14.2 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Korejski kripto trg je med najmočnejšimi - in najbolj čudnimi - na...

Korejski kripto trg je med najmočnejšimi – in najbolj čudnimi – na svetu

Na dan, ko se je Bitcoin na kratko zrušil na $ 30, 000 na razuzdanem medvedjem trgu se vodilna kriptovaluta nikoli ni približala tej na korejskih borzah. Tako imenovana “kimchi premija” je poskrbela, da je cena Bitcoina ohranila kar 5 USD 000 nad njegovo raven na vodilnih ameriških borzah.

Glavni razlog za to premijo kimchi je ta, da so korejske borze dokaj izolirane z kombinacija strogih zakonov države o nadzoru kapitala, ki preprečujejo zapuščanje skladov iz države, ter davčnega zakonika in predpisov o preprečevanju pranja denarja (AML), ki tujcem otežujejo uporabo korejskih borz – celo velikanov, kot sta Bithumb in Upbit – brez lokalne korejske banke računi.

Tudi ta premija ni edini del južnokorejske kripto industrije, ki jo ločuje od preostalega sveta. Med drugim je izolacija trga v kombinaciji z izjemno stabilnostjo korejske zmage ohranila nizko uporabo stabilkoinov in objem decentraliziranih financ ali DeFi močno zaostajal za preostalim svetom.

Korejski razcvet Bitcoinov

Kljub tej izolaciji je Korejski objem Bitcoina in kriptovalut na splošno zelo močan. Aprila je več kot pet milijonov edinstvenih uporabnikov kriptovalut – približno 10% prebivalstva države – domnevno je vsaj enkrat od začetka 2021 kupil ali prodal digitalna sredstva.

Maj 19, dan, ko je premija za kimchi dosegla 5 USD, 000, je imela samo ena korejska borza Upbit a 24 – urni obseg transakcije več kot $ 31 .5 milijard po CoinMarketCap. Dodajte še preostale “velike štiri” borze kriptovalut v državi, Bithumb, Korbit in Coinone, in to je bilo $ 38. 1 milijarda – bistveno več, kot se v zadnjem času trguje na vodilni korejski borzi KRX.

Zanimiv vidik nore korejske kriptovalute je, kako široko je razširjena starostne skupine. Ena februarska raziskava je pokazala, da je bila skoraj polovica uporabnikov vodilnih korejskih borz Bithumb in Upbit v njihovi 40 s ali 50 s – mnoge med njimi so matere. Kljub temu je širša raziskava korejskih aplikacij za izmenjavo kriptomarkov marca pokazala, da mladi prevladujejo med novimi korejskimi kripto uporabniki, s tistimi v svojih 20 s in 30 v prvih treh mesecih leta predstavlja skoraj dve tretjini novih mesečnih uporabnikov aplikacij. Vendar vlagajo majhne zneske, pogosto manj kot $ 100.

Vse to je jasno vpliva. Družba Bithumb Korea je nedavno objavila, da se je njen čisti dobiček v prvem četrtletju 2021 povečal 876% v primerjavi s prejšnjim leto.

Vladne ovire

Hkrati korejska vlada in regulatorji še zdaleč niso ljubitelji kriptovalut. Februarja je guverner Korejske banke Lee Joo-yeol na zaslišanju odbora državnega zbora dejal, da je “kripto sredstvo sredstvo, ki nima nobene lastne vrednosti.” Dodal je, da je “težko razumeti, zakaj je cena Bitcoina tako visoka.”

Korejski kripto predpisi otežujejo tudi tuje konkurente. Decembra 2020, največja svetovna borza Binance, je manj kot leto dni po začetku delovanja ustavila operacijo Binance Korea, v veliki meri zahvaljujoč zakonu, ki je borzam, ki delujejo v državi, prepovedal deliti knjige naročil – kar pomeni Družba Binance Korea se ni mogla več naslanjati na likvidnost družbe Binance.

Ta zakon je začel veljati marca 2021, istega meseca kot drugi vodilni borza kriptovalut – OKEx – je sporočila, da zaradi novih predpisov AML zapira svoje korejsko poslovanje. Predlagajo tudi, da bodo ta pravila manjšim korejskim borzam otežila konkurenco z velikimi četvericami.

Niste ljubitelj stabilcoinov?

Kljub temu cvetočemu kripto trgu je Koreja v sprejemanju stabilcoinov daleč zaostala za ostalim svetom. biti ker je korejski win dovolj stabilen, da na močno obzidanem kripto trgu ni tako močne potrebe po stabilkovancih.

Poleg tega se korejska vlada namršči nad stabilkovanci, Oleg Smagin, vodja globalnega trženja pri podjetju Delio, vodilnem korejskem podjetju za posojanje in vplačevanje kripto. Dodal je, da so menjalnice do njih skromne.

Poleg tega so menjalne provizije nizke – večinoma v 0. 15% do 0 25% razpon pri veliki četverici. Medtem ko so provizije za dvige v dobljenih pavšalih in zelo nizke – približno 1 dolar, je lahko provizija za neposredno premikanje kriptovalut strma. Pristojbine za dvig velike četverice se gibljejo od 0. 0005 do 0. 0015 BTC za neposredni dvig bitcoinov – $ 20 v $ 60 za en BTC pri $ 40, 000.

Kar bi lahko pomagalo razložiti, zakaj je korejski win četrta nacionalna valuta za Bitcoin, s katero se najbolj trguje, zaostaja le za japonskim jenom, evrom in prevladujočim ameriškim dolarjem.

Hibrid CeFi-DeFi

Ena od žrtev zaprtega korejskega kripto trga in nepoznavanja stabilnih kovancev je, da cvetoča industrija DeFi ni imela možnosti Smagin pravi.

“2019 je postal prelomna točka za široko sprejetje DeFi na svetovni ravni, v Koreji je bil komaj prepoznan, predvsem zato, ker je večini lokalnih maloprodajnih vlagateljev primanjkovalo izkušenj z uporabo čezmorskih kripto storitev in ker je bilo sprejemanje stabilcoinov nizko, «je dejal ays.

Deliova rešitev je hibridni centralizirano-decentralizirani finančni model, ki uporablja CeFi kot način za izgradnjo začetnega ekosistema kriptoposojanja, ki bo sčasoma vedno bolj decentraliziran. Medtem je podjetje ugotovilo, da obstaja “ogromna niša za storitev posojanja kripto-kripto-kripto-povezav CeFi, ki lahko služi potrebam lokalnih trgovcev,” pravi Smagin.

Podjetje trenutno ima štiri ponudbe posojanja CeFi in novo plačilno storitev, ki imetnikom denarnic Delio omogoča, da plačujejo z Bitcoinom v mreži več kot 70 storitve maloprodajnih podjetij s plačilno aplikacijo Money Tree. Poleg tega Delio Liquidity podružnica institucionalnim strankam zagotavlja posojila za digitalna sredstva v višini med $ 800, 000 in $ 45 milijonov.

Delio ponuja posojila Bitcoin in Ethereum do 90% BTC posojilojemalca ali ETH zavarovanje, prav tako pa zagotavlja posojanje strankam Bithumb, ki lahko kot zavarovanje uporabijo bodisi BTC bodisi ETH ali korejski win. Na voljo sta tudi kmetovanje in pridelava pridelkov. Delio je pred kratkim presegel 2 milijardi dolarjev skupne izkoriščene vrednosti.

Deliovi hibridni načrti DeFi temeljijo na Ducatu, zmaganem projektu stabilcoin, ki naj bi se začel v tretjem četrtletju leta 2021. Stabilni valut KRWD – določen na eno dobljeno – bo ustvarjen z zavarovanjem kriptovalut. Ducato je protokol DeFi z lastnim žetonom DUCATO, ki se uporablja za plačilo pristojbin in upravljanje. Toda platforma CeFi Delio stabilniku ponuja uporabniku prijazen vmesnik.

Več o Delio

Izjava o omejitvi odgovornosti. Cointelegraph na tej strani ne podpira nobene vsebine ali izdelka. . Čeprav vam želimo zagotoviti vse pomembne informacije, ki bi jih lahko pridobili, bi morali bralci pred kakršnimi koli dejanji, povezanimi s podjetjem, opraviti lastne raziskave in v celoti odgovoriti za svoje odločitve, prav tako tega članka ni mogoče šteti za naložbeni nasvet.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments