2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Komisar SEC: DeFi mora obravnavati preglednost in psevdonimnost

Komisar SEC: DeFi mora obravnavati preglednost in psevdonimnost

Komisarka Caroline Crenshaw želi, da projekti DeFi sodelujejo s SEC, da bi našli rešitve za skladnost z obstoječimi predpisi.

1941
Skupni ogledi

00

Skupaj deleži

SEC Commissioner: DeFi must address transparency and pseudonymitySEC Commissioner: DeFi must address transparency and pseudonymitySEC Commissioner: DeFi must address transparency and pseudonymitySEC Commissioner: DeFi must address transparency and pseudonymity

Komisarka SEC Caroline Crenshaw je v svojem mnenju z dne 9. novembra poudarila prednosti decentraliziranih financ, hkrati pa opozorila na nevarnosti neupoštevanja zaščitnega regulativnega okvira.

Članek, DeFi tveganja, predpisi in priložnosti, je prva v uvodni številki »The International Journal of Blockchain Law«. V njem Crenshaw izraža svoje prepričanje, da mora skupnost DeFi obravnavati vprašanja s preglednostjo in psevdonimnostjo, hkrati pa spoštovati pravila SEC:

»V pogumnem novem svetu DeFi do danes ni bilo širokega sprejetja regulativnih okvirov, ki bi zagotavljali pomembno zaščito na drugih trgih.«

Glede tega, kar vidi kot pomanjkanje preglednosti, je Crenshaw dejala, da DeFi nima tržne zaščite, kar »prispeva k dvostopenjskemu trgu, na katerem profesionalni vlagatelji in notranji uporabniki žanjejo velike donose. ”

Čeprav je koda za večino projektov DeFi odprtokodna in so vse transakcije zabeležene v verigi, trdi, da so mali vlagatelji v slabšem položaju kot profesionalni vlagatelji, ki imajo sredstva izvajati revizije kod in razvojnih skupin.

Po njenem mnenju “Ni smiselno graditi finančnega sistema, ki zahteva, da so vlagatelji tudi izpopolnjeni tolmači kompleksne kode.”

Crenshaw je izpostavil tudi pomisleke glede povezave med psevdonimnostjo in tržno manipulacijo. Ko udeleženci na trgu delujejo psevdonimno, je trdila, da postane težko slediti in ublažiti manipulacijo z uporabo botov in tajnega trgovanja. Povedala je, da so vlagatelji ponavadi najbolj ranljivi za izgube zaradi tržne manipulacije, saj običajni signali, kot so obseg trgovanja in zagon, postanejo nezanesljivi.

Poleg tega meni, da DeFi projekti bi morali biti v odprti razpravi s SEC, da bi našli rešitve za dilemo, kako lahko psevdonimnost ustreza obstoječim pravilom.

Prostor DeFi je v preteklosti oznanjal možnost, da ostane psevdonim kot funkcija in ne kot breme za udeležence. Crenshaw pa ne verjame, da imajo vlagatelji prednost pred služenjem denarja:

»Pri prehodu na DeFi, Sumim, da večina malih vlagateljev tega ne počne, ker iščejo večjo zasebnost; iščejo boljše donose, kot verjamejo, da jih lahko dobijo pri drugih naložbah.”