19.6 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Ko se trg NFT ohlaja, imamo priložnost, da se naučimo iz njegove...

Ko se trg NFT ohlaja, imamo priložnost, da se naučimo iz njegove eksplozivne rasti

Picture_0

Kakšna je razlika v treh mesecih. Že marca je vladalo veselo vzdušje, ko se je Beepleov mega nenemogljiv žeton prodal za 3 milijone dolarjev. Ni vam bilo treba iskati daleč, da bi našli drzne izjave, da je kripto umetnost naslednja krepka meja v kulturi – ki ponuja priložnosti novopečenim ustvarjalcem in spreminja način interakcije z mojstrovinami.

Stvari izgledajo malo drugače smo zdaj v juniju. Vrhunski dosežki Bitcoinov in Etra so oddaljen spomin in trezni podatki, ki jih objavlja Protos, kažejo, da je prodaja NFT strmo padla za 90% od njihovega vrh v začetku maja. (Nekateri so te podatke podvomili.)

Pravi čas je, da razmislimo o tem, kako daleč smo prišli in kam gremo naprej. Neskončni palci v stolpcih so zdaj namenjeni smrti NFT-jev kot razreda premoženja – kar prinaša grozljive podobnosti s stotinami člankov in tvitov, ki opozarjajo, da se Bitcoin od začetka gibanja ničel. (Eden od njih je prišel septembra 2020, nedolgo preden se je začel dramatičen bikovski tek kriptovalut.)

Čeprav kripto trgi so trenutno precej turbulentni, tisti, ki katastrofirajo nad NFT-ji, so lahko precej kratkovidni.

Samo poglejte, kaj je Beeple – s pravim imenom Mike Winkelmann – dejal CNN marca: “NFTs as tehnologija je nadvse vznemirljiva in veliko ljudi jo primerja z začetki interneta. V prvih dneh interneta ste imeli veliko hrupa in veliko špekulacij, nato pa je nastal mehurček in mehurček je počil. Toda internet ni izbrisal, ljudje so še naprej uporabljali internet. «

Njegova bistva je v bistvu naslednja: NFT-ji, ki imajo resnično korist, bodo še naprej trpeli. In res je treba omeniti, da raziskave Protos poudarjajo, da so kripto zbirateljski predmeti, kot je CryptoPunks, med tem medvedjim upadom uspeli ostati prožni. (Dejansko je Sotheby’s prodal redek CryptoPunk za $ 11. 8 milijonov samo prejšnji teden – kar je opisal kot novo rekord svetovne dražbe).

Učne lekcije

Sektor NFT bi lahko kratkoročno premagal, vendar to ne zmanjšuje tega, kako so ta sredstva unikatna, dokazljivo redka in nedeljiva – v celoti spreminjajo pojem lastništva. Obstajajo primeri uporabe negeničljivih žetonov, o katerih se še ni sanjalo, razvoj in inovacije v tej panogi pa so še v začetni fazi.

Eksplozivne stopnje rasti v tej panogi so privedle do oviram. Včasih je bilo nad postopkom preverjanja zelo malo nadzora. Preobremenjenost blokovne verige Ethereum, rojstnega kraja NFT-jev, je prav tako ovirala razvoj.

Eden od načinov, kako pomagati sektorju NFT, da se oddalji od trenutne slabosti, je povečati ozaveščenost javnosti o priložnostih, ki jih te žetoni prinašajo – in ustvarjalcem bistveno ceneje kovajo lastne žetone. Trenutno digitalni izvajalci, ki šele začenjajo, tvegajo prekomerno porabo za kovanje NFT-jev zaradi visokih provizij za transakcije in stroškov plina Ethereuma – in teh stroškov morda ne bodo povrnili, če se njihova umetnost ne bo prodala.

Ustvarjanje okolja, v katerem je nezamenljive žetone enostavno odkriti, poceni nakup in prodajo pa je ključnega pomena.

Odgovori

Ena platforma, ki se poteguje za to, da bodo NFT dostopnejši vsem, je MOVE Network – razvijalcem prijazna veriga blokov, ki je energetsko učinkovita in dobro zaščitena. Njegov celotni NFT agregator združuje digitalna sredstva na enem mestu. Pristojbinam za plin trenutno opuščajo vse uporabnike, ekosistem pa jim daje priložnost, da z minimalnimi stroški zlahka tokenizirajo svojo digitalno vsebino.

K temu prihaja izkušena izkušnja, ki vbrizga zabavo in spletke in navdušenje nazaj v prostor NFT. Z uporabo “slepih skrinjic” se bodo skriti redki in dragoceni žetoni, ki čakajo na odkritje. Projekt upa, da bo to prineslo nov element presenečenja, ker ste del skupnosti MOVE Network.

Nekateri glavni poudarki MOVE Network vključujejo zagotavljanje, da je s temi sredstvi mogoče trgovati enostavnost in postavitev temeljev za vstopnice NFT – inovacija, ki bi lahko dosegla novo raven sentimentalne vrednosti za oboževalce, ki se udeležijo prireditev, hkrati pa zagotavlja, da je vstopnice mogoče preprodati le v določenih okoliščinah in odpravi nevarnost vstopa ponaredkov.

V preteklih 12 mesecih je MOVE Network zaključil beta preskus, kar je omogočilo njegovi platformi za demonstracijske namene. Vzpostavljeno je bilo sodelovanje s korporacijo H Collective, ki redno sodeluje z vrhunskimi producenti in talenti v Hollywoodu. Upamo, da bo to partnerstvo odprlo pot NFT-jem za revolucijo v filmski industriji. Medtem je platforma uspešno zaključila tudi krog financiranja semen v višini 1,5 milijona dolarjev za spodbujanje njene globalne širitve in razvoja tehnologije veriženja blokov, ki spodbuja njegov ekosistem.

Filmski mogotec Sid Ganis – ki je delal kot izvršni direktor v studiih, vključno s Sony Pictures, Lucasfilm in Warner Bros – se je pridružil tudi svetovalnemu odboru MOVE. Dejal je: »Filmska industrija se nenehno spreminja in inovatira. Že vrsto let imam srečo, da sem del teh sprememb. Zdaj se filmi in vsebina selijo na kripto tržnico prek NFT-jev, kar je še en velik premik v 21 svet prvega stoletja globalna zabava. Zelo sem vesel, da v postopek prenesem tisto, kar vem. «

Tržnica MOVE NFT naj bi se odprla v tretjem četrtletju 2021, skupaj z “slepimi škatlami.” Prav tako bo potekala prodaja žetona MOVD, pri čemer bo kriptovaluta po tem uvrščena na glavno borzo. Kasneje v letu bodo predstavljeni dodatni partnerji zabavne industrije – z decentralizirano trgovsko platformo NFT, ki bo predstavljena na Binance Smart Chain.

Izjava o omejitvi odgovornosti. Cointelegraph na tej strani ne podpira nobene vsebine ali izdelka. Čeprav vam želimo zagotoviti vse pomembne informacije, ki bi jih lahko pridobili, bi morali bralci opraviti lastne raziskave, preden sprejmejo kakršna koli dejanja, povezana s podjetjem, in v celoti prevzeti odgovornost za svoje odločitve, niti tega članka ni mogoče šteti za naložbeni nasvet.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments