17.8 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Kripto in 'meme' se je izogibalo 90% britanskih finančnih svetovalcev

Kripto in 'meme' se je izogibalo 90% britanskih finančnih svetovalcev

Nedavna anketa Opiniuma je pokazala, da večina anketiranih britanskih finančnih svetovalcev ni zagovornikov kripto naložb za svoje stranke.

9213 Skupno ogledov

8 Skupaj delnice

Crypto and ‘meme stocks’ shunned by 90% of UK financial advisers

Več kot 90% 200 neodvisni finančni svetovalci (IFA) v Združenem kraljestvu ki je sodeloval v nedavni anketi raziskovalne agencije Opinium, je nakazal negativne občutke glede kriptovalut, več kot tretjina pa jih je od začetka leta poročala o povečanju števila poizvedb strank, povezanih s kriptovalutami.

Navaja podatke iz ankete, je Reuters v sredo poročal, da 93% anketiranih IFA-jev svojim strankam ne bi priporočalo sredstev za kripto naložbe.

Podobno negativno mnenje se je pokazalo tudi pri zalogah meme – izraz, ki se uporablja za opis delnic podjetij, katerih vrednosti pogosto vodi manija trgovanja na drobno. Kot del številk 95% anketiranih IFA je tudi dejal, da zalog meme ne bi priporočili kot izvedljivo naložbeno možnost za svoje stranke.

Podrobnosti iz raziskave so tudi pokazale, da 90% – 95% IFA, ki svetujejo strankam s portfeljem med $ 140, 000 v $ 280, 000 in nad $ 280, 000 bi bil zaskrbljen, če bi te iste stranke vlagale v kriptovalute. Vodja raziskav Opiniuma Alexa Nightingale je za revijo IFA povedala:

„V industriji je očitno negotovost in zaskrbljenost, svetovalci z stranke vseh velikosti bi bile previdne, če bi njihove stranke vlagale v te izdelke. Vendar tovrstne naložbe postajajo bolj običajne, zato bo zanimivo videti, kako bodo svetovalci v prihodnosti krmarili po njih. «

Povezano: Guverner Banke Anglije izda opozorilo o kripto naložbah

Raziskava IFA je v skladu z negativnimi občutki, ki jih podpirajo podatki o zapuščenih financah v državi. Tako Združenje za finančno poslovanje Združenega kraljestva kot Banka Anglije sta v zadnjem času sprožila opozorila o naložbah v kriptovalute.

Vendar pa sprejemanje kriptovalut v Združenem kraljestvu še naprej raste, nedavna raziskava pa kaže da je več Britancev vlagalo v digitalne valute kot delnice 2020.

Kljub temu, da je večina IFA protikriptoloških, se je več kot tretjina anketiranih svetovalcev strinjala, da bo kripto v prihodnosti postal legitimen razred premoženja. Nekoliko nižji delež – 24% – ponuja enako napoved za zaloge memov.

Prejšnji članekGrozi “smrtni križ” lahko ogrozi bika Bitcoin pred zasedanjem Feda
Naslednji članekBik do konca? MicroStrategy podvoji svojo stavo Bitcoin

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments