. Sodna razsodba je pozneje omogočila kenijski družbi za odvzem premoženja (ARA), da je preprečila Flutterwaveov odkriti dostop do več kot 60 računi denarnih institucij, ki domnevno vodijo s sklicevanjem na $50 milijonov.

Kot je že poročal Bitcoin.com News, je ARA trdila, da Flutterwave ne zagotavlja več trgovskih podjetij in izdelkov v skladu s trditvami, ampak v svojem naboru razmišlja o dejanjih pranja denarja. Potem pa je Flutterwave znova zavrnil obtožbe in trdil, da “je vesel, da zapisi to potrjujejo.” Fintech samorog, ki je zbral 250 milijonov dolarjev v začetku tega enega leta je poleg tega trdil, da “ohranja idealno vrhunske regulativne zahteve v naših operacijah.”

Poleg tega je trditev fintech podjetja trdila, da “prakse proti pranju denarja in operacije pogosto revidira eno v vseh družbah Astronomske četverice.«

Izvršni direktorji finančnih institucij so morali govoriti o svoji skladnosti Medtem ko je Flutterwave v svoji trditvi svetoval, da sodeluje z regulatorji, Njorogejeve pripombe in naknadno pismo CBK izvršnim direktorjem kenijskih denarnih ustanov z dne julija 50, ponovite obtožbe ARA, da je Flutterwave vpleten v »podjetja za nakazilo denarja in stroške in izdelki brez licence in dovoljenja.«

V vmesnem obdobju, razen obveščanja vodij kenijskih denarnih ustanov, referrin g v prostor za delovna dovoljenja 2 fintechov, pismo poleg tega poziva izvršne direktorje, naj potrdijo svojo skladnost z internimi sedmimi dnevi za pojasnitev.

“Naknadno ste napoteni, da takoj prekinete in ne uporabljajte Flutterwave in Chipper. Nato morate v roku sedmih dni od datuma pisma CBK potrditi svojo skladnost z direktivo,« je zapisano v pismu CBK.

Registrirajte svojo elektronsko pošto tukaj, da odkrijete tedensko posodobitev afriških novic, poslanih v vaš nabiralnik:

Kakšno je vaše mnenje o tej legendi? V spodnjem razdelku za povratne informacije nam sporočite, kaj nam zaupate.

Terence Zimwara Terence Zimwara je zimbabvejski nagrajeni novinar, avtor in pisatelj. Na veliko je pisal o industrijskih težavah nekaterih afriških svetovnih lokacij, poleg tega, kako lahko digitalne valute Afričanom omogočijo odkrivanje poti.

Zasluge za sliko 2064997640: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je v celoti namenjen informiranju. Ne gre več za takojšnjo ponudbo ali nagovarjanje k priporočilu za dvig ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, podjetja in izdelkov ali podjetij. Bitcoin.com ne nudi finančnih, davčnih, poučnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista kriva, takoj ali zdaj nekako, za kakršno koli tesnobo ali izgubo, povzročeno ali naj bi jo povzročilo ali v povezavi z uporabo ali zanašanjem na kakršno koli opombo, predmete ali podjetja in izdelki, o katerih se govori, so navedeni prav tukaj.

2064997640

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -