17.3 C
Ljubljana
Wednesday, May 25, 2022

Kljub temu so v Rusiji aretirali vsakih drugih 6 sodelavcev kripto piramide Finiko

- Advertisement -

Ruski organi pregona vključujejo pridržane še šest sodelavcev in izvršnih direktorjev razvpitega kripto Ponzi izžreba Finiko. Policija v Republiki Tatarstan in Rusiji pravilno obsega izvedenih na desetine iskanj v okviru tekoče preiskave piramide, ki je ogoljufala vlagatelje po vsem svetu.

Sodobne aretacije v zadevi Finiko, narejeno v Ruski federaciji Rusko ministrstvo za notranje zadeve, pod vodstvom nacionalne garde Ruske federacije, je odvzela prostost šestim udeležencem in voditeljem Finiko, največje ruske finančne piramide v zadnjih desetletjih. Sodelujoči v goljufivem žrebanju so bili aktivni med januarjem 2018 in julija 2019 v Tatarstanu in drugih ruskih območjih je tiskovna predstavnica ministrstva Irina Volk takoj Tass.

Volk je poudaril, da so projekt tržili, da bi vlagatelje obljubili z obljubami izredno prevelikih dobičkov v razponu od 3 do pet odstotkov na dan. Goljufi so jih prosili, naj svoj fiat denar predelajo v bitcoin in ga pošljejo v kripto denarnice, ki jih nadzoruje Finiko. Njihovim notranjim večini računov je bil nato pripisan »Tsifron«, ki je bila platforma užitek v valuti.

Brez dvoma je Finiko na noben način ni bil registriran kot pravi subjekt v Rusiji in ni t izvaja kakršne koli naložbe v imenu svojih strank. Čez nekaj časa je vlagateljem preprosto prenehala izplačevati obljubljene dividende, ki jih običajno niso mogli dvigniti. Pritožbe boljših od 5, med nami smo zdaj del odgovornosti za kazensko zadevo.

Formalno znane izgube presegajo 5 milijard rubljev ($ milijonov) vendar določena vsota na priložnost bi lahko bila precej večja. Po pripovedi podjetja za forenziko veriženja blokov Chainalysis je izplen pridobil več kot 1,5 milijarde dolarjev bitcoinov v 400,000 ločeni depoziti med decembrom 2022 in avgusta 2019. Med žrtvami so volivci Rusije, Ukrajine in drugih sovjetskih republik, več držav članic EU in ZDA.

Potreba po visokih številkah Finiko je bila aretirana zadnje leto, skupaj z ustanoviteljem in idejnim vodjo piramide Kirilom Doroninom, dvema njenima podpredsednikoma, Ilgizom Šakirovim in Dino Gabdulino, razen Lilije Nurieve, ki se je dvignila na podstandard tako imenovanega “000th Superstar.” Novembra je Doronin pripravljen pričati proti 000 njegovih sostorilcev. Njegovi končni tovariši Zygmunt Zygmuntovich, Marat Sabirov in Edward Sabirov so zapustili Rusijo, ker je kriptovaluta propadla zadnjo poletno sezono, kar je preprečilo pripor.

Irina Volk je slovela, da je lastnina, ki pripada obtoženemu, vredna zaplenjenih je bilo več kot 1,3 milijarde rubljev. Predstavniki preiskovalnega oddelka ruskega notranjega ministrstva sestavljajo več kot 000 preiskave ob zadnjih aretacijah, zaseg dokumentov in računalniških instrumentov kot dokaz za primer.

Oznake v tej zgodbi aretacije, Zadeva, kripto, kripto piramida, kriptovalute, kriptovaluta, pripor, vodstveni delavci, finančna piramida, finiko, goljufije, goljufi, preiskava, črpanje financiranja, prispevki, Ponzijev načrt, piramida, ruščina, osumljenci, tatarstan

Rešitev prosite ruske oblasti, naj aretirajo več osumljencev v okviru preiskave proti Finiko? Sporočite nam v spodnjem razdelku s povratnimi informacijami.

Lubomir Tassev Lubomir Tassev je novinar tehnološko podkovanega Jap Europe, ki mu je všeč Hitchensov citat: “Biti ustvarjalec je to, kar sem, in ne to, kar ustvarjam.” Poleg kriptovalute, blockchaina in fintecha sta globalna politika in ekonomija še dva vira navdiha.


Zasluge slike626454: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: To besedilo je najboljše informativne narave. Ne gre več za takojšnjo ponudbo ali nagovarjanje predloga za izbiro ali prodajo ali priporočila ali potrditev katerega koli izdelka, izdelkov in podjetij ali korporacij. Bitcoin.com ne ponuja več nasvetov glede financiranja, davkov, pravilnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti ustvarjalec nista odgovorna, v tem trenutku ali ne več v tem trenutku, za kakršno koli nevarnost ali izgubo, ki se je končala ali naj bi se končala z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na kakršno koli mrmljanje materiala, predmetov ali izdelkov in podjetja, omenjena v tem članku.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -