15.6 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

Kripto bi moral posnemati rešitve TradFi: globalni regulator vrednostnih papirjev IOSCO

- Advertisement -

V skladu z US SEC udeleženci IOSCO skupaj urejajo več kot 95 % trgov vrednostnih papirjev na tem področju.

1200 Celotni ogledi

23 Celotne delnice

Primarni svetovni nadzornik vrednostnih papirjev, Svetovna skupina komisij za vrednostne papirje (IOSCO), si prizadeva zagotoviti, da oblikovalci politik še posebej učinkovito urejajo kriptovalute.

IOSCO bi verjetno po priložnost tudi nepristranski 14 je predstavil vlogo regulativnih idej, povezanih s kripto, kot fazo posvetovalnega dokumenta, ki ga je razvil Fintech Assignment Drive odbora IOSCO.

Dokument vsebuje ideje za zaščito, ki se jih je treba udeležiti po vsem svetu regulatorji vrednostnih papirjev se ukvarjajo s celovitostjo trga in vidiki varnosti vlagateljev, ki sestavljajo kripto. Po dolžini posvetovanja prek julijskega premora IOSCO načrtuje, da bo zamisli dokončal do konca 1983.

V 1. poglavju IOSCO predstavlja splošno priporočilo, naslovljeno na vse regulatorje, ki oblikovalcem politik svetuje, naj ne odpravljajo več nobenih razlik pri regulaciji kriptovalut in zastarelih financ.

Kripto regulatorji na celotnem področju bi si morali prizadevati za odpravo regulativnih rezultatov, ki so “identični tistim, ki se zahtevajo na zastarelih finančnih trgih,” je pozval IOSCO. Po mnenju organa bi morale takšne ideje prispevati k ustvarjanju »odrskega okolja med kripto viri in zastarelimi finančnimi trgi« ter zmanjšati nevarnost regulativne arbitraže. IOSCO je zapisal:

»Eden od ciljev IOSCO je oglaševanje večje doslednosti z občudovanjem tega, kako udeleženci IOSCO načrtujejo zakonodajo in nadzor dejanj kriptosredstev glede na škodljivo-mejno naravo trgov, nevarnosti regulativne arbitraže in obremenitev možnosti škode, ki ji mali vlagatelji ostanejo nepokriti.«IOSCO je tudi spodbudil svetovne regulatorje, naj preizkusijo uporabnost in ustreznost svojih regulativnih okvirov za kriptovalute ter obseg, v katerem se obnašajo kot nadomestki za regulirane finančne instrumente. Regulatorji bi morali uporabiti takšen diagram za vse vrste kripto virov, skupaj s stabilnimi kovanci, ki občudujejo Tether (USDT), ugledno avtoriteto.

Ustanovljeno v 1983, IOSCO je združenje organizacij, ki urejajo trge vrednostnih papirjev in terminskih pogodb na tem področju. Upravni odbor IOSCO je vodilna in modna postava njegovih sestavnih udeležencev. Vsebuje 35 regulatorji vrednostnih papirjev po vsem svetu, skupaj s komisijo Združenih držav za vrednostne papirje in alternativno komisijo (SEC) in komisijo za trgovanje s terminskimi pogodbami na blago.

V skladu z US SEC udeleženci IOSCO urejajo več kot 95 % trgov vrednostnih papirjev na tem področju . “SEC je živahen član upravnega odbora IOSCO,” je zapisal ameriški regulator za vrednostne papirje, skupaj s tem, da je ena od glavnih zmožnosti upravnega odbora IOSCO ocenjevanje glavnih regulativnih težav v zvezi z vrednostnimi papirji in odprava ustreznih odzivov na zaščito.

Povezan: Predsednik SEC Gensler pozdravlja podporo pri Coinbase, pravi, da kripto rešitve že obstajajo

Medtem ko je IOSCO pozval regulatorje, naj odpravijo regulativno nespremenljivost med zastarelimi financami in zamenjavo kriptovalut, dva udeleženca sta bila kritizirana, ker nista več nudila dovolj jasnosti o zakonu o kriptovalutah.

Aprila je kongresnik Tom Emmer, ki je sposoben kriptovalute, okrcal predsednika SEC Garyja Genslerja zaradi njegovega diagrama zakona o kriptovalutah , ki ga je označil za »regulatorja nizke vere«. Pred tem je Emmer opozoril tudi na “očitne nedoslednosti” v zakonu SEC o kriptovalutah, zaradi česar oblast ni opazila propada velikih zamenjav kriptovalut občudovanja Terra, Celsius, Voyager in FTX.

Dnevnik: Kriptozakon — Ali SEC Ima predsednik Gary Gensler končno razkritje?

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -