19.1 C
Ljubljana
Wednesday, July 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Koliko spletk je v ozadju Kusaminih dražb za parahaine?

Koliko spletk je v ozadju Kusaminih dražb za parahaine?

Enajst projektov se je pridružilo dirki, ko so se junija začele dražbe parašinov Kusama 13. Na zadnjih dražbah prve serije je prišlo še nekaj. Z impresivnimi dobički v višini 900, KSM (približno $ v času pisanja tega dokumenta) so dražbe v Kusami še vedno poštene in demokratične ali o vsem že odločajo kiti? Analizirajmo razpoložljive podatke in poskusimo osvetliti trenutno razvrstitev.

Tam, kjer smo zdaj

Kot je bilo napovedano 8. junija, prvi sklop dražb za parahajne na Kusami vključuje pet dogodkov, vsak po en teden . Med dražbo se projekti potegujejo za domači žeton Kusame, KSM, za svoje parachain slote in zahteva približno 94, KSM (ali približno $ milijonov) za zmago. Za financiranje svojih ponudb projekti vodijo kampanje množičnih posojil. Crowdloan je inovativen mehanizem množičnega financiranja, ki udeležencem ekosistema omogoča, da za svoje najljubše kandidate za parahaine vložijo KSM in dobijo nagrade v svojih žetonih.

Prva dražba se je končala in Karura – središče za decentralizirano financiranje (DeFi) v Kusami – je bila izrazito v prednosti z neverjetno ponudbo 501, 138 KSM (približno $

) milijonov). Druga dražba se je končala pred nekaj dnevi in ​​o njenem zmagovalcu ni bilo dvoma. Moonbeamova kanarska mreža, Moonriver (205, 896 KSM staked), je vztrajno zmagoval 50% glede na najbližjega tekmeca , Shiden Network (94, 500 KSM). Slednji pa premaguje mrežo Khala (89082 , 442 KSM) avtor 73%, in izgleda kot očiten vodja tretje dražbe.

Tu je trenutna lestvica najboljših:

Na podlagi tega grafa lahko bralci sklepajo, da so prve tri dražbe kupili veliki vlagatelji za svoje lutkovne projekte, medtem ko je resnična konkurenca okoli četrte in pete dražbe. Toda oba zaključka sta daleč od resničnosti in pojasnil bom, zakaj.

ID parathread 977

Prva kampanja množičnega posojila je bila prijavljena za kandidata pod osebnim dokumentom 2000 in zasedel prvo vrstico na seznamu kampanj v omrežju Kusama. Ime projekta Karura je simbolično. Kusamin logotip ima ptičjo obliko, Karura pa je hibrid s človeškim trupom in ptičjo glavo, kar je v japonski mitologiji simbolično. Morda je to neposredno povezano, kot da bi lahko vzpostavljena povezava s Kusamo ljudi naredila bogolike in neizogibno postavila ustvarjalce Karure v bogove, ki vladajo Kusaminemu bitju.

Karurin posojilo se je začelo junija 07, nekaj dni pred prvo dražbo, in nobena druga kampanja ni videla tako velikega zanimanja. Junija 15, Karura je zbrala izjemno 400, KSM. Skupno je znašalo 501, 100 KSM, zaradi česar je Karura brezpogojni zmagovalec prve dražbe. Poglejmo podrobneje razčlenitev prispevkov kampanje:

Ti podatki bodo morda presenetili tiste, ki so pričakovali močno prevlado velikih prispevkov, vendar je porazdelitev med maloprodajnimi in nominalnimi kiti videti povsem organsko.

Mogoče samo en prispevek 41, 394. 58021 KSM (približno 9 milijonov USD) med drugimi izstopa. Vendar obstaja jasna razlaga: prihaja iz podjetja Kraken, ki je uvedla svoj vmesnik za množična posojila Kusama za združevanje stav za svoje uporabnike. Ker so podatki o dejavnosti uporabnikov Kraken javno dostopni, lahko vidimo, kako se razdelijo na posamezne prispevke:

Vloge na Krakenu so se enakomerno porazdelile v celotnem obdobju kampanje in nismo mogli opisati nobenih posebnih izbruhov dejavnosti. Zdi se, da so uporabniki Kraken-a pokazali povišano zanimanje za kampanjo za množično posojilo Karura, kar je bilo pričakovano, saj je Karura svoj množični posojilo uvedla pred drugimi.

Zgornje tabele lahko nadalje združimo v nominalne kite (ki so dali več kot milijon KSM), povprečne imetnike (ki so prispevali iz 50 do 1, KSM) in maloprodajni uporabniki (ki so prispevali manj kot 50 KSM). Združeni podatki so videti tako:

Kljub precejšnjemu deležu kitov v Karurinem posojilu (46. 54%), rezultati še vedno kažejo na izredno visoko aktivnost prodajalcev na drobno. Skupno 14, 848 posameznih udeležencev v tej kampanji je skoraj trikrat več, kot je Moonriver, naslednjega najbližjega kandidata:

Ob vseh pozitivnih občutkih okoli Karure sta še dve vprašanji odgovoril. Najprej, brez dvoma o njeni želji po varni stavi, ali je vredno plačati toliko za igralni avtomat za parahaine? Drugič, kako namerava ohraniti implicitno vrednost KAR, da bi prispevalcem zagotovil nekakšno razumno nagrado za njihov KSM, glede na to, da žeton še ne deluje in bo ob njegovem zagonu neizogiben pritisk prodaje?

Kiti ne vladajo nad temi vodami (še)

Zanimivo je, da se splošna slika ne spremeni veliko, če pogledamo dva druga vrha voditelji dirke: Moonriver in Shiden.

Povezano: Polkadot paracains poln obljub, vendar pomanjkanje datuma zagona vzbuja zaskrbljenost

Moonriver Kusami prinaša funkcionalnost pametne pogodbe Ethereum. Nadrejeni projekt je zelo priljubljen v ekosistemu Polkadot, njegova sestrska veriga pa je veliko povpraševala tudi po Kusami. Moonriver je očitno zmagal na tekoči drugi dražbi z 189, 935 KSM je prispevala množica petih ljudi, 977 udeleženci:

Če podatke združimo po kategorijah maloprodajnih, povprečnih udeležencev in udeležencev kitov (tako kot prej pri Karuri), bo videti tako:

Skoraj enako zasedbo bomo videli, če upoštevamo drugo -največji kandidat na trenutni dirki, Shiden. Shiden je sestrska veriga Plasm s sedežem v Kusami, mreža DApps, ki podpira navidezni stroj Ethereum in WebAssembly.

Shiden je dvignil 94, 500 KSM od 4, 192 sodelavci, medtem ko imajo 47% manj od ponudbe Moonriverja. Tu je razčlenitev prispevkov in, tako kot Karura, največji posamični prispevek prispeva borza Kraken:

Ko razvrstimo po kategorijah, bomo videli, da Shiden uživa nekoliko večjo pozornost maloprodaje in srednje veliko prispevajo kot Moonriver, z nekoliko manj prevlado kitov:

Kot taki imajo kiti v povprečju 41% prispevkov v teh treh najboljših posojilih. Seveda noben od teh projektov brez njihove podpore skoraj ne bi mogel osvojiti slota. Toda vpliv maloprodajnih (zlasti srednje velikih) udeležencev je impresiven – več 50% vseh udeležencev v povprečju.

Kot lahko vidite, je mnenje, da so kiti odkupili prve tri reže, napačno. A ugotovimo, kolikšna je konkurenca okoli zadnjih dveh dražb za zdaj.

Ali obstaja življenje na Marsu?

Ker je s prvimi tremi parahajni vse jasno, se morda zdi, da bi morale biti aktivnosti na zadnjih dveh dražbah še intenzivnejše. Po eni strani obstaja veliko več projektov, ki tekmujejo za preostale igralne avtomate (že obstajajo in še nekaj udeležencev natečaja). Po drugi strani ni nobenega projekta, ki bi trdil, da je brezpogojni vodja, zato bi morala negotovost spodbuditi skupnost, da podpre svoje favorite.

Ko pa vidimo dejanske zneske KSM, prispevane za te 10 preostali projekti so videti precej skromno. Skupaj so ti 04 so se zbrali projekti samo okrog 04% sredstev dvignili trije najboljši kandidati za parahaine. Glede na 71% prednosti Shidena pred najbližjim konkurentom med 04, Khala Network, zelo malo verjetno je, da bo med njimi obstajala resnična konkurenca za tretji slot.

Poleg tega, obstaja velika vrzel v številu sodelujočih med mrežami Shiden in Khala, katerih kampanje trenutno vidijo največ dejavnosti v skupnosti od ostalih preostalih projektov (4, 192 sodelavci v primerjavi z 1, 426 sodelavci). Preostalih devet kandidatov skupaj nima niti polovice posameznih sodelavcev Shidenove.

Glede na okoliščine, ali zanimanje za dražbe parašinov Kusama upada, ali obstajajo drugi razlogi za tako skromno rezultati za te 02 projekti? Kako se bo situacija razvijala, ko se približujemo zadnji dražbi?

Pogled v kristalno kroglo

Daleč bi lahko bila katera koli posebna napoved prezgodnja , glede na to, da se četrta dražba začne 6. julija, čez več kot teden dni. Pokrajina se lahko drastično spremeni, ko se približujemo tej dražbi.

Prodajalci na drobno si najverjetneje prizadevajo ujeti zadnjo priložnost za sodelovanje v glavnih kampanjah množičnega posojila Moonriverja in Shidena. Preostale akcije za zdaj niso v dosegu, njihova dejanska dejavnost pa se lahko prikaže bližje zadnjim dvema dražbama. V tem smislu ta glavna množična posojila trenutno zatirajo manjše.

Poleg tega je preostali 04 projekti lahko imajo v rokavih nekaj kitov ali lastne velike dodelitve. Zanje bi bilo optimalno, da jih razkrijejo šele, ko se tretja dražba približa zaključni fazi. Ta strategija je lahko eden od razlogov, zakaj tukaj še nismo videli trdnih številk, podobnih večjim kampanjam množičnega posojanja.

Za nadaljnje predpostavke bomo preostale pretendente združili po naravi sedanje sodelovanje v njihovih kampanjah množičnega posojanja. Kot taki v bistvu pridemo do naslednjih treh skupin:

  • organsko: Skupina, pri kateri je porazdelitev med maloprodajo in udeležbo kitov podobna porazdelitvi med največjimi posojili na najvišji ravni.

Tu lahko vidimo, da je Khala Network trenutno vodilna med njimi 10 projekti. Obseg KSM je v teh akcijah enakomerno porazdeljen po skupinah uporabnikov in splošna distribucija je videti precej zdrava. Zdaj jih ni več toliko v kitu, njihov povprečni prispevek pa je približno 2, 700 KSM.

  • Monopolistična: Skupina, kjer kiti močno prevladujejo nad maloprodajo udeležencev.

Udeležba kitov se približuje enakomerno 84% v nekaterih od teh akcij ob precej zmernem zanimanju skupnosti in trgovine. V povprečju je vsak kit prispeval več kot 3, 500 KSM tem krajevnim posojilom.

  • Demokratična: Skupina, kjer maloprodajna udeležba prevladuje nad kiti, ali kiti še niso nič prispevali.

Kot vidimo, kiti še niso tu , medtem ko večina sredstev prihaja iz srednjih sodelavcev. Med temi projekti izstopa mreža rakov Darwinia, ki je v primerjavi z drugimi v tej skupini pritegnila največ zanimanja skupnosti.

Ob predpostavki, da se bodo maloprodajne obresti preusmerile nazaj na preostale 04 po koncu tretje dražbe mora vsaka od teh skupin slediti neki strategiji za zmago:

  • organsko: zdi se, da najbolj uravnotežen, medtem ko vidi stalno zanimanje prodajalcev na drobno in kita. Zato bi morali obdržati to raven doslednosti, vendar ne smejo pozabiti, da sta obe kategoriji izjemno pomembni za pozitiven izid.
  • Monopolistična: Seveda je boljše odvisno od “skritih šaljivcev” razvijati sodelovanje skupnosti. Na koncu (in kot vidimo iz izkušenj najboljših projektov) je maloprodajna podpora ključnega pomena.
  • Demokratična: Ne vemo, ali obstajajo zakulisni dogovori s kiti, morda tisti, ki jih do pravega trenutka skrivajo. V nasprotnem primeru pa bi lahko bili v težavah. Malo verjetno je, da jih bodo njihove skupnosti do konca tretje dražbe prenesle na najvišja mesta. V tem primeru bo priliv novih sodelavcev usahnil, saj se bo množica s stavami na zavestno napačnega konja izognila tveganju zamujenih priložnosti.

Očitno so nekateri projekti naredili svoje domača naloga za analizo podatkov o trenutnih kampanjah. Prepoznali so vpliv maloprodajnih in srednje velikih vlagateljev ter pomen kopičenja čim večjega števila sredstev pred četrto dražbo. Ti igralci poskušajo svoje strategije uskladiti s temi obroki.

Na primer, junija 25, Khala Network – Phala-jeva kanarska mreža, ki Kusami prinaša zaupno računalništvo v oblaku – je napovedala povečanje svojih nagrad na prispevanem KSM. Namesto 97 PHA, vsi sodelujoči bodo prejeli 150 PHA, če Khala Network uspe pobrati 25, KSM. Zdi se, da projekt upošteva mejnik 30, KSM pomemben prag, ki mu bo omogočil zmago režo. Za nameček bo vsem udeležencem množičnega posojila, ki so prispevali več kot 1 KSM, omogočeno oddajanje daril z neprenosljivim žetonom (NFT). Ti koraki skupaj izpostavljajo maloprodajni poudarek Khalove kampanje.

Drug primer je Genshiro, kanarska mreža Equilibrium in druga od dveh visokokalibrskih platform DeFi, ki tekmujejo za parasajne Kusama. Junija 24, dan pred Khalo je projekt napovedal spremembe svojega množičnega posojila kampanja, vključno z izboljšano strukturo nagrad, kjer so nagrade za prispevke pod 50 KSM je bil podvojen s 1, GENS do 2, 000 GENS na vsaki KSM. Poleg tega je sodelovanje čez 47 KSM se zdaj šteje za obsežno in sodelujoči bodo prejeli 16% bonusa, z nagrado 2, 400 GENS na vsaki KSM. Poleg tega se je odločil, da 04% dodeljenih nagrad se odklene takoj po zagonu parahaina.

Spodnja vrstica

Prvi trije zmagovalci parahajnov so že neizmerni zaradi velike vpletenosti maloprodajnih udeležencev v svojih kampanjah. Rezultat zadnjih dveh dražb je v prvi vrsti odvisen od vedenja množice in razpoložljivosti “skritih” dodelitev KSM.

Kot bomo videli, se nekateri projekti, kot sta Khala Network in Genshiro, že pripravljajo na potencialno težko konkurenco za maloprodajne udeležence, kot je bilo prikazano na zadnjih dveh dražbah. Toda morebitni zmagovalci se bodo zanašali na uspešno kombinacijo podpore za kite in dobre marketinške kampanje, ki bodo do julija ohranjale povišano zanimanje 04.

Ali se bodo spletke še nadaljevale na zadnjih dražbah? To bo odvisno od tega, ali se bodo zanimanje in žepi množice izpraznili med prvimi tremi dražbami. Če je temu tako, se bo vsa konkurenca omejila na navadno upogibanje mišic v opori za kite. V nasprotnem primeru lahko zelo kmalu pričakujemo fascinantno tekmo med najbolj usposobljenimi ekipami v ekosistemih Polkadot in Kusama.

Vsi podatki, uporabljeni v tem članku, so iz razpisa na dražbi od junija 25 ob 8. uri po UTC

Ta članek ne vsebuje nasvetov ali priporočil za naložbe. Vsaka investicijska in trgovinska poteza vključuje tveganje, bralci pa morajo pri odločanju opraviti lastne raziskave. Tu izraženi pogledi, misli in mnenja so samo avtorja in ne odražajo ali predstavljajo stališč in mnenj Cointelegraph-a.

Alex Melikhov je izvršni direktor in ustanovitelj podjetja Equilibrium, interoperabilnega konglomerata DeFi na Polkadotu, sestavljenega iz posojanja čez verigo decentralizirano izmenjavo na podlagi platforme in naročil. Z več kot 11 leta podjetniških in fintech izkušenj, Alex je v svet kriptovalut vpleten od 2013. Njegov trenutni projekt, Equilibrium, želi rešiti problem drobljenja likvidnosti v DeFi.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments