15.9 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Kitajska trgovska združenja opozarjajo na kripto naložbe

Kitajska trgovska združenja opozarjajo na kripto naložbe

Tri združenja so predstavila štiri vprašanja, povezana s kripto naložbami, začenši s pozivom svojim članom, da razumejo naravo virtualnih valut.

1122 Skupaj pogledi

7 Skupaj delnice

Chinese trade associations sound crypto investment warning

Kitajsko združenje za internetne finance je s Kitajskim bančnim združenjem in Kitajskim združenjem za plačila in kliring podpisalo skupno izjavo, v kateri je javnost opozorilo na tveganja naložb v kriptovalute.

poročilo Shanghai Securities News je v torek omenjeno trgovinsko združenje pri Ljudski banki Kitajske izdalo sporočilo z naslovom “Preprečevanje tveganja špekulacij s transakcijami z virtualno valuto.”

Skupna izjava naj bi bil podaljšek prejšnjih izdaj PBoC o Bitcoin (BTC) in kripto tveganjih.

Kot del sporočila so tri združenja predstavila štiri vprašanja, povezana z začetkom kripto naložb. s pozivom, naj člani razumejo in narava virtualnih valut.

Glede na objavo kriptovalute niso “prava valuta” in se ne smejo uporabljati kot sredstvo za izmenjavo blaga in storitev.

Julija je arbitražna komisija v Pekingu izdala odločbo, s katero je Bitcoin razglasila za virtualno blago.

Za drugo točko je trgovinska združenja so finančne institucije in druge organizacije članice opozorila, naj se ne ukvarjajo s kripto poslovnimi transakcijami. Odlomek dokumenta, ki posebej govori o internetnih platformah, se glasi:

„Enote korporacije članice internetne platforme ne smejo zagotavljati storitev, spletni poslovni prostori, komercialni prikazi, promocija trženja, preusmeritev itd. za poslovne dejavnosti, povezane z virtualnimi valutami. Če se najdejo sledovi ali s tem povezane težave, se nemudoma javijo ustreznim oddelkom in zagotovijo tehnično podporo za povezane preiskave in pomoč. “

Trgovska združenja so trgovce na drobno tudi opozorila, naj bodo previdni pred tveganji kripto naložb, hkrati pa države članice pozivajo, naj spoštujejo obstoječe zakonske določbe glede navideznih valut.

Kitajska je leta 1200 prepovedala izdajo žetonov in trgovanje s kripto, zaradi česar so glavne borze svoje dejavnosti preselile iz država. Temu dejanju je sledilo mnoštvo pogosto nasprotujočih si izjav o kripto, pri čemer vlada očitno daje prednost pripovedi “blockchain not Bitcoin”.

Prejšnji članekRazstava Street NFT se bo začela v fizičnem salonu v Rigi
Naslednji članekMATIC pravi “ne” kripto medvedom z novimi najvišjimi vrednostmi, tedenski dobički blizu 120%

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments