20 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Kenijske banke opozarjajo stranke pred kripto trgovanjem

Kenijske banke opozarjajo stranke pred kripto trgovanjem

Kenyan Banks Warn Clients Against Crypto Trading

Začelo se je nekaj kenijskih bank pošiljanje opozorilnih opozoril strankam, ki se ukvarjajo s trgovanjem s kriptovalutami, da se pazijo na s tem povezana tveganja. Ta opozorila naj bi bila poslana strankam, ki so “s svojimi kreditnimi in debetnimi karticami kupovale kriptovalute na kripto borzah.”

Tveganja kripto trgovanja

Po lokalnem poročilu ena od bank, NCBA Bank Kenya, strankam zdaj svetuje, naj “ne kupujejo, zadržujejo ali trgovina z virtualnimi valutami. ” V opozorilu, poslanem strankam, ki so že poslovale na kripto borzah, je banka NCBA dejala:

V skladu s Centralno banko okrožne št. Kenije (CBK) 14 2015, navidezne valute, kot je Bitcoin, v Keniji niso zakonito plačilno sredstvo. Zato za vas kot našo stranko ne obstaja nobena zaščita v primeru, da platforma, ki drži ali trguje s kriptovalutami, propade ali preneha poslovati. )

V celotnem e-poštnem opozorilu banka NCBA ponavlja običajne črte, ki jih centralne banke uporabljajo pri poskusih diskreditacije digitalnih valut. NCBA Bank na primer pravi, da „transakcije v virtualnih valutah v glavnem niso sledljive, zaradi česar so dovzetni za zlorabe s strani kriminalcev.“

Neregulirane kripto izmenjave

Poleg tega banka opozarja tudi, da se s kriptovalutami trguje na borznih platformah, ki “niso pravilno regulirane” in da potrošniki tvegajo izgubo vsa njihova sredstva v “primeru, če te borze propadejo ali zaključijo posel.” Medtem ko lahko stranke NCBA banke še vedno poslujejo z borzami kriptovalut, banka še vedno opozarja, da ne “odobrava transakcij s kriptovalutami.”

V poročilu medtem domnevajo, da najnovejše banke ukrepanje bi lahko pomenilo, da se CBK še vedno namršči nad kriptovalutami. Na primer, v 2015 je centralna banka izdala obvestilo, v katerem je Kenijce pozvala, naj opustijo transakcije s kriptovalutami. Podobno je CBK aprila 2018 opozorila banke pred trgovanjem s kriptovalutami.

Kljub tem opozorilom pa kripto trgovanje v Keniji še naprej raste in nekatera poročila pravijo, da ima država zdaj drugi največji obseg trgovanja z enakovrednimi napravami na celini. Treba je še ugotoviti, ali bodo dejanja kenijskih bank upočasnila obseg trgovanja s kripto.

Kakšna so vaša razmišljanja o odločitvi kenijskih bank, da opozorijo stranke, da se ne ukvarjajo s kripto borzami? Svoje poglede lahko delite v spodnjem oddelku za komentarje.

Alternative 401(k) Product Offers In-Plan Cryptocurrency Investment via CoinbaseInstitutional

Study Shows 36% of Nigerian Adults Are Financially Excluded — Digital Financial Services Bolster Inclusion

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments