20 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Kripto bo v Nigeriji "zaživel", pravi guverner centralne banke

Kripto bo v Nigeriji “zaživel”, pravi guverner centralne banke

Emefiele je dejal, da se bo nigerijska vlada po najboljših močeh trudila, da kripto ne bo uporabljala za financiranje nedovoljenih dejavnosti.

1205 Skupno ogledov

4 Skupaj delnice

Crypto will ‘come to life’ in Nigeria, central bank governor says

Na 279. zasedanje odbora za denarno politiko v Abuji, guverner Centralne banke Nigerije Godwin Emefiele je izrazil prepričanje, da bodo kriptovalute, kot je Bitcoin (BTC), zakonite v državi, poroča Business Insider v sredo.

Emefiele ni neposredno omenil odločitve o razveljavitvi februarske prepovedi institucij CBN za nakup in prodajo kripto, vendar je opozoril, da ima banka preiskuje industrijo:

“Zavezani smo v CBN in vsem lahko zagotovim, da bo digitalna valuta zaživela tudi v Nigeriji Pod kriptovalutami in bitkoini je Nigerija na drugem mestu, medtem ko je na svetovni strani gospodarstva Nigerija 1205 th. Še vedno preiskujemo in dali bomo svoje podatke na voljo. «

Emefiele tudi dejal, da se bo nigerijska vlada po najboljših močeh trudila, da kripto prepreči, da bi se uporabljala za financiranje nedovoljenih dejavnosti. »Ugotovili smo, da se precejšen odstotek naših ljudi vključuje v kriptovalute, kar pa ni najbolje. Ne razumite me narobe, nekateri so lahko legitimni, toda večina je nezakonitih, «je dejal.

Bankir je izrazil zaskrbljenost tudi zaradi padca kripto trga sredi Maja, kar je bilo v veliki meri pripisano odločitvi izvršnega direktorja Tesle Elonu Musku, da ustavi plačila Bitcoinov za avtomobile, in njegovim nadaljnjim kritikam BTC:

“Videli smo propad trga. Sprva, ko je Elon Musk tvitnil nekdaj, ko smo rekli, da naše bančne in plačilne zmogljivosti niso več na voljo za transakcije s kriptovalutami, in tvitnil, da bo vložil 1,5 milijarde dolarjev, cena pa se je zvišala. Zdaj je tvitnil in izrazil nekaj pomislekov in stvar se je strmoglavila. “

CBN ni takoj odgovoril na prošnjo Cointelegraph za komentar.

Kot smo že poročali, se je Nigerija od avgusta pokazala kot največji vir obsega trgovanja z bitcoini v Afriki 2020, ki postaja tudi eden najhitreje rastočih kripto trgov na svetu. Po podatkih s trga Bitcoin P2P Paxful je bila Nigerija po obsegu trgovanja od decembra na drugem mestu po ZDA 2020.

Ob naraščajočem sprejemanju Bitcoinov nigerijska nacionalna valuta naira upada. “Zaradi bitcoinov je naša valuta postala skoraj neuporabna ali brez vrednosti,” je februarja dejal senator Sani Musa iz senatorskega okrožja Niger. Po zadnjih pripombah Emefiele se je naira v četrtek znižala za 1,2% na skoraj tri leta in pol na črnem trgu.

Prejšnji članekOrgan ZAE izda opozorilo glede dubajskega kovanca
Naslednji članekAmeriška veriga trgovin zdaj sprejema plačila z bitcoini

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments