15.6 C
Ljubljana
Tuesday, September 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Kenijski regulator je pohvalil svoj regulativni peskovnik - pravi, da testna faza...

Kenijski regulator je pohvalil svoj regulativni peskovnik – pravi, da testna faza omogoča interakcijo z inovatorji

Kenyan Regulator Commends Its Regulatory Sandbox— Says the Test Phase Enables It to Have Interactions With Innovators

Glede na novo objavljeno poročilo s strani Kenijske uprave za kapitalske trge (CMA) je regulativni peskovnik v državi zdaj prejel 24 prijave, poizvedbe in predlogi od marca 2019. Od tega je samo sedem podjetij sprejetih v peskovnik in “še nekaj (je zdaj) v zaključni fazi pregleda.” Vendar sta le dve od sedmih sprejetih podjetij zaključili svojo fazo testiranja in načrtujeta, da bosta izdelke kmalu uvedli.

Rapport regulatorja in inovatorja

Medtem CMA priznava, da mu je ta regulativni peskovnik omogočil delo in učenje od inovatorjev. V dokumentu z naslovom Poročilo o mejniku regulativnega peskovnika CMA navaja:

Čeprav je še prezgodaj za pri oceni učinka regulativnega peskovnika na kapitalskih trgih je treba omeniti, da je peskovnik dovolil Nadzornemu organu, da sodeluje z inovatorji, da v nove izdelke in storitve vgradi ustrezne zaščitne ukrepe za varstvo potrošnikov.

Nadalje regulator trdi, da zdaj razume, da so njegove tesne interakcije z inovatorji med preskusom pomagale “v smislu pridobivanja novega znanja s trga in boljšega razumevanja. izdelkov. “

Naleteli na izzive

Vendar pa v istem poročilu CMA opisuje izzive, s katerimi se je soočala v testnem obdobju, ki naj bi trajalo dvanajst mesecev. Na primer, v interakciji z inovatorji, ki so se osredotočili na blockchain in kripto rešitve, je CMA ugotovil, da se je izkazalo, da je “nezadostno informiranje o tveganju na tem področju” ključni izziv.

Kenyan Regulator Commends Its Regulatory Sandbox— Says the Test Phase Enables It to Have Interactions With Innovators

Poleg tega poročilo navaja “pomanjkanje notranje zmogljivosti za pregled tovrstnih vlog “, pa tudi” ugovori centralnih bank glede () izdaje kriptovalut “med drugimi ključnimi izzivi, s katerimi so se srečali.

V zvezi z CMA pravi, da se je v tem obdobju naučila, da zdaj razume, da morajo regulatorji “tesno sodelovati s prosilci”. Razlog za to je “predvsem zato, ker so fintech podjetja lastniki idej in jih te ideje razumejo bolje kot regulator.”

Med drugimi naučenimi spoznanji pa je tudi potreba za usklajevanje in sodelovanje med različnimi regulatorji. CMA tudi pravi, da zdaj razume, da “nikoli ne sme zavrniti nobene ideje, preden jo pravilno oceni.”

Kaj menite o poročilu regulativnega peskovnika CMA? Svoje misli lahko delite v spodnjem oddelku za komentarje.

Report: Over 100,000 African Youths Have Participated in Binance's Crypto Education Initiative

Nigeria Devalues Currency as Central Bank Moves to Unify Exchange Rates

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments