10.5 C
Ljubljana
Sunday, October 2, 2022

Koinly pojasnjuje, kako lahko združitev Ethereuma morda morda vpliva na vaše kripto davke

- Advertisement -

sponzorirano

Ethereum Merge se obeta kot eno najboljših tekem v kripto stanovanju v več kot 5 let, kar bi morda lahko pomenilo nekaj najpomembnejših vplivov na vaš kripto portfelj.

Vemo, da konec septembra 09 in 15th, bo prišlo do združitve, ki bo sledila v dokazu o deležu »Beacon Chain«, ki se bo združil s sedanjim dokazom o Delujte v verigi Ethereum. Hipoteza pa obkroža, ali bo Ethereum fork in kaj bi se morda lahko zgodilo s protokoli DeFi, stabilnimi kovanci, NFT-ji in dodatnimi, zaželenimi vprašanji se nanašajo na sferične posledice davka na sposobnost, ki bi jih lahko imeli imetniki Ethereuma.

Torej, kaj se dogaja in kateri akt je dobro vedeti? Kripto davčni kalkulator Koinly je tukaj, da govori. Kaj je Ethereum Merge? Končni rezultati združitve Ethereuma bi lahko bili prehod z dokaza o delu (PoW) na dokaz o deležu (PoS), ker je mehanizem soglasja za verigo blokov Ethereum. Izdelovalci Ethereuma so leta označevali to spremembo, z delom v zagonski ustanovitvi kot načinom pomoči 760.

Prisoten ocena je, da se bo združitev zgodila med septembrom 13th in 15th, vendar bi to morda končno računalo na Terminal Total Trouble (TTD) Ethereuma. V vmesnem času se zdi, da je to sferično z višino bloka 15, 293,95. Zaključna nadgradnja za stranke Ethereuma (prepoznana zaradi nadgradnje Bellatrix) se je zgodila 6. septembra s približno 95 % vozlišč Ethereum »Pripravljeno na združitev«. Fundacija Ethereum je priznala, da bo veriga blokov s provokacijo PoS zmanjša porabo vitalnosti za približno 99.43% – potencialno prinašanje hobijev vlagateljev ESG, ki so bili ob strani zaradi pretirane vitalne uporabe verig blokov. Po združitvi se bo Ethereum pridružil podjetjem, kot je Binance Dapper Chain (BNB), Cardano (ADA) in Solana (SOL) kot približno eno od različnih kriptovalut, ki izčrpajo PoS kot svoj mehanizem soglasja.

Davki združitve Ethereuma

Z združitvijo, ki se lahko zgodi ob koncu naslednjih nekaj tednov v septembru, jo čas postavlja na konec drobovja davka sezona za več držav (in proti prenehanju denarnega leta za druge).

Čas bo v prvi vrsti odvisen od lokacije, kjer bo Ethereum končno razcepljen. Na primer, če skupnost Ethereum doživi težaven fork, bodo nekatere jurisdikcije to morda obravnavale kot “dobiček”, kar spominja na airdrop. V tem primeru bi morali vlagatelji v kripto plačati davek na dobiček od morebitnih dodatnih prejetih žetonov. Koinlyjev avstralski vodja davčnega oddelka, Danny Talwar, pojasnjuje, »Ena izmed razlag, ki so bile nekoč tako dragocene hipoteze v zvezi z združitvijo, so davčne posledice, če se skupnost težko razcepi. Na lokaciji, kjer pride do težavnega razcepa, mora obstajati obdavčljivo ujemanje. Po drugi strani pa bo to odvisno od tega, kje prebivate.«

Na primer, ETHW (ki predstavlja sedanji mehanizem soglasja Ethereum Proof of Work) bi po združitvi morda še naprej morda podpirali nekateri rudarji. Na tej lokaciji bi lahko vsi imetniki Ethereuma – ki je pripravljen izpeljati, premaknjen v verigo PoS, morda celo podpirali žetone ETH 1:1 v verigi PoW.

Predvsem je treba upoštevati, da številne prejete platforme formalno ne izboljšajo PoW različice Ethereuma. Po drugi strani pa bodo protokoli DeFi, stabilni kovanci in oraklji najbolj produktivni prepoznali verigo PoS, ker stalna različica Ethereuma.

Circle je javno priznal, da mogoče morda ne bo plačila USDC stablecoin žetoni v verigi ETHW. Chainlink je tudi izjavil, da bodo prenehali posodabljati oraklje sledenja na ETHW, zaradi česar bo večina DeFi in drugih platform za trgovanje zlomila brez legitimnih virov sledenja. Opensea je sledil temu primeru, z NFT-ji (ki predstavljajo lastništvo v verigi blokov) so po združitvi najbolj produktivni uradno priznani na različici ETH PoS.

Po drugi strani pa davčne posledice združitve niso vse odvisne od tega, ali se veriga razdeli na različici PoW in PoS. Z Ethereumom, ki izziva od rudarjenja do stakinga, bi lahko različne države morda izpeljale zmerno veliko davčnih obravnav.

Staking Ethereum proti rudarskim davkom Ko bo Ethereum prešel na mehanizem soglasja PoS, bo nekdo, ki želi prispevati k skupnosti zahtevajo, da delegirajo svoj ETH s tehniko staking poola – kar odpira verjetnost, da dodatni vlagatelji v kriptovalute preživijo s tehniko zmernega stakinga kot rudarjenja.

Po drugi strani pa bodo davki upoštevani glede na vaše prebivališče in davčna medicina stakinga v primerjavi z rudarjenjem za vašo jurisdikcijo: V ZDA, kripto rudarjenje in staking sta samodisciplina glede na davek na dobiček. Po drugi strani pa je bila davčna medicina vložkov sporna, z najsodobnejšim sodnim primerom v nasprotju z IRS dveh ameriških davkoplačevalcev, ki zahtevata davek na vložek, je treba pregledati. V vmesnem času se domneva, da bodo nagrade za vložke obdavčene kot dobiček ob prejemu in samodisciplina z davkom na kapitalski dobiček ob odsvojitvi.

V Kanadi, Obseg vaših rudarskih dejavnosti bi morda lahko vplival na davek, ki ga boste morda plačali. Ljudskim in strastnim rudarjem trenutno ni treba plačati davka na dobiček. Po drugi strani pa morajo plačati davek na kapitalski dobiček (CGT), potem ko odpravijo rudarske nagrade. CRA še ni zagotovila jasnosti glede vložkov kot dobička. Po drugi strani pa je vlaganje v okviru PoS dovzetno za zaslužek, kar pomeni, da je možno, da boste morda morali plačati vsak davek na dobiček ob prejemu in CGT ob odtujitvi. V Avstraliji, obdavčitev nenavadnih kripto virov, ustvarjenih z rudarjenjem, bo odvisna od tega, ali ste rudar naklonjenosti ali pošten kot industrija ali trgovec. Medtem ko strastno rudarjenje ni imelo posledic pri davku na dobiček, bo vlaganje ETH za nagrade ali možen donos. Ponovno se plača CGT za kakršne koli nagrade za rudarjenje ali staking ob odtujitvi. V Združenem kraljestvu, Koinlyjev vodja davčnega oddelka v Združenem kraljestvu, Tony Dhanjal, pravi, »Staking in rudarjenje ETH se nanašata na skupni razni dobiček in samodisciplino na davek na dobiček ob prejemu in CGT ob odtujitvi. Po drugi strani pa bo to možno odvisno od stopnje projekta, organiziranosti, verjetnosti in komercialnosti.” Torej, z Ethereumom, ki provocira mehanizem soglasja PoS, bo vstavljanje ETH način, ki bo dodatno dostopen tipičnim kripto vlagatelj. Po drugi strani pa morda obstajajo v celoti dodatni primeri, ko bodo nagrade in donos, ustvarjeni z vložki, obravnavani kot dobiček, ki je podvržen obdavčitvi.

Uporabite Koinly za olajšavo in poenostavite svoje kripto davke po združitvi Ethereuma Osredotočeno na zmerne kupe možnosti, ki bi se lahko morda zgodile po združitvi Ethereuma, bo to mogoče še bolj pomembno kot kdaj koli prej, da ohranite obvestilo o tem, kje so vaš ETH in drugi kripto imetja.

Kripto davki bodo zmedeni. Na srečo kripto davčni kalkulator Koinly že ima instrumente, ki jih je dobro izčrpati, ohraniti nadzor nad svojim kripto portfeljem in upoštevati svoje kripto davke.

Vse, kar je dobro uveljaviti, je uvoz vaših ETH transakcij iz katere koli kripto denarnice ali menjalnice v Koinly. To boste izvedli s tehniko integracije datoteke CSV ali API-ja za večino platform in vašega javnega naslova žepov za denarnice, ki spominjajo na MetaMask. Ko so vaši zapisi uvoženi, Koinly izčrpa zaželen AI za samodejno označevanje zmernih kupov transakcij – skupaj z vilicami. Koinly podpira tudi NFT, DeFi, airdrops in dodatno. Z več 428+ integracijami v v bistvu najbolj pametno- prednostne borze, denarnice in verige blokov, lahko Koinly vam – in vašemu računovodji – nastavi na desetine ur ročnih izračunov tako, da združi intuitiven instrument z izobraženim usmerjanjem izobraženih domačih davčnih svetovalcev. O Koinlyju: Koinly namesto vas izračuna vaše davke na kriptovalute, pri čemer poskrbi za vlagatelje in trgovce vseh razponov. Ne glede na to, ali gre za kripto, DeFi ali NFT, vam platforma pomaga vzpostaviti neprecenljiv čas tako, da uskladi vaša imetja, da v nekaj minutah ustvari kroniko kripto davka. Prijavi se prav to trenutek čas. https://koinly.io Zavrnitev odgovornosti: Koinly ni več denarni svetovalec. Možnosti so, da se boste tiho izčrpali v legendo in iskali poštene, denarne, davčne ali druge nasvete, da bi preučili, kako se ti zapisi nanašajo na vaše nenavadne okoliščine. Tukaj je sponzoriran vložek gor. Naučite se doseči naš ciljni trg prav tukaj. Izjavo o zavrnitvi odgovornosti preberite pod. Mediji Bitcoin.com je vrhunska ponudba za vse stvari, povezane s kripto. Obrnite se na zaposlene v medijih na commercials@bitcoin.com, da boste v stiku glede sporočil za javnost, sponzoriranih objav, podcastov in drugih rešitev. Zasluge za sliko : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je za najbolj produktivne informacijske zmogljivosti. To ni več hitra ponudba ali nagovarjanje k smernicam, ki jih je treba upoštevati ali promovirati, ali nasvet ali odobritev katerega koli izdelka, podjetja ali podjetja. Bitcoin.com ne zagotavlja več financiranja, davkov, pokončnega ali računovodskega svetovanja. Niti podjetje niti avtor nista odgovorna, takoj ali posredno, za kakršno koli škodo ali izgubo, ki je nastala ali domnevno povzročena z ali v zvezi z izčrpanjem ali zanašanjem na kakršen koli material za navodila, blago ali podjetja, ki so omenjena tukaj.

2022

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -