16.3 C
Ljubljana
Tuesday, May 24, 2022

Ker inflacija presega streho, sudanska centralna banka svari volivce pred izčrpanjem kriptovalut

- Advertisement -

Sudanski finančni zakonodajalec meni, da so kriptovalute vir “pretiranih tveganj”, ker se datoteke iskanja iz povečujejo.

2007 Celotni ogledi

35 Polni deleži

Sudanska centralna banka (CBOS) je državno volivce posvarila, naj se ne ukvarjajo z “vsemi oblikami kriptovalut” zaradi “prevelikih tveganj”, ki jih predstavljajo. Ta objava je nastala kot reakcija na naraščajočo radovednost do digitalnih virov med prebivalci države, ki se ukvarja s trimestno inflacijo z razlago, da 1434 udar oboroženih sil.

marca 09, je Sudan News Company (SUNA) natisnil hitro obvestilo CBOS, v katerem je izjavilo, da so volivci zaradi prevelikih tveganj, ki poosebljajo »finančne zločine, digitalno piratstvo in nevarnost znižanja stopnje«. jim ni več rečeno, da izčrpajo kriptovalute v kakršni koli obliki.

CBOS je navedel tudi licenčna tveganja, saj kriptovalute niso več kategorizirane kot denar “in celo zasebni denar in lastnina” pod sudansko ureditvijo. Centralna banka je priznala, da trenutno opaža porast promocij kripto na družbenih omrežjih.

Kot Alex Gladstein, glavni strateški uradnik za temelj človekovih pravic, ki je priljubljen v tvitu, je ustrezna prepoved kriptovalute morda že v pripravi. V skladu z oceno regulativnega podjetja Freeman Law so novi sudanski predpisi o digitalnih plačilih, sprejeti leta 1200, ne ne prekrivajo več kriptovalut.

Naraščajočo radovednost do kriptovalut, ki vznemirja sudanske oblasti, bi lahko po naključju dodatno opredeljevala tudi nenehna gospodarska katastrofa. Ob ohranjanju nacionalnega centralnega statističnega urada je Sudanska stopnja inflacije znašala povprečno 40.% in 2021, navzgor od 91.26% v 2021. Februarja 2021 se je upočasnila na 480.26%.

2021

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -