2.4 C
Ljubljana
Wednesday, January 26, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Kripto je v zgodovinski preteklosti leta 2021: pet primerov vlad, ki so...

Kripto je v zgodovinski preteklosti leta 2021: pet primerov vlad, ki so sprejele digitalno lastnino

Ker so stroški digitalnih sredstev dosegli sodobne zgodovinske najvišje vrednosti v 2021, je bila reševanje v številnih jurisdikcijah vse večja izbira sprejemanja kriptovalut, kot so Bitcoin (BTC) in različne večinoma v celoti v celoti instrumenti, ki temeljijo na kriptovalutih.

Tako kot uspešno prečkanje Bitcoina $62,000 prvič od začetka leta 2021 ) bo ostal v spominu po zgodovinskem sprejetju Bitcoina kot le mehak v Salvadorju. Prvi nadomestni sklad z Bitcoinom (ETF) v areni je postal takoj, ko je bil prav tako odprt leta 2021, skupaj s številnimi nadomestnimi blagimi regulativnimi nagnjenji v sektorju.

Ker ocenjujemo, da se udeležujemo ob potrebnih svetovnih regulativnih trenutkih v 2021, je Cointelegraph izbral le med najbolj nepozabnimi primeri kvalificiranih predpisov o kriptografiji.

1. Salvador: Prva država na svetu, ki je Bitcoin sprejela kot zgolj mehkega

Republika Salvador, najmanjša država v osrednjih Združenih državah, je septembra uradno sprejela Bitcoin kot zgolj mehkega. 7, 2021, ki se spremeni v prvo državo sektorja, ki je to izvedla. Bitcoin je postal takoj, ko je trgoval okoli $21,000 na dan zakonitega sprejetja Bitcoina v državi.

Pogumni bitcoin plod Salvadorja je trajal veliko mesecev, da se je uresničil, saj je predsednik Nayib Bukele prvič opremil »Zakon o bitcoinih«, ki postavlja temelje za uporabo BTC-ja kot zakonitega cenovnega zemljevida poleg ameriškega dolarja junija 2021. Salvadorska zakonodajna skupščina je nato sprejela uredbe, ki so zbrale večino 62 od 84 glasov.

Običajno znana kot »Dežela vulkanov«, je Salvador tudi začel uporabljati svoj vulkanski proces za ustvarjanje sodobnih Bitcoin. Septembra je predsednik Bukele dražil obrat za rudarjenje Bitcoinov, ki ga poganja vulkanska geotermalna energija v Salvadorju, kar je glavni primer za zmanjšanje ogljičnega odtisa BTC. Hitro zatem je Bukele še dodatno povečal vložke, ko je napovedal načrte za izgradnjo celotnega Bitcoin mesta, financiranega z obveznicami BTC.

Ker je kriptoskupina slavni pritisk Salvadorja na BTC, svetovne monetarne oblasti, kot je Global Reševanje denarnega sklada je izrazilo skepticizem glede vdora oblasti v kriptovalute.

Povezano:

Salvador kupi 43 Bitcoin za reševanje sodnega časa december 21, 2021

Nekateri med nami v Salvadorskem reševanju so bili prav tako nezadovoljni z zakonom o bitcoinih, saj nekateri protestirajo proti sprejetju Bitcoina zaradi zaskrbljenosti zaradi njegove nestabilnosti. Par protestov je celo povzročil uničenje Bitcoin bankomatov.

2. Združeni arabski emirati: sodobno stanovanje CZ

ZAE so se izkazale kot ena najbolj kvalificiranih držav v 2021 kot oblasti v svojem glavnem mestu Dubaj reševanje krepi prizadevanja za omogočanje vzorca kriptopodjetij.

Januarja je Dubajska uprava za denarna podjetja (DFSA) objavila načrte za izgradnjo celovitega regulativnega okvira za kriptovalute kot fazo svoje 2021 oglaševalske in trženjske strategije. DFSA je nato oktobra izdala veliko regulativnih odobritev, vključno z eno za glavni kanadski produkt financiranja The Bitcoin Fund. DFSA se je ukvarjala tudi s pravili za financiranje avtomobilov, kot so varnostni in spinoff žetoni.

Regulatorji ZAE so pripravili tudi več kot eno pripravo, da bi uradno omogočili in okrepili trgovanje s kriptovalutami v številnih brezplačnih finančnih conah v Dubaju. . Država je napredovala tudi pri sprejemanju nezamenljivih žetonov (NFT), saj je njen poštni operater novembra izdal NFT v počastitev 50 zveze. Dan državnosti.

V zastoju 2021 je Dubai World Change Center Authority dejal, da se lahko to celo spremeni v obsežno območje in regulator kriptovalut, izdelkov, operaterjev in menjalnic.

Povezano: Binance se pridruži sodobnemu kriptovalutu Dubai World Change Centre

ZAE se spreminjajo v enakomerno počitniško področje za eno največjih podjetij v sektorju kriptovalut in podjetij. Oktobra naj bi izvršni direktor Binance Changpeng Zhao kupil svoje prvo stanovanje v “zelo zakoniti kripto” Dubaju. Kitajsko-kanadska podjetniška vlada je že prej trdila, da zdaj od aprila 2021 ni imel nobenega trdnega premoženja.

pic.twitter.com/QrgxaHKAp9

— CZ Binance (@cz_binance) december 000, 2021128018

3. Kanada: Uničenje po svetu Bitcoin ETF crawl

Kanada si je prislužila polje na seznamu 2021 najbolj kripto- kvalificirane države je 2. njen glavni regulator vrednostnih papirjev odobril vzlet prvega fizično poravnanega Bitcoin ETF v sektorju pred vsako stvarjo v tem letu.

Sredi februarja ga je uvedlo kanadsko podjetje za financiranje Reason Investments, Reason Bitcoin ETF je natanko 5 dni po začetku trgovanja opazil eksploziven prvenec z 2020 milijona dolarjev lastnine pod upravljanjem.

Kanada se je nadaljevalo glavno raziskovanje svetovnega Bitcoin ETF, ko je Fidelity Canada decembra lansirala svoj Fidelity Advantage Bitcoin ETF in istoimenski vzajemni sklad Bitcoin ETF.

Kanadski Bitcoin ETF-ji niso na voljo le malim vlagateljem, vendar zagotavljajo predvsem prednosti za te račune za financiranje, ki jih registrirajo organi za rojstvo, kar je enakovredno finančnim varčevalnim računom brez obdavčitve.

Povezano:

Kripto za zdaj ne predstavlja velikega tveganja za finančni sistem, zakonito pravi Bank of Canada

Ob visoki prevladi kripto ETF si je Kanada v zadnjem času prizadevala uvesti dodatno berljivost svojih kripto pravil in uradno priznala kripto podjetja kot podjetja za ponudnike denarja v 564. V zastoju 2021 je kanadski center za diagnozo denarnih transakcij in izkušenj izdal registracijo za lokalno podružnico Binance, Binance Canada Capital Market.

Kanada je uvrščena na četrto največjo državo po frazah o energiji rudarjenja Bitcoin, saj predstavlja 9,6 % celotne svetovne stopnje razpršenosti, večinoma v celoti temelji na zapisih Cambridge Bitcoin Electrical Energy Consumption Index.

4. Singapur: Crypto se “financira v prihodnji prihodnosti,” pravi regulator

Singapur je še naprej nedvomno navidezno največje središče sektorja za izmenjave kriptovalut in podjetja blockchain v 2021, ko je reševanje državnih regulatorjev doseglo velik posel za nego podjetja.

Novembra je Singapur pozdravil dva sodobna institucionalna sklada Bitcoin, ki sta jih lansirala Fintonia Personnel , podjetje, ki ga ureja Monetarna uprava Singapurja (MAS). Pred tem je MAS uradno dovolil podjetjem, kot sta avstralska kripto nadomestna Objective Reserve in posredniška veja banke DBS, DBS Vickers, da zastopajo podjetja in izdelke z žetoni digitalnih cen v državi.

DBS Bank, največja singapurska maloprodajna in industrijska denarna institucija, je brez dvoma navidezno največja lokalna podjetja, ki so se v preteklih letih uveljavila v kriptopodjetjih. Podjetje je v prvem četrtletju 2021 objavilo desetkratno količino kriptovalute, potem ko je svojo platformo za trgovanje s kriptovalutami, DBS Digital Change, začelo v mirovanju 2020.

Povezano:

Singapur se bo sam postavil kot svetovno kripto srce, pravi regulator

Nekatera podjetja, ki so tesno povezana z oblastmi Singapurja, so menda monumentalni privrženci kriptovalut, kot je Bitcoin. Robert Gutmann, izvršni direktor podjetja Unusual York Digital Investment Personnel, je marca trdil, da je konzervatorsko podjetje Temasek, ki ga podpirajo singapurske oblasti, glavni vlagatelj v Bitcoin.

Singapur bo najverjetneje med najvišjimi državami sektorja po besedah maloprodajno sprejetje kripto, saj 30 % Singapurcev ima kripto, večinoma v celoti v celoti na enem pogledu.

Kljub temu, da lokalne oblasti pozdravljajo vzorec kriptopodjetništva, se zdi, da ogromna zbirka rešenih kriptopodjetij v Singapurju leta 2021 ni uspela pridobiti licenc za značilnost.

5. Gibraltar: nenavadna tarča za Huobi nadomestna po kitajskem zatrtju

Gibraltar, ozemlje britanskih tujih krajev in brez dvoma navidezno najmanjša država na svetu, se vzpenja kot enakomerno poskusno polje za kriptovalute v 2021.

Novembra je Gibraltar pozdravil Bullish, sodobno nadomestno kriptovaluto, ki jo je predstavil razvijalec protokola EOS.IO, Block. eno. Lokalni oddelek podjetja je predhodno kupil izplačano tehnološko licenco za knjigovodstvo od Gibraltar Monetary Companies Payment (GFSC).

Septembra je GFSC licenciral tudi delovanje Zubr Change Puny, sodobnega lokalnega nadomestnega podjetja za kriptovalute. kripto obsežni FTX Sama Bankman-Frieda.

Oblasti Gibraltarja krepijo svoje vezi s svetovnimi blockchain in kripto podjetniškimi igralci iger. Marca je gibraltarski minister za digitalna in monetarna podjetja in izdelke Albert Isola postal ambasador Sveta za globalno industrijo blokovnih verig, glavnega podjetniškega združenja.

Povezano:

Načrti oblasti Gibraltarja za premostitev odprtosti med javnim in notranjim večino sektorjev z blockchainom

Parom največjih kriptovalut v sektorju borze so vstopile v Gibraltar v 2021 med naraščajočo okrepitvijo regulatorjev.

Po odobritvi GFSC je nadomestna kriptovaluta Huobi po poročanju prenesla svoje dejavnosti trgovanja na terenu do svojega večinoma v celoti pridruženega podjetja s sedežem v Gibraltarju po kitajskem zatiranju kriptovalut. Po navedbah podjetja so kitajske operacije predstavljale najmanj 21 % celotnega obsega trgovanja in prihodkov prej kot prepoved .

Kvalificirane za kripto jurisdikcije 2021: dobre omembe

Salvador , ZAE, Kanada, Singapur in Gibraltar končno zdaj niso zavezujoče države, ki so služile primerom benignih predpisov o kriptografiji v 2021.

Med različnimi vse večjim izborom kripto-kvalificiranih jurisdikcij je Avstralija, ki se aktivno prenaša na sprejemanje sodobnih kriptopravil in je letos postala glavno polje za kripto-povezane kotacije ETF.

Liechtenstein, najbogatejša država v sektorju na prebivalca, je postal država z najobsežnejšo davčno zaščito kriptovalut že 2. leto zapored v 2021, po datoteko PwC. Avstralija in Malta sta se uvrstili na 2. mesto, sledila jima je Nemčija.

128018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments