14.2 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Korejska banka išče tehnologijo za razvoj digitalne valute

Korejska banka išče tehnologijo za razvoj digitalne valute

Bank of Korea Seeking Technology to Develop Digital Currency

Južnokorejski regulator monetarne politike je ukrepe za ustvarjanje lastnega digitalnega kovanca. Bank of Korea zdaj išče ponudnika tehnologije za razvoj testnega okolja za projekt. Novica prihaja po tem, ko so večje poslovne banke izrazile dvom glede sodelovanja z domačimi borzami kriptovalut.

Centralna banka Koreje bo lansirala pilotno platformo za CBDC

Dobavitelj tehnologije bo izbran z odprtim postopkom zbiranja ponudb, je v ponedeljek sporočila Bank of Korea (BOK). Njegova naloga bo vzpostaviti pilotno platformo za zagon digitalne valute južnokorejske centralne banke (CBDC). Poročilo Reutersa ugotavlja, da je načrt banke za raziskovanje zadeve in izvedbo poskusov prvi korak v to smer, ki ga je storilo četrto največje azijsko gospodarstvo.

S širitvijo prostora kriptovalut desetine centralnih bank po vsem svetu so kot alternativo tradicionalnim financam sprožile projekte CBDC. Kitajska razvija svoj digitalni juan, Federal Reserve dela na prototipih digitalnih dolarjev, ECB evroobmočja razmišlja, ali naj ustvari digitalni evro, Banka Rusije pa bo letos predstavila prototip digitalnega rublja. Uradnik BOK je med novinarskim srečanjem komentiral:

Delež gotovinskih transakcij se znatno zmanjšuje. Zdaj se pripravljamo na spremembe sistema poravnave plačil.

Korejska centralna banka nadalje podrobno navedel, da bo testna platforma olajšala simulacije poslovnih bank in prodajnih mest. Preskusi bodo zajemali tudi plačila z mobilnimi telefoni, prenos sredstev in obdelavo depozitov. Pilotni program naj bi potekal med avgustom in decembrom letos, druga faza pa lahko preskus podaljša.

Poslovne banke neradi sodelujejo s kripto borzami

Medtem ko se korejska centralna banka pripravlja na raziskovanje možnosti izdaje digitalne valute pod nadzorom države, decentralizirane kriptovalute so pritegnili pozornost Južnih Korejcev. Lokalna cena vodilne kriptovalute BTC je dosegla rekordnih okoli $ 72,000 to leto , vendar je nestanovitnost trga sprožila zaskrbljenost regulatorja. BOK je pred kratkim izjavil, da namerava natančno spremljati kripto transakcije prek računov s pravimi imeni, ki jih uporabljajo korejski trgovci.

Kljub temu pa so velike bančne institucije izrazile dvom glede sodelovanja z borzami kriptovalut. Po poročilu Korea Herald so se finančne skupine, kot je Hana, odločile, da ne bodo izdale bančnih računov s pravim imenom za kripto trgovanje. Drugi, ki imajo, na primer K Bank, ki dovoljuje račune za kripto trgovce na Upbit, ne vidijo razloga, da bi to še naprej počeli. Yonhap je navedel najvišjega Woorijevega uradnika, Woori, ki je drugi največji delničar KB-a, in dejal:

Vrnitev iz zavezništva s kripto izmenjave, večinoma provizije za trgovanje, niso veliko večje od tveganj, ki izhajajo iz možnih težav s pranjem denarja in napadov vdiranja.

Upbit je med samo štirimi domačimi kripto borzami, skupaj z Bithumbom, Coinonejem in Korbitom, ki trenutno sodeluje s poslovnimi bankami pri uvajanju sistema s pravim imenom. Aprila je korejska komisija za finančne storitve opozorila, da okoli 200 platform za trgovanje s kovanci trenutno deluje v državi, bi se po novih predpisih, ki naj bi se začeli izvajati septembra, utegnilo ustaviti. Registracija računov s pravim imenom je ena ključnih zahtev, ki jih manjše kripto borze ne izpolnjujejo.

Kaj menite o načrtu Banke Koreje za razvoj digitalne valute? Delite svoje misli o projektu v spodnjem oddelku za komentarje.

Fed Begins to Taper QE- US Central Bank Removes $351 Billion in Liquidity via Reverse Repos

Data Suggests Fed's MBS Operations and Wall Street Investors Behind Inflated US Real Estate Market

Oznake v ta zgodba

Banka, Korejska banka, banke, bok, CBDC, kripto borze, kriptotrgovci, kriptovalute, kriptovalute, digitalna valuta, finančne institucije, Koreja, korejska, partner, pilotna platforma, projekt, ponudnik, Južna Koreja, tehnologija, test, sojenja

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments