18.3 C
Ljubljana
Tuesday, September 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice "Kitajski izumljeni papirnati denar in končali bodo z njim" - brazilska skrajno...

“Kitajski izumljeni papirnati denar in končali bodo z njim” – brazilska skrajno levica hvali digitalni juan

Chinese Invented Paper Money and They Will End It, Brazil’s Far-Left Praises Digital Yuan

Digitalne valute, ki jih izda zlasti centralne banke, so bile pohvaljene zaradi njihove “moteče narave”. Pohvala izhaja iz publikacije, povezane z eno od brazilskih skrajno levih strank. V nedavno objavljenem članku trdijo, da lahko CBDC, kot je kitajski digitalni juan, korenito spremenijo globalne finance in vladne politike.

Digital Yuan bo odpravil ameriški “pretirani privilegij”

Vermelho, novičarski portal, povezan z brazilsko komunistično partijo, poudarja, da je Ljudska republika prvo večje svetovno gospodarstvo, ki je ustvarilo svoj kovanec. Državljanske digitalne valute niso podobne današnjemu “elektronskemu denarju”, saj ne bodo potrebovale posredovanja komercialnih bank, trdi levičarska poslovalnica. Centralna banka bo sama opravljala to vlogo, za razliko od “zasebnih” kriptovalut, kot je bitcoin, kjer noben organ ne more nadzirati transakcij ali nadzorovati obtoka.

'Chinese Invented Paper Money and They Will End It'- Brazil’s Far-Left Praises Digital Yuan

Digitalne valute centralnih bank (CBDC) bodo zagotovile takojšnje razmerje med regulatorjem denarne politike in javnostjo. Vlade bodo, kot ugotavlja Vermelho, lahko neposredno nakazovale denar svojim državljanom bodisi v obliki nujne pomoči, na primer med krizo Covid ali kot del rednih programov minimalnega dohodka.

Članek tudi nakazuje, da je lahko glavni vpliv tovrstnih valut dejansko geopolitičen, in pojasnjuje, da lahko digitalni juan konča “pretirani privilegij” ZDA in globalno prevlado dolarja. Spletno mesto vztraja pri tem 88 % mednarodnih finančnih transakcij, tako pri trgovini kot pri naložbah, je trenutno denominiranih v ameriški valuti. Glede na citirane podatke MDS enako velja za 93% uvoza iz Kitajske in 95% njenega izvoza.

Opozorilo: Govcoins bi lahko postali panoptični

Večina mednarodnih transakcij zdaj preide skozi ameriški bančni sistem na eni ali drugi točki in svetovna finančna industrija stane približno $ 350 na prebivalca svetovnega prebivalstva, piše na rdeči spletni strani. Vendar trenutek, ko današnji elektronski denar in papirna gotovina postaneta preteklosti, ni tako daleč, saj Kitajska že preizkuša digitalni juan z 500, 000 potrošniki v 11) različne regije. Kot pravi Vermelho:

Kitajci so papirni denar izumili pred tisočletji. Mogoče jo pripeljejo do konca.

Kljub citiranju Economista, da “več kot 50 denarne oblasti… to raziskujejo možnost, «pri izdaji CBDC Vermelho svojim bralcem ne predstavi še ene pomembne trditve časopisa, je opazil brazilski kripto-portal Portal do Bitcoin. Nove digitalne valute, ki jih izdaja vlada, bi lahko “postale panoptične (izraz, ki se nanaša na vseprisotni nadzor), da bi država lahko nadzorovala državljane,” je opozoril ugledni poslovni dnevnik.

Medtem ko je Ljudska republika aktivno promovirala digitalni juan, je ponovila predhodno uvedene omejitve glede zagotavljanja storitev v zvezi z decentraliziranimi kriptovalutami. Kitajske oblasti so se tudi zavezale, da bodo še naprej spremljale rudarstvo bitcoinov in zatiranje kripto trgovanja. Čeprav te stare grožnje ne predstavljajo velike nove žaljive proti necenzuriranemu digitalnemu denarju, so v preteklih dneh zagotovo prizadele trge kriptovalut, kar dokazuje, da je spopad s CBDC-ji vedno pred vrati.

Kaj menite o digitalnih valutah centralne banke? Delite svoje misli o tej temi v spodnjem oddelku za komentarje.

Fund Manager One River Files SEC Prospectus for Carbon Neutral Bitcoin ETF

Bank of Russia to Launch Digital Ruble Prototype by End of Year

Oznake v tej zgodbi

banke, Brazilija, CBDC, centralne banke, Kitajska, poslovne banke, komunistična partija, kripto , Kriptovalute, digitalne valute, digitalni juan, dolar, globalne finance, MDS, rudarstvo, denarna politika, denar, regulatorji, trgovina, trgovanje, Vermelho

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments