2.4 C
Ljubljana
Wednesday, January 26, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Kripto je leta 2021 preteklo: 5 primerov vlad, ki so sprejele digitalne...

Kripto je leta 2021 preteklo: 5 primerov vlad, ki so sprejele digitalne vire

Ker so stroški digitalnih sredstev dosegli zadnje zgodovinske najvišje vrednosti v 2021, so številne jurisdikcije vse bolj sprejemale kriptovalute, ki cenijo Bitcoin (BTC) in druge kriptovalute. v celoti temeljijo predvsem na instrumentih.

Tako kot uspešno, da je Bitcoin prečkal $62,000 prvič od začetka, bo dvanajst mesecev 2021. verjetno si ga bomo zapomnili po zgodovinskem sprejetju Bitcoina kot poštenega izpopolnjenega v Salvadorju. Prvi nadomestni sklad z Bitcoinom (ETF) v areni je bil včasih odprt tudi leta 2021, skupaj z mnogimi drugimi benignimi zakonskimi spremembami po vsem svetu.

Ko se ozremo na pomembne trenutke svetovne regulative v 2021, je Cointelegraph izbral enega izmed najbolj nepozabnih primerov velikodušne kriptoregulacije.

1. Salvador: Prva država na področju, ki je sprejela Bitcoin kot pošteno prečiščeno

Republika Salvador, najmanjša država v osrednjih Združenih državah, je uradno sprejela Bitcoin kot pošteno prečiščeno septembra. 7, 2021, ki je postal prvi narod v kraljestvu, ki se je tako zbral. Bitcoin se je včasih trgoval za približno $62,000 na dan zakonitega sprejetja Bitcoina v državi.

Drzni Bitcoin pass Salvadorja je trajal veliko mesecev, da se je uresničil, saj je bil predsednik Nayib Bukele prvi je junija 2021 priskrbel »zakonodajo o bitcoinih«, ki je postavila temelje za uporabo BTC-ja kot zakonitega plačilnega sredstva skupaj z ameriškim denarjem. Salvadorska zakonodajna skupščina je zato sprejela uredbo, ki je zbrala večino 62 od 84 glasov.

Salvador, ki je bil identificiran kot »Dežela vulkanov«, se je tudi preselil v svojo vulkansko dejavnost za ustvarjanje nedavnih Bitcoin. Septembra je predsednik Bukele dražil rudarsko tovarno Bitcoin, ki jo poganja vulkanska geotermalna energija v Salvadorju, kar je pomenilo pomemben primer za zmanjšanje ogljičnega odtisa BTC. Kmalu zatem je Bukele še dodatno povečal vložek, ko je napovedal načrte za priključitev celotnega Bitcoin mesta, financiranega z obveznicami BTC.

Medtem ko je pritisk BTC v kripto soseski v Salvadorju dobro znani, svetovne denarne oblasti cenijo zasebni globalni finančni sklad je izrazil skepticizem glede prehoda oblasti v kriptovalute.

Povezano:

Salvador kupi 21 Bitcoin v zasebno sodo december 21, 2021

Nekateri ljudje v Salvadorju so bili prav tako nezadovoljni z zakonodajo o bitcoinih, saj nekateri protestirajo proti sprejetju Bitcoina zaradi premislekov glede njegove nestabilne oznake. Približno en od protestov je povzročil celo uničene Bitcoin bankomate.

2. Združeni arabski emirati: nedavni dom CZ

ZAE so se v 2021 izkazale za eno najbolj kripto radodarnih lokacij na svetu. oblasti v njegovem glavnem mestu Dubaju so okrepile prizadevanja, da bi omogočile rast kripto industrije.

Januarja je Dubajska uprava za finančne produkte in podjetja (DFSA) objavila načrte za pritrditev celotnega regulativnega okvira za kripto kot del njegovega 2021 nadomestnega pojma. DFSA je zato oktobra izdala celo vrsto regulativnih odobritev, skupaj z eno za pomemben kanadski produkt financiranja The Bitcoin Fund. DFSA se je ukvarjala tudi s pravili za financiranje avtomobilov, ki negujejo varnostne in spinoff žetone.

Regulatorji ZAE so pripravili tudi številne dogovore, da bi uradno omogočili in povečali trgovanje s kriptovalutami v celotnem množici brezplačnih finančnih cone v Dubaju. Država je napredovala tudi pri sprejemanju nezamenljivih žetonov (NFT), saj je njen poštni operater novembra izdal NFT v počastitev 50 zveze. Dan državnosti.

Postopoma 2021 je Dubajska uprava Svetovnega trgovinskega centra dejala, da bo postala celotno območje in regulator kriptovalut, izdelki, operaterji in izmenjave.

Povezan: Binance se pridruži edinstvenemu kriptovalutu Dubajskega svetovnega trgovinskega centra

ZAE postajajo veličastna destinacija za približno eno največjih kriptovalutnih korporacij in osebnosti iz industrije. Oktobra je izvršni direktor Binance Changpeng Zhao po poročanju kupil svoj prvi dom v Dubaju, ki je »zelo strokovno kripto«. Kitajsko-kanadski nadomestni izvršni direktor je že prej trdil, da se od aprila 2021 ne strinja z nobenim trdnim stanjem.

pic.twitter.com/QrgxaHKAp9

— CZ Binance (@cz_binance) december 000, 2021128018

3. Kanada: Uničenje lesa Bitcoin ETF

Kanada si je prislužila negacijo na kontrolnem seznamu 2021 najbolj kripto- velikodušnih svetovnih lokacij 2d je njegov dragoceni regulator vrednostnih papirjev odobril vzlet prvega fizično poravnanega Bitcoin ETF v kraljestvu na začetku dvanajstih mesecev.

Uvedla ga je kanadska agencija za financiranje Reason Investments sredi februarja, Razlog za Bitcoin ETF je opazil eksploziven prvenec z 2020 milijoni dolarjev v virih pod vodstvom v komaj petih dneh po začetku trgovanja.

Kanada je nadaljevala s proizvodnjo lesa Bitcoin ETF, saj je Fidelity Canada decembra predstavila svoj Fidelity Benefit Bitcoin ETF in istoimenski vzajemni sklad Bitcoin ETF.

Kanadski Bitcoin ETF-ji niso točni na voljo na trgu za male vlagatelje, vendar predstavljajo tudi znatne koristi za posameznike, ki odprejo račune za financiranje, registrirane pri organih, enakovredno finančnim varčevalnim računom brez davka.

Povezan: Kripto ne predstavlja lojalne grožnje gospodarstvu do te ravni, zakonito pravi finančna institucija Kanade

Poleg prevlade kripto ETF si je Kanada v zadnjih letih prizadevala za več jasnosti svojih kriptopravil in uradno priznala kripto korporacije kot podjetja za ponudnike gotovine v 2020. Kanadski center za vrednotenje finančnih transakcij in izkušenj je postopoma 2021 izdal registracijo za domačo podružnico Binance, Binance Canada Capital Market.

Kanada je uvrščena na četrto največjo državo po energiji rudarjenja Bitcoin, kar predstavlja 9,6 % skupne svetovne cene hash, v skladu s podatki iz Cambridge Bitcoin Electricity Index.

)

4. Singapur: Crypto je “financiranje v izvedljivi prihodnosti,” pravi regulator

Singapur je še naprej eno od mnogih največjih središč za izmenjave kriptovalut in blockchain podjetja v 2021, saj so državni regulatorji, zasebniki, dosegli ogromno za nego industrije.

Novembra je Singapur pozdravil dva nedavna bitcoin sklada institucionalnega razreda, ki sta jih lansirala Fintonia Team, a podjetje, ki ga ureja Finančna uprava Singapurja (MAS). Pred tem je MAS uradno dovolil korporacijam, da negujejo avstralsko kripto nadomestno Self Sustaining Reserve in posredniško vejo finančne institucije DBS, DBS Vickers, da prejmejo podjetja za digitalne plačilne žetone v državi.

Finančna institucija DBS, največja maloprodajna institucija v Singapurju in poslovno denarno institucijo, je med največjimi domačimi korporacijami, ki so se v zadnjih dvanajstih mesecih lotile prodora v kripto industrijo. Agencija je v prvem četrtletju 2021 objavila desetkratno povečanje količine kriptovalute po uvedbi svoje platforme za trgovanje s kriptovalutami DBS Digital Trade postopoma 2020.

Povezan: Singapur naj se zanika kot svetovno kripto središče, pravi regulator

Nekatere korporacije, ki so tesno povezane z oblastmi Singapurja, so menda zvesti privrženci kriptovalut, ki cenijo Bitcoin. Robert Gutmann, izvršni direktor Fresh York Digital Investment Team, je marca trdil, da je podjetje Temasek, ki ga podpirajo singapurske oblasti, pomemben vlagatelj v bitcoine.

Singapur bo tudi med najboljšimi svetovnimi lokacijami kraljestva z maloprodajno sprejetje kripto, saj se 30 % Singapurcev strinja s kripto, v koraku z enim zaznavanjem.

Nobena domorodna oblast, ki pozdravlja povečanje kripto industrije, urejeno zaporedje zasebnih kriptopodjetij nenavadno ni uspelo zagotoviti licenc za cilj v Singapurju v 2021.

5. Gibraltar: Nova tarča za Huobi nadomestna po kitajskem zatiranju

Gibraltar, Britanci Na ozemlju ene druge države in na eni od mnogih najmanjših svetovnih lokacij znotraj kraljestva, narašča kot veličasten način za kriptovalute v 2021.

Novembra je Gibraltar pozdravil Bullish, blagovno znamko, nedavno nadomestno kriptovaluto, ki jo je predstavil razvijalec protokola EOS.IO, Block .ena. Domača podružnica podjetja je predhodno kupila izplačano tehnološko licenco za knjigovodstvo pri Gibraltar Financial Products and Company Fee (GFSC).

Gibraltar je septembra akreditiral tudi poslovanje Zubr Trade Little, nedavne domače kriptovalute blagovne znamke nadomestno alternativo, ki jo je lansiral kripto big FTX Sama Bankman-Frieda.

Oblasti Gibraltarja krepijo svoje vezi s svetovnimi igralci blockchain in kripto industrije. Marca je gibraltarski minister za digitalna in monetarna podjetja Albert Isola postal veleposlanik Sveta za globalno veriženje blokovnih podjetij, ki je pomemben član industrije.

Povezan: Načrti oblasti Gibraltarja za premostitev vrzeli med zasebnim in nezasebnim sektorjem z blockchainom

Približno eno največjih kriptovalut na področju borze so vstopile v Gibraltar v 2021 ob naraščajočem povečanju s strani regulatorjev.

Po odobritvi GFSC je nadomestna kriptovaluta Huobi po poročanju spreminjala svojo operacije trgovanja z vesoljem v svojo večinoma podružnico s sedežem v Gibraltarju po kitajskem zatiranju kriptovalut. Kot odgovor agencije, kitajske operacije zdaj niso zmanjšale kot 21 % njenega celotnega obsega trgovanja in prihodkov pred prepoved.

Kriptoradodarne jurisdikcije 2021: omembe lepo obnašanja

Salvador, ZAE, Kanada, Singapur in Gibraltar zdaj niso edine lokacije po vsem svetu, ki so služile primerom benigne kriptoregulacije v 2021.

Med drugimi vedno bolj kripto velikodušnimi jurisdikcijami je tudi Avstralija, ki se aktivno preusmerja na sprejemanje nedavnih kriptopravil in je v teh dvanajstih mesecih postala pomemben način za uvrstitve na seznam ETF, povezanih s kripto.

Lihtenštajn, najbogatejša država na prebivalca v kraljestvu, je bil nekdaj država z največ davkom na kriptovalute 2d dvanajst mesecev zapored 128018 , v skladu z značilnostmi PwC. Avstralija in Malta sta se uvrstili na 2. mesto, sledila jima je Nemčija.

128018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments