13.8 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Kitajska na družbeno črno listo rudarjev Bitcoinov v regiji Notranja Mongolija

Kitajska na družbeno črno listo rudarjev Bitcoinov v regiji Notranja Mongolija

Kitajska represija na področju kriptokopavanja bi lahko povzročila, da se storilci uvrstijo na črne liste osnovnih socialnih in finančnih storitev, če jih ujamejo.

10786 Skupno ogledov

8 Skupaj delnice

China to socially blacklist Bitcoin miners in Inner Mongolia region

Kitajska je okrepila prizadevanja za odpravo rudarjenja kriptovalut v svoji regiji Notranja Mongolija z uvedbo novih kazni za tiste, ki so bili ujeti v nezakoniti dejavnosti.

Uradniki so predstavili nov osnutek pravil, v katerem naj bi se po poročanju South China Morning Post objavile strožje kazni za ujete rudarje Bitcoinov (BTC) in drugih kriptovalut. To bi vključevalo uvrstitev storilcev kaznivih dejanj na črni seznam socialnih kreditov, kar bi jim preprečilo, da bi dobivali posojila ali celo uporabljali prevozni sistem.

Nova pravila posebej omenjajo podatkovne centre, industrijske parki, telekomunikacijska podjetja, internetna podjetja in celo kibernetske kavarne, pri čemer opozarjajo, da bi takim storilcem kaznivih dejanj odvzeli dovoljenje za opravljanje rudarske dejavnosti, jih lahko odstranili iz lokalne sheme trgovanja z električno energijo in celo celo zaprli podjetja.

Osnutek pravil je v javni obravnavi do 1. junija; vendar je bila regija Notranja Mongolija že izpostavljena strogim ukrepom pri rudarjenju kriptovalut. Odprava energetsko intenzivnega rudarjenja je del načrtov Kitajske, da s 2060 postane ogljično nevtralna. V regiji Notranja Mongolija že deluje telefonska vroča linija, kjer državljane spodbujajo, naj oblasti obvestijo o lokalnem rudarjenju kriptovalut.

Odločitev Kitajske, da se reši rudarjev Bitcoinov, je že imela velik učinek. Tri rudarske družbe – BTC.TOP, Huobi in HashCow – so v začetku tega tedna sporočile, da zapirajo svoje dejavnosti na kitajski celini.

Medtem ko Kitajska lovi kriptokopače kot del svojih zastavljenih ciljev glede ogljika, se druge države ukvarjajo z isto dejavnostjo, vendar iz različnih razlogov. Iranski predsednik Hassan Rouhani je v sredo opravil televizijski nagovor, v katerem je napovedal takojšnjo prepoved rudarjenja Bitcoinov do septembra. Pomanjkanje energije v Iranu naj bi povzročalo prekomerno porabo energije rudarjev Bitcoinov, kar je že povzročilo izpad omrežja in zatemnitev uličnih luči.

Iranske oblasti zdaj ponujajo 200 milijonov rial ($ 873) kot nagrada za vsakogar, ki se javi z uspešnim nasvet glede lokacije nezakonitih rudarjev Bitcoinov – vsota, večja od štirikratne povprečne mesečne plače Irana.

Prejšnji članekBritanska oglaševalska organizacija prepoveduje oglaševanje Bitcoin oglasov »čas za nakup«
Naslednji članekDogodki, ki jih vodijo ženske, lahko spodbujajo dolgoročno sodelovanje žensk v verigi blokov

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments