20 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Kirgizija zasegla 2.000 naprav za pridobivanje kriptovalut

Kirgizija zasegla 2.000 naprav za pridobivanje kriptovalut

Kyrgyzstan Seizes 2,000 Cryptocurrency Mining Devices

Organi pregona v Kirgiziji imajo zaplenili na tisoče strojev za kriptokopanje kot del nove ofenzive proti nezakonitemu rudarjenju kriptovalut v državi. Preiskovalci so ugotovili tudi industrijska podjetja, ki so oskrbovala bitcoin farme z električno energijo.

Varnostna služba izvaja operacijo proti nezakonitemu rudarstvu v Kirgiziji

Državni odbor za nacionalno varnost (GKNB), kirgiška agencija za boj proti organiziranemu kriminalu, je pred kratkim odkril in vdrl v številne objekte, ki zunaj zakona izkopavajo kriptovalute. Posebna operacija je bila izvedena v prestolnici Biškek in Oblasti Čuj, najsevernejši regiji države.

Med ofenzivo na nezakonite rudarske dejavnosti so agenti pregona zasegli približno 2, 000 enote za pridobivanje kriptovalut, je sporočila GKNB, ki jo je navedel Sputnik Kirgizija. Predobravnavni postopki so v teku, je dodala tiskovna služba agencije.

Kyrgyzstan Seizes 2,000 Cryptocurrency Mining Devices
Trg Ala-Too v Biškeku.

Proces pridobivanja kriptovalut povzroča “ogromno škodo” državnemu elektroenergetskemu omrežju, je poudaril državni odbor. GKNB je odkril tudi več velikih industrijskih podjetij, ki oskrbujejo nezakonite kripto farme z električno energijo.

Večina naslovov, ki so jih prejeli, je v glavnem mestu srednjeazijske republike Biškek. Nekatere rudarske naprave so bile zasežene iz industrijskih objektov v Svobodni ekonomski coni Biškek. Trenutno si policija prizadeva ugotoviti vse posameznike, ki so bili vpleteni v korupcijsko shemo.

Vlada v Biškeku sprejme ukrepe za regulacijo kripto industrije

Avgusta 2020 je ministrstvo za gospodarstvo predstavilo zakon, ki ureja obdavčitev rudarjenja bitcoinov v Kirgiziji. V skladu s predlogom je 15% davek bo naložen na stroške električne energije, porabljene za kovanje digitalnih kovancev. Zakonodaja obvezuje rudarske družbe, da zaprosijo za registracijo, ki je potrebna za zakonito delovanje v državi.

Kyrgyzstan Seizes 2,000 Cryptocurrency Mining Devices
Narodna banka Kirgiške republike.

Januarja letos je Narodna banka Kirgiške republike je objavila, da pripravlja dva osnutka zakonov, ki bi urejali lokalne borze kriptovalut. Po navedbah banke računi uvajajo vrsto ukrepov, katerih cilj je zmanjšati tveganje pranja denarja in financiranja terorizma. Trgovske platforme so morale vladi poročati o svojih dejavnostih.

Kriptovalute so v Kirgiziji v zadnjem letu uživale vedno večjo priljubljenost. Decentraliziran digitalni denar se obravnava kot nova naložbena priložnost in tudi kot alternativna rešitev za čezmejna plačila. Lani oktobra je centralna banka v državi, ki je potekala ob nevladnih protestih, ustavila prenose SWIFT in bančne dejavnosti.

Kakšna so vaša razmišljanja o vladni ofenzivi na farme za kriptokop v Kirgiziji? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Nvidia Makes $155 Million From Crypto Mining Chips in Fiscal Q1

Cryptocurrency Mining Banned in Iran as Blackouts and Power Shortages Intensify

Oznake v tej zgodbi

Biškek, Bitcoin, bitcoin farme, kripto, kriptokopanje, kriptovalute, elektrika, GKNB, industrijska podjetja, Kirgizija, rudarji, rudarstvo, rudarske naprave, rudarski stroji, žaljivo, delovanje, predpisi, varnost storitev

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je namenjen samo v informativne namene. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments