15.6 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

Kongresno zaslišanje o kriptovalutah ponazarja politični zastoj na področju digitalnih virov

- Advertisement -

Na Tudi lahko zgolj 10 sta Odbor za stanovanja predstavnikov ZDA za finančne produkte in podjetja ter Odbor za kmetijstvo opravila prvo skupno zaslišanje o zakonodaji o digitalnih sredstvih. Dogodek se je zdel logično nadaljevanje še enega sodobnejšega zaslišanja, kjer so predstavniki kritizirali predsednika nadomestnega vodje za vrednostne papirje Garyja Genslerja zaradi zaznane regulativne prekoračitve.

Glavna nit, ki so jo artikulirali pobudniki zaslišanja, se spremeni v to, da mora kongres neodločeno posredovati s svojim regulativnim projektom, da zagotovi zanesljivo stavo, prekine “zakonodajo z uveljavljanjem” in poskrbi za nasprotnike med regulativne agencije. Toda morda zagotovo ne bi smelo, prepustiti se številnim odvetnikom tako uspešno.

Hill in LynchKljub medodborski naravi zaslišanja, poimenovanega “ Prihodnost digitalnih sredstev: merjenje regulativnih vrzeli na trgih digitalnih sredstev,« člani odbora za finančne produkte in podjetja razporedijo ton dogodka.

V svojih uvodnih besedah ​​je poslanec French Hill, republikanec iz Arkansasa, povzel bitko za nagrajevanje glede digitalnih virov: Medtem ko se nekateri zakonodajalci (v bistvu republikanski) prepuščajo temu, da v državi ni uporabnega okvira za kripto, drugi (v bistvu demokrati) so prepričani, da je zakonodaja o nagrajevanju primerna za zagotavljanje skladnosti. Hill je hitel razkriti partizansko naravo bitke in izjavil:

»Tukaj nihče ne trdi, da je treba kriptovalute izvzeti iz smernic ali da bi morali samostojno vzpostaviti povsem nov režim za to. Kot nadomestek iščemo, da bi učili pravilo ‘enaka verjetnost, enaka zakonodaja’, da bi spremenili novo zakonodajo.« V redko pravični zamenjavi je predstavnik Stephen Lynch , demokrat iz Massachusettsa, je predstavil pravo obratno situacijo po Hillovem govoru. Lynch je naročil, naj se ne spušča več v zavajajočo “prejo, ki jo spodbuja trgovina” o vojni za področje med Commodity Futures Shopping and Selling Charge (CFTC) in SEC.

V njegovem konceptu zagovorniki trgovine nadaljujejo da dobijo trditve o novi zakonodaji, ki ne postaja več sodoben gospodarski sistem, ker vedo, da predmeti kriptotrgovine niso združljivi z urejenimi trgi ali zakonom o zaščiti vlagateljev. Zato je ustvarjanje popolnoma svežega zmanjšanja za digitalne vire videti nesmiselno in odveč. Po Lynchu morajo zakonodajalci neodločno očarati podporo korakov in opazovati posrednike, za katere je trdil, da na splošno niso v skladu, in pogled združiti več kot eno finančno priporočilo kljub prepovedi nagrajevanja.

Pričevanja Če bi ločeno ponovili položaje nagrajevanja med kongresniki kot »pro-reforme« ali »proti-reforme«, je večina prič na zaslišanju pripadala zastarelim.

Andrew Durgee, vodja naložbene platforme Web3 Republic Crypto, je ponovil le nekaj predstavnikov, pri čemer je poudaril zaznano nezdružljivost med novimi predpisi ter decentraliziranimi in neposredovanimi trgovalnimi sposobnostmi verig blokov.

Trdil je, da se z digitalnimi viri, registriranimi kot vrednostni papirji, morda ne bo več trgovalo na kripto borzah za nagrajevanje, saj nobena od njih ni registrirana kot borza vrednostnih papirjev po vsej državi. Durgee je zagovarjal trgovino in predlagal vključitev množice sprejemljivih definicij v morebitne prihodnje spremembe, ki spominjajo na samozadostno omamno pogodbo, uvajalce čudovite pogodbe, dobavitelje likvidnosti in upravljavce internetnih strani z vhodom.

Matthew Kulkin, zastareli direktor oddelka CFTC za nadzor trgovcev zamenjav in posrednikov, je odboru povedal, da je veliko temeljnih digitalnih virov glede na velikost trga in količina trgovanja sta blago in ju mora kot tako urejati CFTC. To bo doseženo, če bo kongres priznal inherentne razlike med digitalnimi viri, ki bodo vrednostni papirji, in med nami, ki bodo blago.

Glavni sprejemljivi uradnik Kraken Marco Santori je opisal, kako bodo zapolnjene nove vrzeli v zakonodaji s strani kongresa, ki navaja, da mora dom predstavnikov samostojno postaviti funkcionalni okvir, upoštevati pristojnosti SEC in povečati pooblastila CFTC za ohranitev nadzora nad razmerami na trgih in borzah digitalnih sredstev. Njegov kolega iz fundacije Web3, Daniel Schoenberger, se je v veliki meri strinjal in v nasprotju posvaril, da poskuša usmerjati zakone in predpise, ki niso več izrecno zasnovani za zmožnosti blockchaina, na situacijo digitalnih sredstev.

Timothy Massad, sodelavec za analizo s Harvard Kennedy Collegea, ponudi še eno predanost predlaganemu sistemu krotenja SEC in morebitnega povečanja pristojnosti CFTC.

V Massadovem konceptu je veliko načel varnosti vlagateljev enakih ni predmet, ali je žeton vrednostni papir ali blago ali ne. Od te točke naprej se mora katera koli platforma za trgovanje ali posojanje, ki »trguje z bitcoini ali ethereumom«, prilagoditi prostoru temeljnih načel za vse žetone, s katerimi se trguje ali prej na tej platformi, čeprav ni več registrirana pri SEC ali CFTC kot vrednostni papir ali posrednik izvedenih finančnih instrumentov.

Politična pat pozicija?Kot pri številnih kongresnih zaslišanjih o digitalnih virih, ki so simpatična, je tudi ta sprememba v trgovini zagotovo dobrodošla. Kljub temu je končna sprememba v tem, da nekateri zakonodajalci očitno želijo sprejeti naslednjo ogromno zakonodajo skozi kongres in doseči proaktivno držo SEC – morda s krepitvijo CFTC – in zahteva je, ali ta ureditev sploh ne pride več ali ne bližje dejstvu po še enem zaslišanju.

Neodvisno je treba priznati, da v resnici ne more biti pomanjkanja zakonodajnih pobud, ki so pripravljene za zaslišanje v kongresu – Lummis-Gillibrand ” kripto račun,« če naštejem enega. Toda agencijsko stališče demokratov na strani SEC otežuje zaupanje v kakršne koli drastične premike, kot je za Cointelegraph povedal Markus Levin, soustanovitelj XYO Network:

“ Morda bi se lahko udeležili tudi člani Dwellinga, ki podpirajo inovacije na področju digitalnega premoženja, kot nekakšna opora v nasprotju z vladnim pretiravanjem. Toda ko pregledujemo ultrastrankarsko in razdeljeno bivališče, se ne zdi tako strašno navidezno, da se bo zaenkrat zgodila ena stvar, ki je oprijemljiva.«Howard Fischer, partner pri Moses Singer in zastarel višji odvetnik pri SEC, se tudi ne vdaja nobenim inventivnim izidom za trgovino iz obravnav, z eno minuto izjeme.

»Različno kot skoraj zagotovo s stabilnimi kovanci,« je povedal za Cointelegraph, »so možnosti zadostne poravnave glede obsega te regulativne konstrukcije (vključno z upoštevanjem tega, kdo nadzira ta trg) majhne, glede na temeljne razlike v zvezi s tem, kako konkretno bi ta zakonodaja delovala. virov in navaja, da niti SEC niti CFTC nimata pristojnosti nad posredniki na trgu nevarnostnih digitalnih sredstev.

Najbolj trendovsko: Je ChatGPT kralj? Kako so se najboljši brezplačni klepetalni roboti z umetno inteligenco odrezali na določeni stopnji terenskega testiranja

Kljub temu predanost sama po sebi ne vsebuje vitalnosti in spremembe, ki jo v celoti podpira republikanski predstavnik Mike Johnson. “Ta sprememba je zagotovo en kongresnik grajal SEC,” je za Cointelegraph povedal Richard Hong, zastareli sodni odvetnik SEC in zdaj partner pri Morrisonu Cohenu. Glede na podporo predsednika SEC Genslerja ob koncu demokratskega dogodka bi ga le redko skrbelo za predanost.

Priča smo političnemu zastoju, ki se ne bo kmalu porušil , v koraku s Fischerjem. Prizadevanja, da bi se SEC izrecno odvzela regulativnim in izvršilnim pooblastilom, ne bodo več uspešna, ne glede na to, ali so namenjena prenosu tega pooblastila na CFTC ali popolnoma svežo samoregulativno organizacijo ali ne. In pridobljeno finančno domače ozračje kriptotrgovine ne čakajte na ta prizadevanja, predlaga Fischer:

»Mnogi bodo to morda razumeli kot stranski sistem dajanja digitalnih sredstev brez zakonodaje. Medtem ko bi si to morda morda tudi želelo, da bi bilo politično izvedljivo v začetku zadnjega leta, se cikel kriptovalut od takrat zruši, zato ne gre več.«

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -