18.6 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Kitajska aretira 1100 ljudi, ki naj bi uporabljali kriptovalute za pranje premoženjske...

Kitajska aretira 1100 ljudi, ki naj bi uporabljali kriptovalute za pranje premoženjske koristi

China Arrests Over 1,100 People Allegedly Using Cryptocurrencies to Launder Illegal Proceeds

Kitajske oblasti so sporočile, da več od 170 kriminalnih združb je bilo odpravljenih in več kot 1, 100 osumljenci, aretirani v zadnjem krogu napadov na kriminalne skupine, ki nudijo storitve pranja denarja s kriptovalutami za telekom goljufe.

Zatiranje telekomunikacijskih goljufij z uporabo kriptovalut za pranje denarja

Ministrstvo za javno varnost Ljudske republike Kitajske je v sredo sporočilo, da bo peti krog programa „Broken Izvedena je bila operacija s kartico.

To je “močno zatiralo nezakonite in kriminalne skupine, ki ponujajo storitve pranja denarja v virtualni valuti za telekomunikacijske goljufije,” je podrobno navedlo ministrstvo in dodalo:

Več kot 170 je bilo odpravljenih kriminalnih združb, več kot 1, 100 aretirani so osumljenci kaznivih dejanj.

Kriminalne združbe so s kriptovalutami prenašale sredstva, primera, je zapisano v obvestilu.

Policijske preiskave so pokazale, da te kriminalne tolpe običajno sodelujejo s “kmetovalci kovancev”, ki goljufom pomagajo pri pranju denarja. Ti kmetje bi se registrirali pri različnih platformah za trgovanje s kriptovalutami in kupovali in prodajali kriptovalute v skladu s specifikacijami tolp. V obvestilu je opisano:

Po končanem postopku pranja denarja lahko „kmetje na kovance“ pridobijo „provizije“ v višini od 1,5% do 5%. Visok nezakonit dohodek privabi k sodelovanju veliko ljudi, kar povzroča resno socialno škodo.

V sporočilu je še zapisano: „Do zdaj je bila operacija„ pokvarjena kartica “odpravljena 15, nezakonite kriminalne tolpe… aretirane 311, 000 osumljenci … in nadzorovani 18, 000 nezakonite prodajne točke in ustanove. “

Operacija Broken Card se je začela oktobra 18 lani po tem, ko je državni svet kitajski kabinet sklical medresorsko skupno srečanje, da bi zatiralo novo vrsto nezakonitih goljufij v telekomunikacijskem omrežju. Prizadete kartice so predvsem kartice mobilnega telefona in bančne kartice.

Kitajsko združenje za plačila in kliring je v sredo sporočilo, da je število kripto Povezani zločini so v porastu. Kriptovalute “postajajo vse bolj pomemben kanal za čezmejno pranje denarja,” so sporočili iz združenja in dodali, da so že postale priljubljeno plačilno sredstvo pri nezakonitih igrah na srečo. Združenje je ugotovilo, da skoraj 13% spletna mesta za igre na srečo podpirajo uporabo kriptovalut, kar otežuje sledenje.

Kitajske oblasti so nedavno okrepile svoja prizadevanja za zatiranje nezakonitih dejavnosti, ki vključujejo kriptovalute. Poleg ponovitve prepovedi kriptovalut, izdane pred nekaj leti, so trije industrijski organi nedavno prepovedali finančne in plačilne storitve, povezane s kriptovalutami. Državni svet je tudi nakazal, da bo zavzel rudarstvo bitcoinov. V sredo so Bitcoin.com News poročali, da je kitajska provinca Qinghai naročila, naj se rudarske dejavnosti bitcoinov zaustavijo.

Kaj menite o tej operaciji Broken Card? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Senator Warren Calls Out Bitcoin's Energy Consumption  — Bitcoiners Bite Back

Doge in Brooklyn: A Local Apparel Store Starts Accepting the Famed Crypto

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments