14.2 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Kitajski absolutni nadzor nad digitalnim juanom bo povečal povpraševanje po kriptovalutah, pravi...

Kitajski absolutni nadzor nad digitalnim juanom bo povečal povpraševanje po kriptovalutah, pravi analitik

China's Absolute Control Over Digital Yuan Will Boost Demand for Cryptocurrencies, Says Analyst

Kitajska prizadevanja za digitalni juan bo povečal povpraševanje po kriptovalutah, pravi analitik pri BK Asset Management, ki navaja, da si kitajska vlada želi “absolutno oblast” nad bogastvom in dohodki svojih državljanov.

Digital Yuan Push bi lahko povzročil povpraševanje po kripto

Boris Schlossberg, direktor FX strategije za BK Asset Management , je prejšnji teden zapisal, da bo kitajski absolutni nadzor nad digitalno valuto centralne banke (CBDC) spodbudil večje povpraševanje po kriptovalutah, je v petek poročal CNBC. Schlossberg ima glede na sredstvo več kot 20 let izkušenj na finančnem trgu Spletno mesto upravljalnega podjetja, ki nadalje navaja, da je „splošno znano kot vodilni strokovnjak za devize.“

Analitik je dejal, da je glavno gonilo kitajske vlade uvedba digitalnega juana je “absolutna moč” nad bogastvom in dohodki svojih državljanov.

“Digitalni juan je mogoče programirati in slediti, kar daje kitajski vladi izjemen nadzor nad gospodarstvom,” je opisal. “Kitajski oblikovalci politike ne samo da bodo poznali vsako izbiro potrošnikov v gospodarstvu, ampak bi lahko tudi neposredno vplivali na vedenje porabe, tako da bi valuta postala veljavna do določenega datuma.”

Schlossberg je pojasnil:

Vendar bo ravno ta cilj politike v prihodnosti spodbujal povpraševanje po kripto. Ker se številni kitajski podjetniki in potrošniki jasno zavedajo namere vlade, da izvrši absolutno oblast nad osebnim premoženjem, se bo trend pretvorbe vsaj dela bogastva v kripto premoženje nadaljeval kljub lastni nestanovitnosti kripto.

Medtem CG Lai, izvršni direktor podjetja BNP Paribas iz Kitajske, meni, da kitajska centralna banka, Kitajska ljudska banka (PBOC), uvaja digitalno juana, “ker želijo domačo finančno institucijo narediti veliko bolj učinkovito,” je povedala.

Ob tem pa poudarila, da nihče ni prepričan, kako digitalna valuta kitajske centralne banke bo usmrčena, vidi “očitne koristi za Kitajce pri poskušanju promocije kriptovalute … na čezmejni strani.”

Kitajska je pred kratkim ponovila svoje napovedi o zatiranju kripto valut nazaj v 2017, kar je po mnenju nekaterih način kitajske vlade za zmanjšanje konkurence za e digitalni juan. Kitajska je v različnih mestih, vključno s Pekingom, preizkušala svojo digitalno valuto in potrošnikom podeljevala “rdeče kuverte” digitalnih juanov. V začetku tega meseca so Bitcoin News poročali, da ima kitajska pametna kartica digitalni juan biometrične podatke in skeniranje prstnih odtisov.

Ali se strinjate, da bo prizadevanje kitajske vlade za digitalni juan povečalo povpraševanje po kriptovalutah? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Fraudsters Impersonate a US Federal Agency by Sending Emails Asking for Bitcoin Wallet Keys

France Rejects Russian Request to Extradite BTC-e Operator Alexander Vinnik

Slika Zasluge : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments