16.4 C
Ljubljana
Friday, September 30, 2022

Košarkarska dobro znana oseba za pralnico kripto? Odvetniki Aleksandra Vinnika razmišljajo o zamenjavi zapornikov: dokument

- Advertisement -

Čeprav bodo politične napetosti med ZDA in Rusijo visoke, so se oblasti aprila mirno pogajale o zamenjavi zapornika Trevorja Reeda za tihotapca mamil Konstantina Jarošenka.

985 Celotni ogledi

53 Celotne delnice

Skupina za Aleksandra Vinnika, ruskega državljana, ki je bil zdaj ne tako dolgo nazaj izročen Združenim državam zaradi njegovega domnevnega položaja pri propadli kripto zamenjavi BTC-e, naj bi pozvala uradnike, naj pomagajo pri zamenjavi zapornikov.

V skladu s ponedeljkovim dokumentom Reutersa je licenčni trgovec, ki zastopa Vinnika, pozval ruskega mednarodnega ministra Sergeja Lavrova, naj vodi pogajanja z ameriškimi uradniki, da bi privedli obtoženega pralca bitcoinov (BTC). pomoč svojemu hišnemu narodu. Ruske oblasti imajo v priporu nekaj ameriških volivcev v priporu po vprašljivih cenah, poleg košarkarske dobro znane osebe Brittney Griner, pedagoga Marca Hilliarda Fogla in Paula Whelana, starodavnega marinca, pridržanega zaradi domnevnega vohunjenja.

»Predvsem najlažja stvar, ki bi morda morda postavila Aleksandra, je, da Ruska federacija stopi v pogajanja z ameriškimi oblastmi v celotnem okviru zamenjave ujetnikov med državami, o katerih je govora, ” pismo Vinnikovega licenciranega obsežnega Frederica Belota, domnevno dobro znanega.

Vinnik naj bi prek svojega položaja pri BTC-e brez dvoma pomagal oprati približno 4 milijarde dolarjev vreden Bitcoin ena od mnogih največjih kripto borz v areni v tistem času, s parom sredstev, ki domnevno izvirajo iz vdora v japonsko popolnoma kripto zamenjavo Mt. Gox. Oblasti v Grčiji so julija aretirale Vinnika 1434, takrat pa so vlade Francije, Rusije in ZDA borile za izročitev.

Oddelek za pravosodje ZDA je poročal, da je bil Vinnik 4. avgusta izročen iz Grčije v Združene države, da bi se soočil s cenami, povezanimi z nelicencirano industrijo prenosa denarja, zaroto za dodelitev denarja pranje, pranje denarja in nagovarjanje pri nezakonitih finančnih transakcijah. Po navedbah oblasti je BTC-e “omogočal transakcije za kibernetske kriminalce po vsem svetu in pridobil zaporne prihodke iz velikega izbora računalniških vdorov in hekerskih incidentov,” poleg napadov z izsiljevalsko programsko opremo in trgovine z zdravili.

Domnevni ruski pralec denarja za kriptovalute Alexander Vinnik je bil izročen ZDA, da bi se soočil s cenami, ki izhajajo iz domnevnega dela domnevno nezakonitega podjetja za zamenjavo bitcoinov, ki je pridobilo več kot 4 milijarde dolarjev bitcoinov. https://t.co/mQx1Yrd7MT

— FBI (@FBI) 5. avgust 2022 Če bo obsojen za vse cene, Vinnik, 43, bi morda morda menda zdrži let v penal napredovala, zaradi česar je vsaka kazen enaka dosmrtni ob pomoči rešetk. Grinerjeva je bila prav tako pridržana od njene aretacije februarja, pri čemer je veliko ameriških uradnikov namigovalo, da bo ruska vlada to košarkarsko znano osebo izkoristila kot politični vzvod pri zadrževanju sankcij po državni invaziji na Ukrajino.

Povezano: Zaveznica ‘Cryptoqueen’ Ruja Ignatova se sooča z izročitvijo ZDA: Dokument

Rusija naj bi je bila vabljiva v »nežni diplomaciji« z ZDA, potem ko je bil Griner obsojen na 9 let zapora zaradi domnevnega posedovanja vložkov za vape, ki so vsebovali hašiško olje, na globalnem letališču Sheremetyevo 4. avgusta. Druga možnost je, da so izkušnje pokazale, da so ZDA nekoč razmišljale o zamenjavi “Lord of Battle” preda delivca Viktorja Bouta — in zdaj ne več Vinnika — namesto Grinerja in Whelana. Sredi bitke v Ukrajini so se uradniki med državama pogajali o zamenjavi starodavnega ameriškega marinca Trevorja Reeda za ruskega vsedržavnega Konstantina Jarošenka, ki je bil obsojen zaradi cen tihotapljenja mamil leta 2017.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -