13.8 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Korejska vlada ne pojasnjuje vlog regulatornih kripto različnih agencij

Korejska vlada ne pojasnjuje vlog regulatornih kripto različnih agencij

Po nekaj zmedi je vlada Južne Koreje določila, kateri državni in regulativni organi so zadolženi za nadzor različnih vidikov kripto povezanih dejavnosti.

2081 Skupno ogledov

2 Skupaj delnice

Korean gov't clarifies crypto regulatory roles of different agencies

V zadnjem letu ali tako se je kriptoskupnost v Južni Koreji morala prilagoditi nizu novih predpisov in vladnih okvirov, prilagojenih rastoči industriji.

Ker je regulativna krajina za digitalna sredstva tako občutno spremenjena, je kljub temu prišlo do zmede glede tega, katera korejska vladna agencija ali regulativni organ je zadolžen za nadzor različnih vidikov kriptografije -povezane dejavnosti. Glede na lokalno poročilo je današnja skupna izjava namenjena razjasnitvi teh vprašanj za družbo nespornih kripto navdušencev.

Izjava opisuje, da Komisija za finančne storitve ali FSC , bo zadolžen za spremljanje poslovanja z virtualnimi sredstvi, določanje predpisov za ta sektor in zagotavljanje izvajanja strogih ukrepov za preprečevanje pranja denarja s strani kripto podjetij.

Predvsem sedanji vodja FSC Eun Sung-soo pred kratkim ni bil naklonjen kripto skupnosti zaradi svojih omalovažujočih pripomb glede razreda sredstev in zanikanja, da oblasti so nujno dolžne zaščititi vlagatelje samo zaradi lokalne priljubljenosti kripto.

Kot je zapisano v današnjem poročilu, se je Eun Sung-soo od takrat nekoliko umaknil s trditvijo, da tisti vlagatelji, ki prenesejo svoje deleže za kripto podjetja, ki so registrirana pri organih, bo zaščitila vlada. Kljub temu je v današnji skupni izjavi poudarjeno, da je osebna odgovornost še vedno najpomembnejša, saj kripto v Južni Koreji še vedno ne priznavajo kot valuto ali finančni produkt:

“Nihče ne more jamčiti za njegovo vrednost in obstaja nevarnost velikih izgub zaradi hlapnega okolja izmenjave doma in v tujini.”

Poleg FSC še ministrstvo za finance, komisija za pravično trgovino in nacionalne davčne službe ter korejska carina Vsaka služba bo imela nalogo nadzirati določena področja regulacije in nadzora kriptografije. Poleg tega se morajo vsa kripto podjetja – med njimi skrbniki, borze in borznoposredniške družbe – do septembra registrirati pri Korejski finančni obveščevalni enoti . . Če tega ne storite, obstaja nevarnost do petih let zapora in 50 milijon dobljenih (približno $ 91 , 0) v redu.

Med novimi pravili za kripto uporabnike je uvedba

% davka na Bitcoin (BTC) in dobiček od kriptovalut, ki presega 2,5 milijona dobljenih, ali približno 2 USD 250. Davčni zakon bo začel veljati 1. januarja 2022. Tudi operaterji kripto poslovanja morajo v bankah uporabljati račune s pravim imenom; 60 borz, za katere se ocenjuje, da delujejo v državi, samo štirje – Upbit, Bithumb, Korbut in Coinone – to počnejo po navedbah vlade. Nadaljnjih 000 je potrdil Korejska agencija za internet in varnost za sisteme upravljanja informacijske varnosti.

Prejšnji članekDejavnost kitov dogecoin se upočasni, ko milijarde dolarjev zapustijo verigo blokov
Naslednji članekLegenda NBA Paul Pierce in Poker Hall of Famer Phil Ivey se pridružita Joeju Lubinu iz Consensys na dobrodelnem turnirju Virtue Poker

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments