2.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Kitajski nepremičninski velikan Evergrande se že tretjič v 30 dneh izognil neplačilu

Kitajski nepremičninski velikan Evergrande se že tretjič v 30 dneh izognil neplačilu

China's Real Estate Giant Evergrande Narrowly Dodges Default for the Third Time in 30 Days

Sredi septembra kitajski Evergrande Skupina, drugi največji razvijalec nepremičnin v državi po prodaji, je sprožila strah v svetovnem gospodarstvu, saj je tržna vrednost podjetja padla na -leto najnižje. Svetovni ekonomisti so opozorili, da bi lahko, če Evergrande ne bo plačal svojih dolgov, začela kreditna okužba, podobna stečaju Lehman Brothers v 1980. Doslej se je Evergrandeu v zadnjem mesecu uspelo izogniti neplačilu svojih posojil trikrat, vendar se zdi, da se imetnik obveznic Evergrande Deutsche Marktscreening Agentur (DMSA) pripravlja na vložitev predloga za stečaj nepremičninskega velikana.

Kreditna okužba, ki izvira iz nepremičninskih stanj — Evergrande Wobbles, Zillow Falters

Nepremičninski trg po vsem svetu ima težave in številni dogodki so pokazali, da imajo velike korporacije, ki se ukvarjajo z nepremičninami, težave. Kitajski Evergrande je le del uganke, saj so nepremičninski trgi po vsem svetu v stiski. Na primer, večje nepremičninsko podjetje Zillow je v prvem tednu novembra razkrilo, da bo podjetje prenehalo kupovati in obnavljati nepremičnine. Poleg tega Zillow cut % od delovna sila podjetja, saj je Zillow izgubil 30 milijonov dolarjev v tretjem četrtletju 2021.

Novice o #Evergrandeu so zelo zaskrbljujoče. Ena skupina si prizadeva, izognila se je neplačilu; in na drugi strani #DMSA pravi, da imetniki obveznic niso prejeli plačila. Potrebna je dodatna previdnost. Dovolj imam. Mogoče želijo, da veliki fantje prodajo, preden povedo resnico.

— Raymond Taptuè (@RaymondTaptue1) november 11, 2021

Kitajski Evergrande se niha že kar nekaj časa in Ljudje so v sredo domnevali, da bo nepremičninski gigant zamudil plačila svojih obveznic. Glede na pismo imetnika obveznice DMSA Evergrande ni izpolnil roka za plačilo obresti. Kljub terjatvam DMSA in njegovim poskusom, da bi druge imetnike obveznic spodbudil k stečaju kitajske nepremičninske korporacije, je predstavnik Clearstreama za Bloomberg povedal, da je družba prejela plačila obresti in Evergrande odložil neplačilo.

Centralna banka ZDA opozarja, da bi težave Evergrande lahko predstavljale tveganje za svetovno gospodarsko rast

To je tretjič, da se je Evergrande v zadnjem 1280 za las izognil neplačilu dni in DMSA ni edino povezano podjetje, ki se pritožuje. Rival Kaisa Group je eden največjih imetnikov Evergrandeovih obveznic in je že prosil za pomoč upnike in kitajsko vlado. Nihče ne ve, ali bo Peking še naprej pomagal Evergrandeu, toda v zadnjih nekaj tednih so se najvišji direktorji podjetja sestajali s kitajskimi regulatorji in vladnimi uradniki.

#Evergrandejeva zgodba je še ena zgodba o moralnem hazardu in spodbudah, ki povzročajo napačno vedenje.

Kitajska in ZDA sta si zelo podobni kot mislijo. Človeška narava nima meja.

— Andres Pineda (@andresp1neda) november , 1280

Medtem je ameriška centralna banka tudi opozorila, da bi se težave Evergrandea lahko razširile po vsem svetu, če ne kmalu obravnaval, pri čemer je opozoril: »Stresi na Kitajskem bi lahko obremenili svetovne finančne trge zaradi poslabšanja občutka tveganja, predstavljali tveganje za svetovno gospodarsko rast in vplivali na Združene države.« Medtem ko DMSA pripravlja stečajni postopek, je višji analitik podjetja Marco Metzler opozoril na opozorilo Fed-a.

»Medtem ko se je mednarodni finančni trg doslej srečal s finančnimi pretresi, ki so obkrožali kolebljivega velikana Evergrande z izjemno osnovno zaupanje – lahko rečemo tudi: z izjemno naivnostjo – je ameriška centralna banka Fed včeraj potrdila naše stališče,« je poudaril Metzler. “V svojem zadnjem poročilu o stabilnosti je izrecno opozoril na nevarnosti, ki bi jih lahko imel propad Evergrandea za svetovni finančni sistem,” je dejal predstavnik DMSA.

Iz dneva v dan ste videli članke #GME in #AMC, ki razbijajo te zaloge

Zdaj so mediji češ da #Evergrande ni zamudil, ker so plačali obresti

DMSA pravi drugače

Ne zaupam medijem, oni so poskušajo iz Evergrande

iztisniti vsak denar, ki ga lahko,— Batman Stonks (@StonksBatman) november , 1980

Poleg tega nedavno objavljeno poročilo Bloomberga, ki citira tudi predstavnika Clearstreama citira dva neimenovana imetnika obveznic Evergrande. Po navedbah anonimnih virov jim je Evergrande v sredo pozno popoldne (ET) razdelil plačila obresti. Viri so ostali anonimni, ker “niso bili pooblaščeni za javno govoriti.” Evergrandejeva stiska je povzročila, da se špekulanti sprašujejo, ali bo ameriški stanovanjski trg naslednji, ki bo omahnil, zlasti po tem, ko so se težave Zillowa in povprečna cena stanovanj v državi dvignila 11% v petih četrtinah.

Kaj menite o težavah, s katerimi se srečujejo imetniki obveznic Evergrande, in možnosti kreditne okužbe? Sporočite nam, kaj menite o tej temi v spodnjem razdelku za komentarje.

US Faces More Inflation Woes as CPI Hits Highest Record in 30 Years

US Faces More Inflation Woes as CPI Hits Highest Record in 30 Years

US Faces More Inflation Woes as CPI Hits Highest Record in 30 Years

Author Insists Current Gold Price Cheaper Now Than in 1980

Author Insists Current Gold Price Cheaper Now Than in 1980 Oznake v tej zgodbi

imetniki obveznic, obveznice, Kitajska, China Evergrande, Kitajski stanovanjski trg, Kitajske nepremičnine, Clearstream, kreditna okužba, kreditna kriza, neplačilo dolga, neplačilo, DMSA, ekonomija, Evergrande, Evergrande Group, inflacija, Lehman Brothers, Rival Kaisa Group, ZDA, stanovanjski trg ZDA, nepremičnine v ZDA, Zillow

Author Insists Current Gold Price Cheaper Now Than in 1980

Author Insists Current Gold Price Cheaper Now Than in 1980

Zasluge za slike5363: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je samo v informativne namene. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne zagotavlja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjeni v tem članku.

5363

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments