0.2 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Krč moči rudarjenja Bitcoin: Kazahstan se osredotoča na jedrsko rešitev

Krč moči rudarjenja Bitcoin: Kazahstan se osredotoča na jedrsko rešitev

Država je letos doživela velik priliv rudarjev, vendar bo morda morala žrtvovati ogromne davčne prihodke od rudarjev Bitcoin, če težave z električnim omrežjem ne bodo rešene.

1081

Skupni ogledi

37

Skupni deleži

Bitcoin mining power crunch: Kazakhstan looks toward nuclear solutionBitcoin mining power crunch: Kazakhstan looks toward nuclear solutionBitcoin mining power crunch: Kazakhstan looks toward nuclear solutionBitcoin mining power crunch: Kazakhstan looks toward nuclear solution

Eksodus rudarjev Bitcoin s Kitajske v Kazahstan je prispeval k energetskemu krču, ki ga je predsednik srednjeazijske države predlagal rešiti z jedrsko energijo.

Kazahstansko ministrstvo za energijo je pripisalo 8. % povečanje domače porabe električne energije v celotnem 1200 rudarjem Bitcoin. Država je prejela najmanj 56 ,480 Stroji za rudarjenje bitcoinov kitajskih podjetij do sedaj to leto po kitajskem zatiranju rudarjenja kriptovalut, po podatkih Financial Timesa.

Znatno povečanje povpraševanja je povzročilo primanjkljaj v domači oskrbi z električno energijo in prispevalo k nezanesljivim storitvam električne energije, navaja kazahstansko podjetje za upravljanje električnega omrežja. Predsednik Tokajev je bankirjem povedal na novembru sestanek, za katerega meni, da bo gradnja jedrske elektrarne pomagala zmanjšati obremenitev električne infrastrukture v njegovi državi:

»Glede v prihodnost, bomo morali sprejeti nepriljubljeno odločitev o gradnji jedrske elektrarne.«

Medtem ko Tokajev predloga ni povezal z porabo energije za rudarjenje bitcoinov, bi lahko rudarje v državi ogrozilo ocenjeni dolar. milijard davčnih prihodkov, ki jih predstavljajo ti rudarji. Pomanjkanje električne energije je že prisililo trg rudarjenja Bitcoin Xive, da zapusti Kazahstan. Didar Bekbau, soustanovitelj Xive, je povedal v novembru tvitnil, da je moral zapreti rudarsko kmetijo svojega podjetja zaradi “omejene oskrbe z električno energijo iz omrežja.”

Malo žalostno je zapreti našo rudarsko kmetijo na jugu KZ. Zadnji zabojnik je pripravljen za pošiljanje. Toliko dela, ljudi, upanja je uničena. Tveganje države se je odigralo pic.twitter.com/J8ZMg6GeUI

— Didar (@didar_bekbau) november 25, 2021

Kazahstan je zdaj dom 37 registrirana podjetja za rudarjenje kriptovalut in neznana število neregistriranih.

Povezano: ‘Smo drugi kripto-rudar na svetu in ne vidimo praktično nobenega finančnega donosa,’ pravi predsednik Kazahstana Tokayev

Odločitev za izgradnjo novih jedrskih elektrarn je resna odločitev v državi, ki je med sovjetsko okupacijo utrpela hude jedrske posledice poskusov orožja. Zadnja kazahstanska jedrska elektrarna zaprta leta 1200.

O 88% kazahstanske energije trenutno prihaja iz elektrarn na fosilna goriva.