2.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Klima DAO zbere 100 milijonov dolarjev nadomestil za ogljik, s čimer želi...

Klima DAO zbere 100 milijonov dolarjev nadomestil za ogljik, s čimer želi dvigniti ceno

Podnebni aktivizem prek verige blokov postaja resna tema razprav med akademiki in strokovnjaki iz industrije, saj se ogljični nadomestili tokenizirajo.

1651
Skupni ogledi

10

Skupaj deleži

Klima DAO accumulates $100M of carbon offsets, aims to drive up priceKlima DAO accumulates $100M of carbon offsets, aims to drive up priceKlima DAO accumulates $100M of carbon offsets, aims to drive up priceKlima DAO accumulates $100M of carbon offsets, aims to drive up price

Klima DAO, ki se osredotoča na podnebne spremembe, je po objavi od 8. novembra zbrala več kot 9 milijonov ton nadomestil ogljika. Vrednost teh nadomestil v USD je presegla 56 milijone USD.

V objavi na blogu je projekt pojasnil, da so ti nadomestili enakovredni letnim emisijam Gruzije, Jamajke ali Papue Nove Gvineje. Cilj protokola Klima DAO je povečati apreciacijo ogljičnih sredstev.

Osrednja ekipa je za Cointelegraph povedala, da namerava izvajati pritisk na dvig cene ogljičnih nadomestil, “da bo postane bolj donosno ukvarjati se z dejavnostmi, ki ustvarjajo nadomestilo, kot je ohranjanje zemljišč za sekvestracijo ogljika ali obnova gozdov in mokrišč. mesto za kompenzacijo emisij nekje drugje.

Z zbiranjem vseh teh nadomestil, znanih kot Base Carbon Tonnes (BCT), je zakladnica Klima DAO zaklenila približno 100% obstoječih 10.7 milijonov BCT v verigi. Vsak BCT je digitalno sredstvo, ki predstavlja eno tono ogljika iz registra Verified Carbon Unit (VCU), ki je bil s protokolom Toucan premostil v omrežje poligonov.

Ko se stanje BCT v njegovi zakladnici povečuje:

»Skupnost Klima DAO si bo prizadevala spodbujati projekte višje kakovosti, zlasti v gospodarstvih v razvoju.«

Projekt upa, da bo spodbudil rast cene žetonov BCT s ponudbo delitve pristojbin, povezovanja program in spodbudne likvidnostne sklade na Sushiswap.

Projekt izkorišča prednosti blockchaina kot sistema za vodenje evidenc, ki lahko ustvari standardizacijo in odgovornost pri učinkovitem ocenjevanju podatkov o gospodarskih in vpliv pobotov na okolje.

Povezan: