18.6 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Košarkarska zvezda je postala tajkun digitalnega dirkalnega konja: Wilson Chandler o NFT...

Košarkarska zvezda je postala tajkun digitalnega dirkalnega konja: Wilson Chandler o NFT in NBA

Kot pravi Wilson Chandler, kljub temu, da je bil zvezdnik lige NBA z več kot desetletno profesionalno kariero in skoraj kariero 80 milijonov dolarjev v karieri zaslužka, kombinacija 6’8 naprej je še vedno začela v blockchainu na enak način, kot to počnejo številni navdušenci: trgovanje s shitcoin-i.

Chandler je za Cointelegraph povedal, da je za kripto prvič slišal od nekaterih “otrok”, s katerimi je igral Fortnite 2017. Potem ko je bil navdušen nad njihovimi zgodbami o spreminjanju drobnih vsot v legitimna imetja, ga je sčasoma povabil v svoj dom v Chicago na tečaj o postavitvi denarnic in uporabi menjalnic.

Od tod je zapis povsem verižen: na pogled na njegov naslov v Etherscanu je bila njegova zgodnja naložbena strategija le nekaj več kot prši in moli.

“Od tam sem kupil kovance – Bitcoin, ETH, Stellar – kup drek, ki se samo igrajo in učijo. Izgubil sem kup kovancev, ki so delali neumne stvari, kot so podjetja za črpanje in odlaganje odpadkov, ne da bi vedeli nič boljšega. «

Kot mnogi degeni v razvoju se je za informacije zanašal na mrežo prijateljev. Ko je pripovedoval o nedavni epizodi zbirateljskega podcasta NFT Club Top Shot, ga je en navdušen prijatelj pogovoril v shemo črpanja in odmetavanja s sedežem iz Amsterdama – prevara, ki ga je stala pomembnega položaja v Bitcoinu. Prijatelj? Pokojni, legendarni reper in aktivist Nipsey Hussle.

“Ves čas razmišljam o tem sranju,” je rekel v smehu.

Vendar je za Cointelegraph povedal, da so ti zgodnji spoti zdaj utrli pot do tega, kar bi lahko na koncu postalo drugo dejanje nekdanje zvezde.

“Izkušnje so najboljši učitelj, ki ga rečejo.”

Druga dejanja in ponudbe superg

Kot košarkar je Chandlerjev življenjepis zvezdniški. Dolga leta se je nanj lahko zanašal pri močnih 13 – 5-2 državnih linijah, predvsem pri moštvih Denverja, ki so dvakrat končnice – vključno z izjemno hipstersko ekipo vseh časov v “Knuggets”, zbirki igralcev Nuggets in Knicks, zbranih po koncu trgovine Carmelo Anthony.

Vendar znaki, ki kažejo proti koncu Chandlerjevih igralnih dni. V zadnjih treh letih je bil v treh moštvih, lani se je izločil iz končnice “bubble”, nazadnje pa je igral za Zhejiang Guangsha Lions – postanek na Kitajskem, ki lahko za profesionalnega igralca pogosto signalizira zadnje hudo. Medtem ko je v intervjujih dejal, da je imel na mizi ponudbe ekip NBA, vključno z letošnjimi kandidati za končnico, v končni fazi išče upokojitev.

Če nekatere njegove nedavne naložbe kažejo na to, bi lahko zbiranje kripto in NFT igralo glavno vlogo pri prihodnjem zvezdniku. Poleg tega, da je odprl ambulanto za marihuano, začenja postajati pametni zbiralec NFT in si prizadeva, da bi se vmešal v vesolje.

Prejšnji mesec je razkril, da je postal ponosen lastnik CryptoPunka in svoj avatar spremenil v eno od osupljivo dragih zbirk slikovnih pik. To je bil nadrealistični trenutek za številne dolgoletne zbiralce NFT in vir potrditve za tiste ljubitelje, ki so upali v splošno sprejemanje v debelem grdem medvedjem trgu.

Pridi k meni, začni ga dvigniti. @zed_run, če bo nadaljeval tako, ga bom morda moral uporabiti kot stud pic.twitter.com/qcwtmMgytN

— Wilson Chandler (@wilsonchandler) April 10, 2021

Le nekaj tednov pozneje je napovedal čeden, verjetno prvi “posel z digitalnimi čevlji” v sodelovanju s podjetjem NFT CryptoKickers. Košarkarske zvezde, ki sklepajo ponudbe čevljev z večjimi blagovnimi znamkami, niso nič novega, toda CryptoKickers oblikuje edinstvene čevlje, ki jih navdihuje streetwear, za navidezne svetove, kot sta Cryptovoxels in The Sandbox – primer uporabe, na katerega imajo velike modne in oblačilne znamke že dolgo pozornosti. Chandler ima za zdaj najboljšo virtualno ‘opremo’ od vseh igralcev lige NBA v Metaverseu.

Trenutno pa je njegova resnična strast Zed Run. Zbirna konjska dirka in plemenska igra, ki temelji na Polygonu, je pritegnila veliko pozornosti zaradi naraščajoče priljubljenosti in redkih konj pasme “genesis”, ki jih lahko zbirajo za zbiratelje in dirkače. Za Chandlerja so ga pritegnili socialni in izobraževalni elementi.

“To je zabaven način, da se naučiš prostora, prideš tja, raziskuješ in pritegneš skupnosti. Hudiča, lahko vzrejam in dirkam digitalne konje ter se s prijatelji pogovarjam in spoznavam nove prijatelje. Na splošno je zabavno ves prostor. In ta interakcija in angažiranost včasih vodita do novih priložnosti in drugih stvari, ki se mi zdijo prav zabavne in donosne. «

Nekatere močne, večinoma neimenovane pomoči pri učenju vrvi kite, ki jih je spoznal prek klepetalnic in mreženja. Tako kot mnogi trgovci in zbiralci je tudi on odkril, da so zasebne skupnosti idealen način, da ujamejo “alfo”, in celo sodeloval je v nekaterih delniških poslih lastništva redkih konj – vključno s sporazumom o hlevu za konje z enim “Jakeom”, ki sodeluje z Dallas Lastnik podjetja Mavericks Mark Cuban tveganega kapitala.

“Sem v nekaterih neverjetnih zasebnih skupinskih klepetih z nekaterimi glavnimi igralci in tako dajejo informacije in nasvete. Vsekakor mi olajša odpiranje in samozavest pri postavljanju preprostih / neumnih vprašanj, ki jih potrebujem, da se naučim. Zato sem hvaležen za te fante. V tem kratkem času so me zagotovo sprejeli z odprtimi rokami. «

To je nekakšen vznemirjenje, ki ga mnogi vlagatelji čutijo sredi svojega prvega ali drugega zaleta – spoznanja, da ko enkrat naučili ste se vrvi, tam je razprostrta, vznemirljiva in potencialno donosna meja za raziskovanje:

“Zabavam se, a tudi investiram in gradim / držim premoženje z izjemno prednostjo, medtem ko sem pri tem. “

Moč in kultura

Chandler ni edina košarkarska zvezda, ki se ukvarja z NFT-ji. V zadnjih tednih so mlajši igralci, kot so Josh Hart, Tyrese Haliburton in vladajoči novinec leta LaMelo Ball, začeli zbirati, pri čemer je LaMelo še posebej cvetel pod taktirko kolekcionarskega kita Pranksyja.

https://t.co/bgt23 pOUhl

– Melo (@ MELOD1P) 6. junija, 2021

Ball je zdaj imeniten posnetek na strežniku Bored Ape Yacht Club Discord s stotinami sporočil, ki se smejijo memom in govorijo o digitalnih bonsajih.

Prevzem NBA / NFT ne bi smel biti presenečenje glede na uspeh NBA Top Shota. Izdelek Dapper Labs, ki pretvarja košarkarske poudarke v zbirateljske “trenutke”, je bil hit, saj je prodal na tisoče vrhuncev in Dapper spodbudil k oceni 7,5 milijona dolarjev.

Chandler meni, da bi lahko biti začetek trenda – igralci NBA imajo navsezadnje dolgo zgodovino, da služijo kot ustvarjalci okusov in razsodniki tega, kar je moderno. In v NFT-jih imajo zdaj hitro razvijajoče se tehnološko in kulturno gibanje, ki na nek način odraža naravo sodobne igre, ki jo vedno bolj opredeljujeta absurdna atletičnost in tempo.

“NBA je bila vedno naprednejša od večine lig, po mojem mnenju,” je dejal Chandler. »In hitra, neprekinjena akcija – še posebej način, kako se igra zdaj. Tega ne dobiš nikjer drugje. Fantje so veliko bolj atletski kot prej, fantje so norci in fantje so danes tako čudovito spretni. Tako lahko vidim, zakaj navijači in igralci gravitirajo k NFT-jem. Zabavno in razburljivo je, s tem pa zaslužijo. «

BAYC ali Meebits? Kateri so vam bolj všeč? In zakaj?

– Wilson Chandler (@wilsonchandler) 8. maja, 2021

Obseg sodelovanje igralcev v prostoru je široko. Chandler ugotavlja, da je poleg zbiranja NFT-jev veliko igralcev veliko vlagalo v blockchain podjetja, vključno z zgodnjimi igrami v Dapper in Coinbase. Misli, da bo sčasoma NBA sam eksperimentiral s tehnologijo in jo označil kot “brez moči.”

Vendar so še vedno zgodnji časi NFT-jev. Nekdanjega soigralca iz Brooklyn Netsa opozarja na “pionirja v ligi NBA, ko gre za blockchain na splošno”, saj je Dinwiddyjeva prizadevanja za tokeniziranje dela pogodbe prisilila ligo, da “sedi in opazi”.

Dinwiddiejeva prizadevanja so bila šele pred dvema letoma, vendar se zdi, da sta tako tehnologija kot tudi posvojitev že od takrat – znak, da NFT-ji šele začenjajo s svojim glavnim tokom, pravi Chandler.

“Smo na stopnji Atari – samo počakajte, da dobimo Playstation 5.”

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments