18.6 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Kitajski iskalniki blokirajo rezultate za najboljše kripto izmenjave

Kitajski iskalniki blokirajo rezultate za najboljše kripto izmenjave

Tipkanje ključnih besed za kripto izmenjave Binance, OKEx in Huobi na kitajskih iskalnikih trenutno ne prinaša rezultatov.

4926 Skupaj ogledov

5 Skupaj delnice

Chinese search engines block results for top crypto exchanges

Zdi se, da je stališče Kitajske do decentraliziranega trgovanja s kriptovalutami še strožje. Kitajski novinar Colin Wu in spletna stran za kripto novice 8BTCNews sta trdila, da od srede rezultati iskanja nekaterih vodilnih svetovnih borz kriptovalut ne dosegajo ničesar.

Osebje Cointelegraph v Kitajska je sama iskala borze kriptovalut v iskalnikih in potrdila, da so rezultati nedostopni. Vendar se zdi, da sestavljeno iskanje, kot je “Binance Academy” ali “Huobi Research Center”, še vedno poteka skozi cenzorje.

Posnetek zaslona, ​​ki prikazuje rezultate za “Binance Academy.” Vir: Osebje Cointelegraph na Kitajskem, 9. junija
Posnetek zaslona, ​​ki prikazuje rezultate za „Huobi Research Center.“ Vir: Osebje Cointelegraph na Kitajskem, 9. junija

Če se situacija nadaljuje, zdi se, da je to zadnji korak v pekinški naraščajoči cenzuri informacij, povezanih s kriptovalutami, prek družbenih omrežij. V ponedeljek Weibo – kitajska storitev, podobna Twitterju, z mikroblogi z več kot 530 milijonov mesečno aktivnih uporabnikov – blokirani računi, ki pripadajo več priljubljenim Bitcoin (BTC) in ustvarjalcem vsebin, povezanih s kripto.

Colin Wu ali Wu Blockchain na Twitterju , je ugotovil, da se iskanja Binance, Huobi in OKEx ne prikažejo za uporabnike Baidu in Sogou, dveh glavnih kitajskih iskalnikov. Poleg tega tako Wu kot 8BTCNews trdita, da je Weibo uvedel enake zatemnitvene ukrepe, pri čemer je Wu opozoril, da je v koraku sledil tudi Zhihu – analog Quori.

Ukrepi cenzure so le del poskusov Kitajske, da omeji različne dejavnosti kriptovalut, vključno s temami rudarjenja in zbiranja sredstev, saj je slednja nezakonita. Ciljna področja vključujejo zagotavljanje storitev finančnih in plačilnih institucij, povezanih s kriptovalutami in platformami za financiranje žetonov, ki bi se lahko uporabljale kot prehodi med kripto valuto.

Zatiranje rudarjenja se je osredotočilo na skrb vlade glede ogljičnega odtisa v industriji, zlasti na območjih, kot je Notranja Mongolija. Vsaj tri rudarske družbe – BTC.TOP, Huobi in HashCow – so napovedale, da bodo ustavile dejavnosti na celini.

Zaenkrat predstavniki ciljnih borz še niso objavil kakršno koli javno objavo v zvezi z očitnimi ukrepi cenzure v družbenih omrežjih.

Binance ni mogel komentirati situacije, vendar je opozoril, da “Binance trenutno nima menjalnih poslov na Kitajskem.”