19.6 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Korejske banke bodo morale stranke kripto izmenjave razvrstiti med „visoko tvegane“

Korejske banke bodo morale stranke kripto izmenjave razvrstiti med „visoko tvegane“

V Južni Koreji poteka nadaljnje zaostrovanje regulacije kriptovalut z novimi pravili za banke in operaterje kripto valut.

4367 Skupno ogledov

5 Skupaj delnice

Korean banks will need to classify crypto exchange clients as ‘high risk’

Nova pravila, ki jih je objavila južnokorejska komisija za finančne storitve ali FSC, naj bi vplivala na približno 60 nepooblaščene borze kriptovalut v državi, nova politika za banke pa bo zahtevala, da vse stranke kripto izmenjave razvrstijo kot „visoko tvegane“.

Po poročanju Korea Timesa so bile nove smernice objavljene v nedeljo in naj bi zagotovile, da kripto borze okrepijo spremljanje transakcij in upoštevajo stroge zahteve glede uporabniškega ID-ja. Do zdaj so le štiri največje borze v Južni Koreji odprle račune s pravim imenom, ki so jih banke počiščile. FSC svoje ukrepe upravičuje z ugotavljanjem, da stranke veliko povprašujejo po večji zaščiti svojega premoženja na manjših borzah kriptovalut.

Sposobnost borz, da delujejo pod radarjem, bo se konča septembra, rok FSC za izmenjave pa predloži zahteve za operativno licenco s strani 24 v tem mesecu. Po predložitvi bodo uslužbenci finančnega obveščevalnega nadzora tri mesece pregledali trgovske dejavnosti prosilcev kripto borz. Po poročanju naj bi bil poseben poudarek na preprečevanju uporabe izposojenih ali lažnih računov za transakcije na borznih platformah.

Banke bodo morale svoje storitve zavrniti katerim koli strankam na borzi. ki ne upošteva ukrepov za preverjanje osebnih podatkov in sumljivih dejavnosti – npr. velikih prenosov operaterjem kripto izmenjave z neznanih računov – pošlje Korejski finančni obveščevalni enoti.

Povezano: Južnokorejski regulatorji bankam naročajo, naj odprejo knjige o borzah kriptovalut

Korejska zveza bank in več komercialnih posojilodajalcev je pozvalo FSC, naj zmanjša svoje obveznosti za finančna kazniva dejanja na kripto borzah, ki bi se lahko povečale ob uvedbi menjalnega sektorja pod večjim regulativnim nadzorom. Nekatere institucije so zaskrbljene, da bi lahko vlagatelji kot osnovo za zanesljivost platform navedli njihovo preverjanje in sprejemanje določenih kripto borz. Uradnik iz industrije je novinarjem povedal:

“Banke so v bistvu prisiljene prevzeti odgovornost za izdajo pravega imena računov. Zato je smiselno, da obstaja nekaj imunitete za izvajanje nevarne in drage naloge. “

Niso samo banke glasne glede prihajajočih sprememb ureditve sektorja. V zadnjih tednih so majhne in srednje velike borze v Južni Koreji izrazile zaskrbljenost na srečanju s finančnimi regulatorji in poudarile drage provizije za bančne storitve, zaradi katerih so partnerstva za manjša podjetja previsoko draga.

Prejšnji članekBlock.one se po poravnavi tožbe lahko osredotoči na kripto poslovanje v višini 10 milijard USD
Naslednji članekStrah za bikove pasti zajema trg Bitcoinov, saj BTC barva vrzel CME pod 40.000 USD

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments