16.4 C
Ljubljana
Friday, September 30, 2022

Komisar CFTC obišče delovna mesta podjetja Ripple, ko se obeta rešitev v primeru SEC

- Advertisement -

Izidi tožbe SEC proti Ripple lahko celo vplivajo na to, ali bo CFTC ali SEC igrala večjo značilnost pri obvladovanju žetona XRP kot blaga ali vrednostnega papirja.

451 Skupaj ogledov

8 Skupni deleži

Caroline Pham, ena od 5 komisarjev pri ameriški komisiji za nabavo in prodajo blagovnih terminskih pogodb (CFTC), se je srečala z izvršnim direktorjem družbe Ripple Bradom Garlinghouseom, ki je posredovala sodno odločbo, ki lahko vpliva tudi na to, kako se regulatorji lotevajo žetonov XRP.

V ponedeljkovem tvitu je Pham izjavila, da je obiskala delovna mesta Ripple Labs kot del “potovanja po odkrivanju” zanimivih kriptovalut in verig blokov. Garlinghouse je pozneje tvitnil, da je bil obisk komisarja takoj povezan z “javno-zasebnim sodelovanjem” – navidezno v zvezi z zasebno financiranim podjetjem Ripple, ki sodeluje z ameriškimi regulatorji.

The Naslednji konec moje raziskovalne turneje je bil takoj, ko sem obiskal @Ripple Labs. Hvala @bgarlinghouse! #XRP #crypto #blockchain pic.twitter.com/ICr8H2ZE3q

— Caroline D. Pham (@CarolineDPham) September 19, 2022 Čas Phamovega obiska je pritegnil veliko ljudi na družbenih medijih odziv na tehniko CFTC pri sodelovanju s kripto korporacijami in projekti žetonov, ko je v nasprotju s tehniko Securities and Alternate Commission ali SEC. V soboto sta SEC in Ripple vložila predloge za skrajšano sodbo v primeru, v katerem je domnevno prodaja XRP agencije kršila smernice zapora za vrednostne papirje. Zadeva teče od decembra 2020.

Izidi primera SEC lahko celo vplivajo na to, kateri zvezni regulator lahko sploh igra večjo značilnost pri obvladovanju žetona XRP kot blaga ali vrednostnega papirja. Garlinghouse je v soboto trdil, da SEC ni “privleklo izčrpavanje pravil” in trdil, da je regulator želel “izboljšati njihovo pristojnost daleč mimo pristojnosti, ki jim jih je podelil kongres.”

Povezano: Tožba SEC proti Ripplu: Vse, kar je najbolj praktično vedeti

Pod stolom Gary Gensler, je SEC izvajal številne izvršilne ukrepe v nasprotju s kripto projekti in povezanimi področji. Regulatorni organ je v julijskih kritikah v nasprotju z izumrlim nadzornikom izdelkov Coinbase označil 9 žetonov kot “vrednostne papirje s kripto sredstvi”, ki spadajo pod njegovo pristojnost, kar je takrat spodbudilo Phamovo kritiko.

Cointelegraph se je obrnil na CFTC, kljub temu pa ni dobil odgovora ob času glasila.

62042

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -