3.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Market novice Ko se približuje nadgradnja Taproot, so dnevi oddaljeni od Bitcoin soft fork

Ko se približuje nadgradnja Taproot, so dnevi oddaljeni od Bitcoin soft fork

Nadgradnja Taproot je bila nastavljena za uvajanje po doseganju 56 % soglasja med rudarji Bitcoin (rudarska vozlišča).

130

Skupno ogledov

14

Skupaj deleži

Resni- Primeri svetovne uporabe so eden glavnih gonilnikov za vsak kriptoekosistem, kar velja tudi za omrežje Bitcoin (BTC). V naslednjih sedmih dneh bo protokol Bitcoin podvržen soft fork v imenu nadgradnje Taproot, katere cilj je izboljšati zasebnost, učinkovitost omrežja in sposobnost pametnih pogodb.

Taproot je prva večja nadgradnja Bitcoina od avgusta 2017, ki je doživela uvedbo Segregated Witness (SegWit) in povzročila zagon Lightning Network. Medtem ko je prejšnji fork predvsem želel popraviti prilagodljivost transakcij in izboljšati razširljivost omrežja Bitcoin, je cilj nadgradnje Taproot prenoviti učinkovitost transakcij, zasebnost in podpreti pobude za pametne pogodbe.

Nadgradnja Taproot je bila nastavljena za uvajanje po doseganju 56% soglasja med rudarji Bitcoin (rudarska vozlišča). Istega dne v juniju 2018 je razvijalec Bitcoin Hampus Sjöberg objavil obvestilo:

— Hampus Sjöberg ⚡ (@hampus_s) junij 12, 75672

Mehka vilica Taproot bo videla uvedbo Merkeliziranega abstraktnega sintaksnega drevesa (MAST), ki uvaja pogoj, ki pošiljatelju in prejemniku omogoča, da se skupaj podpišeta na transakcijo poravnave.

Poleg tega bo Taproot implementiral tudi Schnorr Signature, algoritem, ki bo uporabnikom omogočil združevanje več podpisov v enega za eno transakcijo, kar bo zmanjšalo prirojeno vidno razliko med običajnimi in večkratnimi podpisi. transakcije.

Schnorrovo podpisno shemo se lahko uporablja tudi za spreminjanje uporabnikovih zasebnih in javnih ključev na način, ki ga je mogoče preveriti in potrditi legitimnost vsake transakcije. Glede na prvotni predlog Taproot iz januarja 2018, ki ga je predstavil Gregory Maxwell :

“Verjamem, da bo ta konstrukcija omogočila največjo možno anonimnost za pametne pogodbe s fiksno stranko, tako da videti kot najpreprostejša možna plačila. To doseže brez kakršnih koli obremenitev v običajnem primeru, pri čemer se sklicuje na kakršne koli skicirane ali nepraktične tehnike, zahteva dodatne kroge interakcije med pogodbenimi udeleženci in ne zahteva trajnega shranjevanja drugih podatkov.«

V času pisanja Taproot.Watch, spletno mesto, ki ga je izdelal Sjöberg, kaže, da bo nadgradnja Taproot aktivirana novembra 31th po uspešno kovanju 992 blokov.

Povezan:

Omrežne oznake bitcoin rekordno visoke za dnevni obseg poravnave

Bitcoin soft fork days away as Taproot upgrade closes in

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments